• یکشنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403043119549
  • خبرنگار : 50212

معاون دانشگاه علوم پزشکی اراک اعلام کرد

عرضه داروهای ممنوعه و مخدر، بیشترین تخلف عطاری‌های استان مرکزی

عرضه داروهای ممنوعه و مخدر، بیشترین تخلف عطاری‌های استان مرکزی

ایسنا/مرکزی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: عرضه داروهای ممنوعه و مخدر بیشترین تخلف عطاری‌های استان مرکزی است.

دکتر علی یادگاری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اخذ مجوز برای عطاری‌ها از طریق سامانه درگاه صدور مجوزها صورت می‌گیرد و برای دریافت مجوز نیازی به مراجعه به معاونت غذا و دارو نیست. پس از آغاز فعالیت عطاری صرفا کار بازرسی و نظارت بر نحوه فعالیت آنها توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام می شود. متاسفانه در هنگام صدور مجوز از درگاه صدور مجوزها، هیچ استعلامی از دانشگاه علوم پزشکی گرفته نمی‌شود.

وی با اشاره به بازرسی های مشترکی که از عطاری ها بعمل می آید، گفت: عمده‌ترین تخلف عطاری‌ها عرضه و فروش داروهای ممنوعه و تحت کنترل و مخدر است. حتی برخی فرآورده‌هایی در عطاری‌ها عرضه می‌شود که دارو نبوده و مجوز هم ندارند، برخی داروهای گیاهی که باید در داروخانه‌ها عرضه شود نیز در عطاری‌ها به فروش می‌رسد.

یادگاری با بیان اینکه در سال جاری افزون بر ۹۰ عطاری در استان مورد بازدید قرار گرفته است، گفت: در اراک حدود ۴۸۰ عطاری فعالیت دارند که تنها حدود ۲۰۰ واحد از این تعداد دارای مجوز هستند، مابقی علاوه بر اینکه فاقد مجوز هستند حتی اقدام به عرضه داروهایی می‌کنند که تخلف است.

وی با اشاره به اینکه به طور متوسط در هر هفته حدود ۱۰ عطاری بازرسی می شود، گفت: گشت و بازرسی به طور مشترک با حضور نماینده دادستان، اماکن و علوم پزشکی انجام می شود و بیشترین تمرکز در حوزه نظارتی بر روی عرضه داروهای مخدر است که پس از احراز تخلف با تشکیل پرونده به تعزیرات حکومتی و مراجع قضائی ارجاع می‌شوند و در نهایت منجر به محکومیت، پلمب عطاری با حضور نماینده دادستان و سایر مجازات‌ها شده است.

این مقام مسئول در علوم پزشکی اراک به برخی مداخلات متخلفانه عطاری‌ها در حوزه درمان و سلامت مردم اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی عطاری‌ها اقدام به درمان مردم می‌کنند و با عرضه داروهای مخدر نظیر متادون، مرفین، شربت اوپیوم و ... سلامت مردم را تهدید می‌کنند.

وی به تولید و عرضه داروهای دست ساز در عطاری ها نیز اشاره کرد و گفت: برخی عطاری‌ها اقدام به تولید داروی دست ساز و عرضه آن می‌کنند که کاری بسیار خطرناک است. عرضه فرآورده‌های گیاهی و داروهای دست ساز باید زیر نظر پزشک داروساز در داروخانه انجام شود.

یادگاری گفت: کارکرد عطاری‌ها فروش فرآورده‌های بسته بندی شده و غذایی و دارای مجوز بهداشتی، پروانه سلامت و نشان استاندارد است و عرضه هرگونه فرآورده فاقد این مولفه‌ها غیرقانونی و تخلف است، این اقدام جرم تلقی شده و در صورت مشاهده برابر قانون با آنان برخورد خواهد شد.

وی از مردم درخواست کرد شکایت خود را در خصوص عرضه فرآورده‌های گیاهی، داروهای ممنوعه و تحت کنترل، مخدر، شیر خشک، مکمل‌های ورزشی و ... از طریق تلفن ثابت با سامانه ملی وزارت بهداشت به شماره ۱۹۰ تماس گرفته و گزارش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha