فواد محمدی در گفت و با ایسنا گفت: متولدین زمستان ۱۳۵۳ تا یک روز قبل از تاریخ تولدشان فرصت دارند عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر شوند. ما معتقدیم اگر حتی یک خانواده عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر شود، آیندهاش تامین و منزلتش حفظ میشود و تحقق این اتفاق برای ما ارزشمند است.
وی افزود: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یک سازمان بیمه گر دولتی است که در کنار سایر سازمانهای بیمه گر، رسالت ارائه خدمات بیمه اجتماعی به مشمولین و جامعه هدف را به عهده داشته و زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت میکند.
محمدی گفت: رسالت این صندوق بیمه کردن افراد در راستای اصل ۲۹ قانون اساسی است و برای اینکه همه افراد با هر درآمدی بتوانند به عضویت صندوق در بیایند، حق بیمهها را خرد کرده است. در واقع ماهیت صندوق اختیاری است و افراد میتوانند در هشت سطح حق بیمه پرداخت کنند.
وی بیان کرد: حق بیمهها در صندوق به صورت یکساله و شش ماهه در هشت سطح درآمدی دریافت میشود که کمترین مبلغ حق بیمه صندوق ۹۶۰ هزار تومان و بیشترین آن سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است. بر اساس قوانین و مقررات صندوق، افرادی میتوانند عضو صندوق شوند که حداقل ۱۸ سال و حداکثر زیر ۵۰ سال سن داشته و ساکن مناطق روستایی، عشایری و یا شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت باشند. همچنین ساکنین شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر به شرط اشتغال در بخش کشاورزی، قالی بافی و صنایع دستی با ارائه تایید از مراجع ذیصلاح، میتوانند عضو این صندوق شوند.
وی اظهار کرد: خدمات این بیمه شامل از کارافتادگی، بازنشستگی، مستمری فوت و نقل و انتقال سوابق از صندوق به سایر بیمهها از جمله تامین اجتماعی و بالعکس است. این خدمات دولتی که توسط صندوق به مردم ارائه میشود، بسیار ارزشمند بوده و تمام تلاشمان این است که حداکثر مشمولین عضو صندوق شوند و اینطور نباشد که فردی از روستاهای استان از این خدمات محروم بماند.
وی گفت: در بازدیدهای میدانی از روستاها افرادی هستند که با مستمری این صندوق امرار معاش میکنند. مواردی هم هستند که با داشتن بیماری صعب العلاج اگر از این خدمات برخوردار نبودند، مشخص نبود که چه آینده سختی در انتظارشان است. ما معتقدیم هر چه که مردم از این خدمات دولت و نظام استفاده کنند، آینده شان تامین خواهد شد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر البرز گفت: سکونت برای ما مهم است. اما افرادی مثل کارگران فصلی و کشاورزانی هستند که تابستانها به کار مشغولند و در زمستان به شهرها میآیند، این افراد هم میتوانند عضو صندوق شوند.
وی تشریح کرد: نکته مهم در مورد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر وجود دارد، این است که یک سوم حق بیمه را پرداخت میکند. یعنی ۳۰ درصد از حق بیمه توسط بیمه شده و ۷۰ درصد آن توسط دولت پرداخت میشود و این بیمه به این خاطر اهمیت دارد که کمک دولتی دارد و هدف آن گسترش چتر پوشش بیمهای در جامعه هدف است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر البرز در مورد تعداد افراد تحت پوشش این صندوق بیان کرد: در استان البرز حدود ۲۲ هزار نفر تحت پوشش این صندوق هستند و حدود ۲۰۰۰ نفر هم مستمری بگیر هستند و از صندوق خدمات میگیرند.
وی یاد آور شد: سیاست صندوق این بوده که در جهت پوشش بهتر جامعه هدف خود کارهایش را برون سپاری کرده است، به طوری که در سطح استان حدود ۲۲ کارگزار داریم و برای تک تک ریالی که از بیمه شوندگان دریافت میکنیم، ارزش قائل هستیم. کارها را به کارگزاریها برون سپاری کرده و حتی در هر روستا هم یک کارگزاری داریم.
وی در مورد چالشهای پیش رو گفت: مشکل و چالش ما ناشناخته بودن خدمات این صندوق است. تامین اجتماعی الزام و قانون بوده و کارفرما مجبور به پیگیری امور بیمهای خود است. ولی چون ماهیت صندوق کشاورزان اختیاری است، ناشناخته هستیم.
محمدی در ادامه گفت: صندوق در مقابل درخت تنومند ۹۰ ساله تامین اجتماعی یک نهال است، ولی افتخار ما این است که چابک هستیم و احکام مستمری را کمتر از یک ماه برقرار کرده و واریز میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه اطلاع رسانی درباره این صندوق کم بوده و برای جبران این کمبود به دنبال راههای زیادی رفتهایم و میخواهیم که مردم جامعه هدف از این خدمات مطلع و از آن استفاده کنند.
محمدی با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه در استان البرز ۴۷ درصد است، گفت: استان البرز شرایط متفاوتی دارد و این به خاطر صنعتی بودن، تعدد قومیتی و نزدیکی به پایتخت است. نکته کلیدی این است که توجیه کردن مردم استان البرز سخت است، اما به محض اینکه قانع شوند نسبت به بیمه نمودن خود اقدام میکنند. از طرفی بافت روستایی در استان زیاد دیده نمیشود و این موارد مشکلاتی است که در مورد بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر با آن مواجه هستیم.
وی گفت: اما هر چقدر بتوانیم مردم را از این خدمات آگاه کنیم به نفع مردم خواهد بود. هیچ سرمایه گذاری بالاتر از این وجود ندارد. این صندوق یکی از پایدارترین صندوقهای بیمهای کشور است و سرمایهگذاریهای آن به صورت علمی انجام شده و با این رویکرد میخواهیم که مردم بدون بیمه و مستمری نمانند.
محمدی با بیان اینکه استان البرز در حوزه ارائه خدمات بیمهای در چند ماه اخیر جزء استانهای برتر بوده است، اظهار کرد: ما نهضتی با عنوان میز خدمت در استان ایجاد کردهایم که در قالب این طرح و طی سه ماه حدود ۲۲۰ روستا را سرکشی کردیم و حمایتهای بیمهای برای آنها تشریح شده است.
انتهای پیام
نظرات