• یکشنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403043119996
  • خبرنگار : 50558

تحلیلگر مسائل فلسطین پاسخ داد

تل‌آویو در حلقه آتش مقاومت تاب می‌آورد؟

تل‌آویو در حلقه آتش مقاومت تاب می‌آورد؟
تصویری از حمله پهپادی انصارالله به تل‌آویو

ایسنا/خراسان رضوی ۹ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، اما رژیم صهیونیستی حاضر به پذیرش آتش‌بس موقت و دائم در هیچ یک از ۱۲ دور گفت‌وگو در دوحه، پاریس و قاهره نشده است و همچنان جنایات نه‌تنها در نوار غزه بلکه در نقاط دیگری مانند کرانه باختری، یمن و لبنان ادامه دارد.

در این چند ماه تندروی بیش از حد رژیم اشغالگر در حمله به افراد غیرنظامی موجب شده که نه‌تنها حماس بلکه سایر بازوهای جبهه مقاومت از جمله انصارالله یمن، حزب‌الله لبنان و نیروهای مقاومت عراق وارد عمل شوند و کانون جنگ را از خاک غزه به نقطه امن صهیونیست‌ها تغییر دهند.

اخیراً در فاصله کوتاهی حیفا هدف موشک‌های کروز پیشرفته نیروهای مقاومت عراق، آبریم در شمال سرزمین‌های اشغالی هدف راکت‌های کاتیوشای حزب‌الله لبنان و یکی از شهرهای اشغالی به نام یافا مورد هدف جنگنده‌های نظامی پیشرفته یمنی قرار گرفت. این حمله یمنی‌ها آنچنان ناگهانی بود که از آن تحت عنوان ۷ اکتبری دیگر برای اسرائیل یاد می‌شود.

همچنین انصارالله یمن در این اقدام بی‌سابقه‌ نقطه‌ای در نزدیکی ساختمان سفارت آمریکا در شهر تل‌آویو، پایتخت رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داد. ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش به این حمله عنوان کرد امنیت رژیم از دست رفته و شرایط از خطوط قرمز عبور کرده است.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله انصارالله به تل‌آویو، در چند نوبت شهر الحدیده در جنوب یمن را هدف قرار داده و یک انبار سوخت و نیروگاه برق را به آتش کشیدند. در مقابل، این حمله با واکنش سخت یمنی‌ها مواجه شد. ارتش یمن وارد کارزار شد و اعلام کرد «تلاویو دیگر امن نیست و نیروهای مسلح یمن به این تجاوز آشکار پاسخ خواهند داد».

پاسخ‌های متقابل میان طرفین نشان از ادامه تبادل آتش و کشیده شدن جنگ غزه به فراتر از مرزهای این نوار دارد. در این اوضاع و احوال بغرنج، سوال اینجاست که حالا که تمام بازوهای مقاومت یک به یک در حال فعال شدن هستند و رژیم در داخل با اعتراضات مردم برای پذیرش آتش‌بس و تبادل اسرا و همچنین مخالفت با کابینه نتانیاهو روبروست و در خارج نیز رای دادگاه لاهه مبنی بر ضرورت خالی شدن نوار غزه از نیروهای صهیونیستی صادر شده، میزان تاب‌آوری رژیم اشغالگر چقدر است؟ به فروپاشی نزدیک‌تر می‌شود یا تن دادن مقامات صهیونیستی به پذیرش آتش‌بس قریب‌الوقوع است؟

علی عبدی، تحلیلگر مسائل فلسطین در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به حملات انصارالله به تل‌آویو و نوع واکنش صهیونیست‌ها به آن، اظهار کرد: حمله دو شب گذشته انصارالله به یافا در جنوب تل‌آویو عملا سطح نبرد با رژیم صهیونیستی را یک گام ارتقا و منطقه نبرد را به قلب رژیم صهیونیستی توسعه داد. 

وی با اشاره به گرفتار شدن رژیم صهیونیستی در تله انصارالله، اضافه کرد: در واکنش به این حمله دیروز رژیم صهیونیستی بندر الحدیده را مورد حمله قرار داد و مخاذن سوخت را بمباران کرد. جنس این عملیات بیشتر به شکلی بود که نشان می‌داد قصد رژیم صهیونیستی به پا کردن دود و آتش است تا طوری القا شود که ضربه شدید و کارسازی به یمن زده است. اما انصارالله و یحیی سریع، سخنگوی ارتش یمن اعلام کردند این حملات نه‌تنها انصارالله را از ادامه حملات منصرف نمی‌کند، بلکه باعث استمرار حمایت آن‌ها از مردم غزه خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل فلسطین ادامه داد: در واقع با این پاسخ صهیونیست‌ها و حمله آن‌ها به بندر الحدیده، عملا دست انصارالله برای اقدامات تهاجمی‌تر باز و باعث شد تا این حق را برای خود قائل شوند که اقدامات تهاجمی‌تری را علیه اسرائیل رقم بزنند. رژیم صهیونیستی به خصوص در حوزه انرژی آسیب‌پذیری بسیار شدیدی دارد و اکنون چه منابع در خاک فلسطین اشغالی مانند مخازن سوخت و آمونیاک در حیفا و پالایشگاه آب‌شیرین‌کن عسقلان و چه میادین گازی که در دریای مدیترانه وجود دارد، همه در معرض خطر بالا هستند. از طرفی هم رژیم ناتوان از طراحی سیستم پدافندی برای تمام این مناطق مهم است. لذا روزهای آینده تعیین‌کننده خواهد بود که آیا ضربه‌ای که اسرائیل به انصارالله در الحدیده زده موفق بوده است یا خیر. 

عبدی افزود: اگر انصارالله سطح تنش و درگیری با صهیونیست‌ها را به سمت ضربه زدن به مراکز و منابع سوخت و انرژی بکشاند، هم نشان‌دهنده ناکام ماندن عملیات هوایی رژیم صهیونیستی بوده و هم این رژیم را درگیر سطح بیشتری از تنش می‌کند. مطمئنا عملیات صهیونیست‌ها بیشتر از اینکه ناشی از تدبیر باشد، ضربه‌ای در اثر استیصال بوده تا فشار افکار عمومی داخلی‌اش را جبران کند. اما خطای محاسباتی این رژیم این است که اگر سعودی‌ها از ۱۰ سال بمباران و جنگ مستمر یمن توانستند نتیجه بگیرند، رژیم صهیونیستی هم از ضربات هوایی نتیجه خواهد گرفت.

تل‌آویو در حلقه آتش مقاومت تاب می‌آورد؟
تصویری از حمله پهپادی انصارالله به تل‌آویو

خطای بزرگ اسرائیل در حمله به الحدیده

وی با مقایسه جنگ ۱۰ ساله سعودی و تبادل آتش اخیر صهیونیست‌ها با یمن، عنوان کرد: نیروهایی که چندین سال متمادی زیر حملات گسترده سعودی بودند، الآن از چه چیزی خواهند ترسید؟ سعودی همسایه انصارالله یمن بود و پایگاه‌های متعدد هوایی داشت و می‌توانست حملات سختی تدارک ببیند، اما رژیم صهیونیستی به دلیل مسافت ۲۰۰۰ کیلومتری یمن تا فلسطین اشغالی هم هزینه ضربات هوایی‌اش چند برابر سعودی‌هاست و هم مدت زمان بیشتری برای رفت‌وآمد به یمن صرف می‌کند. لذا برای صهیونیست‌ها هم پشتیبانی ضربات هوایی علیه انصارالله دشوار خواهد بود. با این اوصاف رژیم صهیونیستی نه شناخت صحیحی از نیروهای یمن دارد و نه محاسبه درستی از رفتار آنان. یمنی‌ها یکی از باصلابت‌ترین اجزای محور مقاومت هستند. 

این تحلیلگر مسائل فلسطین با اشاره به تحرکات همزمان نیروهای مقاومت حماس، یمن، لبنان و عراق گفت: الآن محور مقاومت نقش پشتیبان دارد، یعنی سعی می‌کند با ایجاد حلقه آتش پیرامون اسرائیل، این رژیم را مستهلک و خسته کند که تا حد زیادی هم موفق شده است. انصارالله با بیان اینکه مرحله نبرد با رژیم صهیونیستی را به مرحله سرنوشت‌ساز چهارم رسانده، عملا اعلام کرد سطح حملات را گسترش خواهد داد که عملیات پهپادی به یافا در همین چارچوب قرار می‌گیرد. اکنون نیروهای صهیونیستی با حمله به الحدیده، انصارالله را مصمم‌تر کردند. به نظر من این رژیم کاملا شتاب‌زده و بدون محاسبه خطای بزرگی مرتکب شد.

عبدی در خصوص میزان تاب‌آوری رژیم صهیونیستی در مقابل فشارهای حداکثری داخلی، محور مقاومت و نهادهای بین‌المللی اظهار کرد: نتانیاهو نشان داده میان سیاستمداران اسرائیلی مغرور، متکبر، کینه‌ای، بدبین و لجوج‌ترین بازیگر سیاسی است و حتی به قیمت نابود کردن بسیاری از منافع صهیونیست‌ها حاضر نیست دست از منافع خودش بکشد. صهیونیست‌ها هم خودشان متوجه شدند اولویت نتانیاهو منافع شخصی است. لذا نتانیاهو با سیاست‌ورزی خود عملا باعث شد قبل از عملیات طوفان‌الاقصی دچار بحران سیاسی شود و جامعه صهیونیستی را دچار دو قطبی کند.

وی ادامه داد: جامعه صهیونیستی به خاطر ۹ ماه جنگ به شدت آسیب دیده و اکنون حتی اگر آتش‌بس حاصل شود، به دلیل فاش شدن بسیاری از مسائل که در شرایط جنگ کتمان می‌شد، زخم‌ها سر باز می‌کند. تاکنون نتانیاهو توانسته ائتلاف خود را در کنست حفظ کند و او تا زمانی که بتواند این ائتلاف را حفظ کند، مانع از سقوط دولتش شده، اما در کنار این، مشخص است که ضربه طوفان‌الاقصی کاری بوده و نتانیاهو با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده و در حال حاضر هم تمام امیدش به روی کار آمدن ترامپ است. روی کار آمدن ترامپ شاید به صورت مقطعی نتانیاهو را نجات دهد، اما باعث نجات رژیم نمی‌شود. این مشکلات از چندین سال پیش ایجاد شده و حل و رفعشان بازه زمانی طولانی می‌طلبد؛ آن هم در وضعیتی که معلوم نیست فرجام جنگ غزه چیست. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha