• چهارشنبه / ۲۰ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403042013971
  • منبع : مطبوعات

تجربه ارزشمند

تجربه ارزشمند

با توجه به خصومت‌هایی که آمریکا و هم‌پیمانان این کشور نسبت به ایران داشتند و به نظر نمی‌رسد که در آینده‌ای نزدیک شاهد برطرف‌شدن این دشمنی‌ها باشیم. سیاست نگاه به شرق رویکرد بسیار سازنده‌ای است که در دو حوزه سیاسی و جغرافیایی می‌توان این سیاست را دنبال کرد.

به گزارش ایسنا،محسن پاک آیین، کارشناس ارشد حوزه روابط بین‌الملل در یادداشتی در جام جم نوشت:

انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری برگزار و آقای مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد و اکنون ملت ایران منتظر است تا مقدمات تشکیل دولت چهاردهم فراهم شود.از موضوعات مهمی که در دولت جدید مورد توجه قرار می‌گیرد مسأله سیاست خارجی است.

درچنین شرایطی باتوجه‌به تجربه دوران ریاست‌جمهوری شهید آیت‌ا...رئیسی دراین‌حوزه چنانچه دولتمردان آینده اعم از رئیس‌جمهور و وزیر خارجه برخی از رویکردهای دولت سیزدهم را درعرصه دیپلماسی دنبال کنند به نظر می‌رسد که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند دستاوردهای خوبی را در سیاست خارجی کسب کند.اولین رویکرد، تقویت روابط کشورهای همسایه در چهارچوب سیاست همجواری است. با توجه به این‌که ایران ۱۵همسایه دارد و با احتساب کشورهایی که با فاصله یک کشور به‌عنوان همسایگان دور ما محسوب می‌شوند، ما شاید ۲۵ همسایه دور و نزدیک داریم که می‌بایست روند خوب تقویت روابط با همسایگان کماکان ادامه پیدا کند و در دستور کار دولت آینده قرار گیرد. جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان پل متصل‌کننده آسیا به اروپا برای همسایگان فرصت مغتنمی است و ما می‌توانیم از موقعیت‌های تجاری، ترانزیتی، حمل‌ونقل و حوزه‌های انرژی همسایگان بهره ببریم. در قالب امنیتی در حوزه مبارزه با تروریسم و قاچاق موادمخدر هم می‌توان تعاملات مشترکی را با همسایگان تعریف کرد.
نکته دیگر موضوع نگاه به شرق است و این همه از رویکردهای مثبت دولت سیزدهم بود. با توجه به خصومت‌هایی که آمریکا و هم‌پیمانان این کشور نسبت به ایران داشتند و به نظر نمی‌رسد که در آینده‌ای نزدیک شاهد برطرف‌شدن این دشمنی‌ها باشیم. سیاست نگاه به شرق رویکرد بسیار سازنده‌ای است که در دو حوزه سیاسی و جغرافیایی می‌توان این سیاست را دنبال کرد.در حوزه جغرافیایی، ما می‌توانیم در کشورهایی که در شرق ایران و به‌ویژه شرق آسیا قرار دارند و در مفهوم سیاسی کشورهایی که مخالف سیاست‌های خصمانه غرب علیه جمهوری اسلامی و منتقد سیاست یکجانبه‌گرایی آمریکا هستند، دوستان زیادی داشته باشیم و به نوع روابط خود تنوع بدهیم.
موضوع بعدی مسأله تقویت حضور در غرب آسیاست که بسیار کار مهمی است و حضور ما در این منطقه باعث قدرتمند شدن ایران و دیگر کشورهای این حوزه شده و همکاری ما با کشورهای محور مقاومت در حوزه مبارزه با تروریسم، صهیونیسم، سلطه‌گری و مداخله غرب در امور داخلی این کشورها مقابله کردیم واین نوع همکاری باعث بهره‌مندی ما و دیگر کشورهای این حوزه شده است؛ بنابراین موضوع تقویت محور مقاومت باید در دستور کار دولت جدید قرار گیرد.در این عرصه تجربه دولت سیزدهم در هماهنگی کامل میان میدان و دیپلماسی باید دنبال شود و همکاری لازم با نیروهایی که به‌صورت کاملا مشروع در حوزه دیپلماسی مشغول فعالیت هستند هماهنگی‌های لازم صورت گیرد.
موضوع دیگر مسأله مذاکرات ۱+۴ است که جمهوری اسلامی ایران کماکان این گفت‌وگوها رامی‌بایست ادامه بدهد؛ البته با هدف رفع تحریم‌ها و به صورت عزتمندانه درپی این باشیم که تعهدات خودمان رادرقبال اجرای تعهدات طرف مقابل عملیاتی کنیم و در وهله اول این غرب ودررأس آن آمریکاست که اگر برخلاف گذشته آمادگی عملی خودرابرای بازگشت به تعهدات خودبه اثبات برساند جمهوری اسلامی ایران می‌تواند درقبال اتخاذ یک دیپلماسی فعال در مسیر لغو تحریم‌ها اقدام کند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha