به گزارش ایسنا، طبق گزارش این خبرگزاری، تعداد نامزدها به ۱۵۱۶ نفر رسیده که برای ۲۵۰ کرسی پارلمان رقابت میکنند و لیستهایی با نام آنها تهیه و به همه شعبههای رای گیری ارسال شده است که تعداد آنها به ۸۱۵۱ شعبه رای گیری در تمام استانهای سوریه میرسد.
این انتخابات که تاریخ آن توسط بشار اسد رئیس جمهور تعیین شد، چهارمین انتخابات پارلمانی است که پس از آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ برگزار میشود.
«جهاد مراد»، رئیس کمیته قضایی عالی انتخابات به سانا گفت: مراکز اخذ رای از ساعت هفت صبح برای استقبال از رای دهندگان باز شده و تا ساعت هفت عصر امروز به فعالیت ادامه خواهند داد.
مراد اشاره کرد قانون ماده ۶۴ به کمیته قضایی عالی انتخابات اجازه داده تا مدت رای گیری را برای پنج ساعت بیشتر در تمامی یا برخی مراکز اخذ رای تمدید کند.
بشار اسد، رئیس جمهور سوریه نیز، رای خود را در انتخابات پارلمان برای چهارمین دوره قانونگذاری در یکی از مراکز انتخاباتی در دمشق پایتخت سوریه به صندوق انداخت.
فرمان امضا شده توسط اسد مقرر میدارد که تعداد اعضای پارلمان که به هر یک از بخشهای کارگری و کشاورزان و بقیه بخشهای مردمی اختصاص مییابند در تمامی حوزههای انتخاباتی که در استانهای مختلف سوریه توزیع شدهاند، تعیین شود.
نامزد مجلس باید حداقل ۱۰ سال تابعیت سوریه را داشته باشد، ۲۵ سال سن را کامل کرده باشد و با حکم قطعی به جنایت یا جنحه محکوم نشده باشد. هر سوری که به سن ۱۸ سال رسیده باشد، میتواند پس از حضور در شعبه رای گیری، رای خود را به صندوق بیندازد.
همچنین، ساکنان بسیاری از مناطق خارج از کنترل دولت یا میلیونها پناهنده که به دلیل جنگ آواره شدهاند، نمیتوانند در رای گیری شرکت کنند.
اداره خودمختار کرد مناطق وسیعی را در شمال و شرق سوریه کنترل میکند، در حالی که هیئت تحریر الشام و دیگر گروههای کمنفوذ مناطقی را در ادلب (شمال غربی) و اطراف آن در کنترل دارند. گروههای وفادار به آنکارا با نیروهای ترکیه در یک نوار مرزی گسترده در شمال این کشور مستقر هستند.
مقامات مراکز رای گیری را برای شهروندان آن مناطق و ساکنان تحت کنترل خود در سایر استانها ایجاد کردند. بنرها و پوسترهای نامزدهای استانهای ادلب و رقه در دمشق پخش شده است.
مردم استان الحسکه برای انتخاب نمایندگان استان خود در پارلمان سوریه رای خود را به صندوقها انداختند، این علیرغم آن بود که تعدادی از ایستهای بازرسی نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) کارتهای شناسایی افرادی را که از مناطق تحت کنترل آنها به سمت مناطق تحت کنترل دولت سوریه حرکت میکردند، مصادره کردند.
منابع محلی به «المیادین نت» تاکید کردند که «تعدادی از ساکنان هنگام تلاش برای عبور از محلههای شهرهای الحسکه و قامشلی و حومه آن به سمت مناطق تحت کنترل دولت در این 2 شهر، مورد آزار و اذیت قرار گرفتند. کارتهای شخصیشان مصادره شد و تا فردا سهشنبه تحویل داده نمیشود.»
آنها اشاره کردند: «بسیاری از مردم برای رسیدن به مراکز انتخاباتی، رای دادن و انتخاب نمایندگان خود برای انتخابات پارلمانی راههای بدون مانع را طی کردند.»
این منابع گفتند: مشارکت فعال مردم، اشغالگران آمریکایی و ترکیه و گروههای وابسته به آنها را نگران میکند، زیرا رای دادن در انتخابات نشان دهنده حمایت مردمی بزرگ از دولت سوریه در بین مردم است.
قاضی فاضل نوح، رئیس کمیته فرعی قضایی نیز با تایید اینکه «انتخابات در داخل مراکز بدون هیچ مانع مهمی برگزار میشود»، خاطرنشان کرد: «تمام اقدامات قانونی برای برگزاری بدون مشکل روند انتخابات و با تامین کلیه الزامات کمیتههای انتخاباتی در 177 مرکز اختصاص یافته به استانداری انجام شده است.»
همچنین لؤی صیوح، فرماندار الحسکه، در اظهاراتی به المیادین گفت: «شدت مشارکت مردم الحسکه در انتخابات به روحیه ملی و تعلق خاطر آنها به کشور سوریه مرتبط است. وی تاکید کرد: علیرغم حضور اشغالگران آمریکایی و ترکیه در اراضی این استان، ساکنان برای استفاده از حق انتخاباتی خود و مشارکت در این حق مهم قانون اساسی اصرار دارند.
این در حالی است که روز یکشنبه، شورای «سوریه دموکراتیک» وابسته به کردها با صدور بیانیهای ضمن تاکید بر «تحریم انتخابات پارلمان»، خواستار «آماده سازی زمینه مناسب برای انتقال واقعی سیاسی» شد.
انتهای پیام
نظرات