• یکشنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۳ / ۱۷:۰۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403042416593
  • خبرنگار : 71454

گردشگران خارجیِ ایران کم شدند یا بیشتر؟

گردشگران خارجیِ ایران کم شدند یا بیشتر؟

سازمان گردشگری ملل متحد در جدیدترین آمار منتشر شده، شمار گردشگران بین‌المللی ورودی به ایران را در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس نمودار گردشگران ورودی بین‌المللی در سال ۲۰۲۴ و در بخش مرتبط با ایران، در ماه ژانویه (دی ـ بهمن ۱۴۰۲) ۴۹۴ هزار و ۶۹۶ نفر، در ماه فوریه (بهمن ـ اسفند ۱۴۰۲) ۵۰۶ هزار و ۳۱۳ نفر و در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲ ـ فرودین ۱۴۰۳) هم ۳۱۳ هزار و ۳۹۶ نفر مسافر از خارج کشور به ایران وارد شده‌اند که در مجموع عدد یک میلیون و ۳۱۴ هزار و ۴۰۵ نفر را نشان می‌دهد.

ورود گردشگر و مسافر بین‌المللی در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ در حالی نسبت به آمار ۶۸۸ هزار و ۹۶۷ نفری در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ رشد «مثبت» را نشان می‌دهد، که همچنان فاصله زیادی با آمارهای پیش از همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۱۹ دارد. سازمان جهانی گردشگری در سه ماه نخست سال ۲۰۱۹ آمار ورود بیش از دو میلیون مسافر خارجی به ایران را ثبت کرده است.

گردشگران خارجیِ ایران کم شدند یا بیشتر؟
نموادر مقایسه ورود گردشگران بین‌المللی در سال ۲۰۱۹، ۲۰۲۳ و سه ماه نخست ۲۰۲۴

سفر گردشگران بین‌المللی در جهان در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ به ۹۷ درصد سطحِ پیش از همه‌گیری کرونا رسیده است و بیش از ۲۸۵ میلیون گردشگر بین‌المللی در فاصله ماه‌های ژانویه تا مارس سفر کرده‌اند که حدود ۲۰ درصد بیشتر از سه ماه نخست سال ۲۰۲۳ است که نشان‌دهنده نزدیک شدن به بهبودی کامل از اثرات منفی همه‌گیری کرونا بر این صنعت است.

در سال ۲۰۲۳، سفر بین‌المللی گردشگران به ۸۹ درصد از سطح سال ۲۰۱۹ رسیده بود، در حالی که درآمدهای صادرات گردشگری به ۹۷ درصد سطح آن سال رسید و تولید ناخالص داخلی گردشگری مستقیم، در همان سطح سال ۲۰۱۹ باقی ماند.

پیش‌بینی بخش گردشگری سازمان ملل برای سال ۲۰۲۴ به احیاء کامل گردشگری بین‌المللی با رشد ۲ درصد بیشتر از سطح سال ۲۰۱۹ اشاره دارد. در همین راستا، جدیدترین داده‌های منتشرشده توسط آژانس تخصصی گردشگری سازمان ملل نشان می‌دهد: خاورمیانه شاهد قوی‌ترین رشد نسبی بوده و به ۳۶ درصد بالاتر از سطح قبل از همه‌گیری در سه ماه اول ۲۰۲۴ رسیده است که ۴ درصد بالاتر از مشابه سه ماهه اول ۲۰۲۳ است. خاورمیانه در سال گذشته میلادی به نخستین منطقه جهان تبدیل شد که به مثبت ۲۲ درصد از آمار پیش از همه‌گیری کرونا رسید و بحران کرونا را کاملا پشت سر گذاشت.

اروپا، بزرگترین مقصد جهان، برای نخستین بار در سه ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴ از سطح قبل از همه‌گیری کرونا فراتر رفت و به رشد مثبت ۱ درصد نسبت به آمار مشابه در سال ۲۰۱۹ (پیش از همه‌گیری) رسید. این منطقه در سه ماه اول سال جاری میلادی ۱۲۰ میلیون گردشگر بین‌المللی را به ثبت رساند که با افزایش چشمگیر تقاضای منطقه‌ای همراه بود.

آفریقا نیز در سه ماه اول سال ۲۰۲۴ توانست ۵ درصد بیشتر از سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ و ۱۳ درصد بیشتر از سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ از گردشگران بین‌المللی استقبال کند.

قاره آمریکا عملاً در سه ماه اول اعداد پیش از همه‌گیری را احیا کرد و تعداد ورودی‌های آن به ۹۹ درصد از سطح سال ۲۰۱۹ رسید.

گردشگری بین‌المللی در آسیا و اقیانوسیه بهبودی سریعی را تجربه می‌کند؛ جایی که پس از بهبودی ۶۵ درصدی در سال ۲۰۲۳، ورودی‌ها در سه ماه اول ۲۰۲۴ به ۸۲ درصد از سطوح قبل از همه‌گیری رسیدند.

انتظار می‌رود گردشگری بین‌المللی در سال ۲۰۲۴ با پشتوانه تقاضای قوی، افزایش ارتباطات هوایی و بهبود مستمر سفرها از چین و دیگر بازارهای بزرگ آسیا به طور کامل بهبود یابد.

آخرین شاخص اعتماد گردشگری سازمان ملل متحد چشم‌اندازهای مثبتی را برای فصل تابستان آینده نشان می‌دهد، که دارای امتیاز ۱۳۰ برای دوره ماه می تا آگوست ۲۰۲۴ (در مقیاس ۰ تا ۲۰۰) است، که نشان‌دهنده احساسات خوش بینانه‌تر از اوایل امسال است. حدود ۶۲ درصد از کارشناسان گردشگری شرکت‌کننده در نظرسنجی «Confidence» انتظارات بهتر (۵۳٪) یا بسیار بهتر (۹٪) را برای این دوره ۴ ماهه که فصل تابستان نیم‌کره شمالی را پوشش می‌دهد، بیان کردند، در حالی که ۳۱٪ عملکرد مشابه سال ۲۰۲۳ را پیش‌بینی کردند.

پیش‌بینی می‌شود گردشگران به دنبال حفظ ارزش برای پول در سفر باشند و در پاسخ به افزایش قیمت‌ها و چالش‌های اقتصادی کلی به جست‌وجوی ارزش پول و سفر نزدیک‌تر به خانه خود ادامه دهند، در حالی که دمای شدید و سایر رویدادهای آب و هوایی می‌تواند بر انتخاب مقصد بسیاری از مسافران تأثیر بگذارد. این موضوع به طور فزاینده‌ای توسط پنل کارشناسان گردشگری سازمان ملل متحد به عنوان نگرانی برای این بخش ذکر می‌شود.

نبود قطعیت ناشی از توقف جنگ روسیه و اوکراین، مناقشه رژیم صهیونیستی در غزه و سایر تنش‌های ژئوپلیتیکی فزاینده نیز خطرات منفی مهمی برای گردشگری بین‌المللی به شمار می‌آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha