به گزارش ایسنا، جنگندههای رژیم صهیونیستی شنبه مناطقی را در حدیده یمن هدف قرار دادند. جنبش انصارالله یمن در این باره اعلام کرد در نتیجه تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی که تأسیسات مدنی در بندر حدیده را هدف قرار داد سه تن شهید و ۸۷ تن دیگر زخمی شدند.
نیروهای مسلح یمن نیز چند ساعت پس از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حدیده تاکید کرده بودند که در حمله به «اهداف حیاتی» در اراضی اشغالی تردیدی نخواهد داشت.
«یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در یک اظهارنظر تلویزیونی گفت که آنها برای یک نبرد طولانی آماده میشوند و به اسرائیلیها هشدار داد که تلآویو دیگر امن نیست.
در همین راستا، روزنامه «العربی الجدید» در گزارشی نوشت: «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و دیگر مقامات این رژیم در واکنش به حملات انصارالله یمن که اخیراً یکی از آنها تلآویو را هدف قرار داد، تلاش کردند تا توان بازدارندگی از دست رفته خود را احیا کنند و تلآویو را دارای قدرت جلوه دهند و همچنین تصویر کلیشهای رژیم اشغالگر را احیا کنند و به همین دلیل به بزرگنمایی حمله به «حدیده» در سطوح امنیتی، نظامی و سیاسی روی آوردند.
روز جمعه انصارالله یمن با پرتاب پهپاد «یافا» که مسافتی حدود ۲۰۰۰ کیلومتر را پیمود و به شهر تلآویو رسید و با انفجار در یک ساختمان منجر به کشته شدن یک صهیونیست و زخمی شدن ۱۰ نفرد دیگر شد، قوانین درگیری رژیم اشغالگر با جبهههای پشتیبانی از غزه را تغییر داد. به همین دلیل مقامات رژیم صهیونیستی این حمله را تغییری میدانستند که مستلزم «پاسخی متفاوت» بود، اما وضعیت نمایشی پس از حمله به حدیده در شامگاه شنبه پرسشهایی را درباره هدف آن مطرح کرد.
در همین راستا، «آنطوان شلحت» کارشناس فلسطینی در امور رژیم صهیونیستی به العربی الجدید گفت که نتانیاهو میخواهد با این نمایش و این حمله به ساکنان اراضی اشغالی بگوید که این رژیم همچنان از قدرت کافی برخوردار است و به کسانی که احساس ناامنی میکنند اینگونه القا کند که اراضی اشغالی امن است.
وی افزود: نتانیاهو همچنین با این اقدام تلاش کرد تا مقبولیت از دست رفته خود را بازگرداند؛ چراکه نظرسنجیها حاکی از کاهش شدید آن بوده است.
تلاش برای احیای بازدارندگی
شلحت خاطرنشان کرد: اسرائیل میخواهد ظرفیت بازدارندگی خود را احیا کند، بهویژه مهمترین نتیجه جنگ غزه این بود که دکترین امنیتی اسرائیل و در درجه اول اصل بازدارندگی آن را تضعیف کرد؛ بازدارندگی که بر چهار اصل هشدار اولیه، قاطعیت در انجام نبرد، انتقال آن به خاک دشمن و دفاع استوار است.
این کارشناس با اشاره به بزرگنمایی صهیونیستها درباره حمله به یمن اضافه کرد: آخرین نظرسنجیها نشان میدهد که کاهش قابل توجه و بیسابقه اعتماد اسرائیلیها به وضعیت امنیتیشان، در نتیجه عدم دستیابی به نتایج جنگ غزه، بدتر شدن شرایط در جبهه شمال با لبنان، رسیدن پاسخ انصارالله یمن به تلآویو و ناتوانی سیستمهای نظارتی اسرائیل در مقابله با این تهدید وجود دارد.
ضربه یمن به حیثیت رژیم صهیونیستی
در همین راستا، «مهند مصطفی» کارشناس عرب در امور رژیم صهیونیستی با اشاره به خرسندی مقامات این رژیم نسبت به پاسخ به یمن تصریح کرد: دلیل این خوشحالی نوعی احساس قدرت قبیلهای است و در جریان حمله ماه مه ایران به اراضی اشغالی نیز شاهد چنین اقدامی بودیم و صهیونیستها مدعی مقابله با آن شدند و آن را جشن گرفتند، این اقدام بیانگر یک حالت روانی برای جبران ناتوانی است.
مصطفی ادامه داد: هدف اسرائیل از این حمله این است که قویتر به نظر برسد؛ چراکه حمله جدید یمنیها اینبار برخلاف حملات سابق که جنوب اراضی اشغالی را هدف قرار میداد و اشغالگران بسیاری از آنها را انکار میکردند، قلب تلاویو را هدف قرار داد و دیگر انکار و یا نادیده گرفتن آن غیر ممکن بود.
به گفته مصطفی، حمله یمن حیثیت رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد طوریکه اشغالگران نمیتوانستند آن را نادیده بگیرند و یا انکار کنند و به آن پاسخ ندهند؛ چراکه در این صورت تلآویو در برابر ساکنان سرزمینهای اشغالی و منطقه درمانده و ضعیف دیده میشد. بنابراین میتوان گفت که حمله به حدیده هم با اهداف سیاسی برای کابینه و ارتش رژیم صهیونیستی مرتبط بود و هم اهداف خارجی مرتبط با مفهوم بازدارندگی این رژیم.
این کارشناس عرب زبان ادامه داد: حمله یمن به تلآویو به وضعیت تقسیم نقش میان اسرائیل و آمریکا پایان داد، چراکه در جریان این جنگ واشنگتن مسؤولیت پاسخ به انصارالله را بر عهده گرفته بود و این تا زمانی ثابت بود که حملات متوجه «ایلات» بود اما هدف قرار گرفتن قلب تلآویو قواعد بازی را به طور کلی تغییر داد.
انتهای پیام
نظرات