• سه‌شنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403050905380
  • خبرنگار : 50622

از هر جایی غذا نخرید!

از هر جایی غذا نخرید!

ایسنا/البرز رئیس اتحادیه اغذیه فروشان کرج اظهار کرد: بسیاری از واحدهای سیار خودرویی شستشو با آب ندارند و مواد خوراکی، ابزار و دست خود را با دستمال پاک می‌کنند و این واقعا اسفناک است. خیلی از واحدهای صنفی هم هستند که فضای خوب و مرتبی دارند اما وضعیت در آشپزخانه به گونه دیگری است و یا اینکه از کارگران اتباع استفاده می‌کنند که بدون لباس کار و بدون رعایت اصول بهداشتی خدمات می‌دهند.

کاظم دهقان دره شیری در گفت و گو با ایسنا، در خصوص لزوم رعایت نکات بهداشتی مرتبط با فصل تابستان در اغذیه فروشی‌های سطح شهر گفت: گرما یکی از عواملی است که باعث فساد زودهنگام غذا می‌شود از این رو با توجه به ضرورت کنترل مواد غذایی و غذاهای عرضه شده در این ایام، گشت‌های مشترکی با همکاری تعزیرات و بهداشت برقرار است و به صورت منظم و مداوم از اغذیه فروشی‌ها، فست فودها و واحدهای صنفی غذایی عضو این اتحادیه بازرسی می‌شود.

رئیس اتحادیه اغذیه فروشان کرج افزود: در این بازرسی‌ها، مواردی از قبیل مناسب بودن دمای یخچال، نگهداری مواد غذایی درون یخچال، رعایت بهداشت، نظافت و سایر دستورالعمل‌های مربوطه گوشزد و کنترل می‌شود.

وی در مورد واحدهایی که به صورت سیار در سطح شهر فعال هستند افزود: تاکید می‌کنم اتحادیه مخالف اشتغالزایی نیست و در تمام دنیا دست فروشی و مشاغل سیار وجود دارد. در زمینه فعالیت اغذیه فروشی‌های سیار، ساماندهی این واحدها مورد توجه بوده و این پیگیری بیشتر به خاطر این است که یک نظارتی بر فعالیت و بهداشت اغذیه فروشی‌های سیار انجام شود.

وی ادامه داد: قبول داریم که با توجه به وضعیت اقتصادی شغل‌های جدیدی هم در جامعه ایجاد می‌شود و مردم با توجه به توانایی خود نیازمند شغل و درآمد هستند اما چون این مشاغل با سلامت مردم در ارتباطند، لازم است معیارهای بهداشتی و سلامت توسط آنها رعایت شود.

دهقان در ادامه گفت: بسیاری از واحدهای سیار خودرویی شستشو با آب ندارند و مواد خوراکی، ابزار و دست خود را با دستمال پاک می‌کنند و این واقعا اسفناک است در حالی که باید چاه بهداشتی و آب مناسب برای شستشو داشته باشند. با این حال موضوع ساماندهی اغذیه فروشی‌های سیار به مراجع مرتبط اطلاع رسانی شده اما هنوز نتیجه مثبتی در پی نداشته است.

وی ادامه داد: صنف‌های غذایی مختلفی هستند که به صورت سیار فعالیت می‌کنند و مختص به صنف رسته‌های اغذیه فروشی نمی‌شود. اتحادیه ابزار بازدارنده در اختیار ندارد و فقط مسئول تهیه و انتقال گزارش از این واحدها است. در حالی که به خاطر کوتاهی در بهداشت و نظافت، وجود گرد و غبار و دود در غذا و نداشتن لباس و دستکش بهداشتی آسیب‌های زیادی به سلامت مردم می‌رسانند.

دهقان در ادامه بیان کرد: خیلی از واحدهای صنفی هستند که فضای خوب و مرتبی دارند اما وضعیت در آشپزخانه به گونه دیگری است و یا اینکه از کارگران اتباع استفاده می‌کنند که بدون لباس کار و بدون رعایت اصول بهداشتی خدمات می‌دهند. بنابراین توصیه می‌کنیم مردم از واحدهایی مطمئن خرید کنند که برند و مشهور هستند و اعتباری در زمینه فعالیت خود دارند. اگر از واحدهای کوچک خریداری می‌کنند به ظاهر واحدها و پرسنل خوب توجه کنند، از این طریق تا ۳۰ درصد می‌توانند تشخیص دهند که غذا و خدمات آنها خوب و مورد اعتماد است یا خیر.

وی تاکید کرد: البته این رسیدگی و نظارت بر کیفیت کار و غذای طبخ شده اغذیه فروشی‌ها بیشتر بر عهده اتحادیه و واحدهای نظارتی است که باید این خلا را پر کرده و چشم مردم باشیم. آشپزخانه را نظارت کنیم و موارد را گزارش و با آن برخورد کنیم، چون مردم به ما اعتماد کرده‌اند.

وی درباره بازار کسب و کار صنف گفت: وضعیت کسب و کار مساعد و ثابت بوده و خوشبختانه تب و تاب ندارد. اما چون ساعت کاری تا ۱۲ شب تعیین شده و در ایام گرم سال هستیم، مردم دیرتر برای گردش و صرف غذا بیرون می‌آیند، لذا در این ساعات واحدهای صنفی تازه کارشان شروع می‌شود. اما باید ۱۲ شب تعطیل کرده و در صورت فعالیت بعد از این ساعت پلمب می‌شوند. در حالی که این یک فرصت برای درآمد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha