سید حسین خوانساری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آغاز فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم سطح استان همدان از یکم تیرماه، اظهار کرد: برای خرید تضمینی گندم امسال کشاورزان ۵۵ مرکز خرید تضمینی گندم با ظرفیت بیش از ۸۰۰ هزار تن در سطح استان همدان فعالیت دارند که از این تعداد مراکز ۴۱ مرکز خرید استاندارد متعلق به مباشرین تعاون روستایی و مابقی مراکز دولتی و مراکز مربوط به بخش خصوصی و کارخانجات آرد هستند.
وی افزود: از ۵۵ هزار و ۲۱۹ تُن گندم مازاد خرید تضمینی سطح استان، مقدار خرید گندم به تفکیک توسط مراکز دولتی ۱۵۷۰ تُن، خرید گندم توسط سیلوهای بخش خصوصی ۳۶ هزار و ۹۸۰ تن، توسط مباشر(تعاونیهای روستایی) ۱۶ هزار و ۸۴ تُن و توسط کارخانجات آرد ۵۸۴ تُن بوده است.
خوانساری با بیان اینکه شهرستان اسدآباد با تحویل ۱۸ هزار ۶۹ تن گندم بیشترین و شهرستان بهار با ۸۲ تن گندم کمترین و پایینترین گندم تحویلی به مراکز خرید تضمینی گندم را تا ۱۷ تیرماه داشته است، تصریح کرد: طی هفتم تیرماه تا ۱۷ تیرماه علاوه بر شهرستانهای اسدآباد و بهار شهرستانهای همدان ۱۹۲۷ تُن، ملایر۳۲۱۱ تُن، نهاوند ۱۴ هزار ۲۸۳ تُن، تویسرکان ۲۵۱۶ تُن، کبودراهنگ ۲۸۷ تُن، فامنین ۳۶۱۷ تن، رزن ۸۵۸۵ تن، درگزین ۲۶۴۲ تن به تفکیک دارای تحویل گندم مازاد توسط کشاورزان به مراکز خرید تضمینی گندم بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون از این میزان گندم تحویلی به مراکز خرید تضمینی گندم سطح استان همدان، مراکز بخش خصوصی با ۶۷ درصد خرید، بیشترین میزان خرید گندم تضمینی را به نسبت سایر مراکز از جمله مراکز دولتی، کارخانجات آرد و تعاون روستایی داشته اند.
مدیرکل غلهو خدمات بازرگانی استان همدان با اشاره به اینکه سال گذشته مراکز خرید تضمینی سطح استان همدان ۴۱۰ هزار و ۸۲۲ تُن گندم مازاد از کشاورزان گندمکار استان خریداری کردند، گفت: مقدار خرید تضمینی گندم سطح استان در ۱۷ تیرماه سال گذشته ۴۱ هزار و ۵۹۱ تُن بوده است.
خوانساری از پیشبینی خرید تضمینی بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان و دهقانان این استان در سالجاری خبر داد و یاد آور شد: مراکز خرید تضمینی گندم تا شهریور ماه در استان همدان فعال بوده و در حال خریداری گندم تولید شده کشاورزان هستند.
وی تصریح کرد: تاکنون توسط مراکز خرید تضمینی گندم سطح کشور تا ۱۷ تیر ماه افزون بر شش میلیون و ۵۶۲ هزار و ۴۳۲ تن گندم از کشاورزان و گندمکاران خریداری شده که از این میزان گندم خریداری شده حدود ۹ درصد آن به تعداد ۷۹۳۴ محموله توسط مراکز خرید استان همدان انجام گرفته است.
خوانساری با بیان اینکه بر اساس مصوبات کارگروه قیمت گذاری محصولات کشاورزی نرخ خرید تضمینی گندم معمولی با چهار درصد افت مفید و یک درصد افت غیر مفید ۱۷ هزار ۵۰۰ تومان تعیین شده است، اظهار کرد: کشاورزانی که در طرح کشت قراردادی گندم ثبتنام کردهاند مبلغ ۱۵۰ تومان بابت هر کیلوگرم گندم تحویلی به مراکز تحت عنوان کمک هزینه کرایه حمل دریافت خواهند کرد.
وی افزود: ️در سالجاری نیز بانک عامل برای پرداخت مطالبات کشاورزان، بانک کشاورزی بوده که در این رابطه گندمکاران قبل از تحویل محصول به مراکز باید در این بانک افتتاح حساب داشته باشند.
به گزارش ایسنا، سطح زیر کشت گندم استان همدان افزون بر ۴۳۰ هزار هکتار شامل ۳۵۰ هزار هکتار گندم دیم و ۸۰ هزار هکتار گندم آبی بوده که از این میزان سطح زیر کشت گندم استان تولید بیش از ۷۰۰ تن گندم و ۶۰۰ هزار تن خرید تضمینی آن پیشبینی میشود.
انتهای پیام
نظرات