• شنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403043018851
  • خبرنگار : 50037

معاون حفاظت محیط زیست استان همدان:

همدان امسال ۳۰ روز هوای ناسالم را تجربه کرد/ نهاوند بیشترین روز ناسالم را داشته است

همدان امسال ۳۰ روز هوای ناسالم را تجربه کرد/ نهاوند بیشترین روز ناسالم را داشته است

ایسنا/همدان معاون محیط‌زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان همدان با بیان اینکه کل روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس در سال‌جاری در این استان ۳۰ روز بوده است، گفت: از ابتدای سال‌جاری تا ۲۸ تیرماه، بیشترین روز ناسالم برای گروه‌های حساس در استان با ۱۱ روز مربوط به شهرستان نهاوند بوده است.

سیدعادل عربی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در بحث گرد و غبار، از ابتدای سال تاکنون یک روز بسیار ناسالم و یک روز بسیار خطرناک داشتیم که مربوط به شهرستان کبودراهنگ بوده است، اظهارکرد: کل روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس ۳۰ روز بوده که سه روز در همدان، چهار روز در ملایر، ۱۱ روز در نهاوند، شش روز در اسدآباد و شش روز در کبورداهنگ تجربه شده است.

وی همچنین با اشاره به ثبت سه روز ناسالم برای همه گروه‌ها در استان طی این مدت، افزود: در شهر همدان نیز در بحث گرد و غبار سه روز ناسالم برای گروه‌های حساس طی این مدت داشته‌ایم.

عربی ادامه داد: در خصوص منشاء یابی گرد و غبار در سطح استان همدان طبق مطالعات انجام شده از سوی دبیرخانه ملی مقابله با پدیده گرد و غبار ۴۹ کانون مولد گرد و غبار داخلی و فرسایش‌خیز شناسایی شده که بیشتر آن جز اراضی ملی و سپس اراضی کشاورزی است و مهم‌ترین این کانون‌ها به فامنین، کبودراهنگ و همدان اختصاص دارد.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: در این رابطه برنامه تهیه شده توسط دبیرخانه ستاد ملی کشور برای دستگاه‌های مرتبط شامل محیط زیست، هواشناسی، فرودگاه، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی برای ۱۰ سال تدوین شده و سال به سال برنامه‌ها و اعتبارات آن مشخص است و نباید از برنامه‌ها عقب بمانیم چرا که اگر از برنامه‌ها عقب بمانیم این کانون‌ها و تاثیرگذاری آن در استان سال به سال بیشتر خواهد شد و نمی‌توان پاسخگوی مردم بود.

وی تصریح کرد: هفته گذشته به خاطر گرد و غبار با بحث آلودگی هوای استان مواجه شدیم که منشاء آن داخل کشور بود و اندازه‌گیری‌های ما نشان می‌دهد که گرد و غباری که از داخل کشور منشاء می‌گیرد، ۲پی ام و ۱۰ پی ام آن بالا می‌رود و به نوعی به خاطر ذرات ریز برای سلامتی انسان خطرناک است.

عربی بیان کرد: به همین منظور به مناسبت روز جهانی مقابله با طوفان‌های ماسه و گرد و غبار جلسه‌ای به ریاست مدیرکل مدیریت بحران استان با دعوت از دستگاه‌هایی که در خصوص تثبیت کانون‌های مولد گرد و غبار داخلی استان وظیفه‌مند هستند از جمله اداره کل هواشناسی استان، اداره کل ارتباطات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی، راهداری، منابع طبیعی برگزار کردیم و در این جلسه هماهنگی در رابطه با شیوه‌نامه مدیریت شرایط اضطرار گرد و غبار و بحث منشاءیابی و برنامه عملی که هر دستگاه وظیفه دارد صحبت و تاکید شد.

وی افزود: در این جلسه توسط ریاست جلسه تاکید شد برابر شیوه‌نامه در زمان‌هایی که گرد و غبار وارد استان می‌شود نیاز به جلسه در این رابطه نیست و هر کس باید برابر شیوه‌نامه وظایف خود را انجام دهد ضمن اینکه استاندار این اختیار را دارد با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی، استان را تعطیل کند و اطلاع‌رسانی مردم به عنوان کاربران نهایی شیوه‌نامه صورت بگیرد و با تعطیلی و اطلاع‌رسانی‌های لازم از تبعات احتمالی آسیب به مردم پیشگیری شود.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهارکرد: در این جلسه ریاست جلسه تاکید کرد که دستگاه‌ها گزارش کامل و منظم خود را به اداره کل محیط زیست به عنوان دبیرخانه ارائه دهند و اداره کل محیط زیست نیز باید جمع‌بندی گزارشات را به دبیرخانه ملی ارسال کند ضمن اینکه در اعتبارات آینده که ظرف دو ماه آینده آغاز می‌شود دستگاه‌ها باید پیگیر اعتبارات سالانه خود در این موضوع باشند که از کشور عقب نمانیم و بتوانیم آن کانون‌های مولد گرد و غبار را متناسب با وظایف هر یک از دستگاه‌هایی که در خصوص تثبیت کانون‌های مولد گرد و غبار داخلی استان وظیفه‌مند هستند تثبیت کنیم.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha