• شنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۳ / ۱۸:۴۸
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403041610989
  • خبرنگار : 71660

سرنوشت اوکراین در اجلاس آتی سران ناتو چه خواهد شد؟

سرنوشت اوکراین در اجلاس آتی سران ناتو چه خواهد شد؟

رهبران ناتو قصد دارند در اجلاس آتی سران این ائتلاف نظامی به ارسال تسلیحات و مهمات به اوکراین در سطح کنونی دست‌کم برای یک سال دیگر متعهد شوند اما ظاهرا مسئله عضویت اوکراین در ناتو در دستورکار نیست.

به گزارش ایسنا، همزمان با اینکه نیروهای روسیه در امتداد جبهه شرقی اوکراین دستاوردهایی را کسب می‌کنند، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و همتایانش روز سه‌شنبه برای نشستی سه روزه به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس ائتلاف نظامی ناتو، در واشنگتن دی‌سی گرد هم جمع خواهند شد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو گزارش کرد: «۳۲ عضو ناتو حدود ۴۰ میلیارد یورو در سال بابت تجهیزات نظامی برای اوکراین از زمان آغاز جنگ خرج کرده‌اند و توقع دارم که متحدان در نشست آتی تصمیم بگیرند که این میزان کمک را برای سال آینده در همین سطح نگه دارند. این مقدار باید در میان کشورها براساس رشد اقتصادی آنها تقسیم شود و رهبران عدد مورد نظر را در دیدار دوباره سال ۲۰۲۵ بررسی خواهند کرد.»

این رسانه آمریکایی در گزارشی می‌نویسد: «ناتو از ارسال کمک‌های بیشتر به اوکراین ناامید و مایوس شده اما هنوز تقلا می‌کند تا روش‌های جدیدی پیدا کند. این ائتلاف به‌زودی ارسال تجهیزات را مدیریت خواهد کرد اما همچنان ۲ خط قرمز وجود دارد؛ عضویت اوکراین در ناتو تا زمان اتمام جنگ میسر نیست و هیچ نیرویی از ناتو در میدان نبرد اوکراین حضور ندارد.»

آنها در نشست پیشین توافق کردند که مسیر عضویت اوکراین در ناتو تسریع یابد، اگرچه بعید است که این کشور طی سالهای آینده عضو این ائتلاف نظامی شود زیرا ناتو قبول نمی‌کند کشوری که در حال جنگ است، عضو این ائتلاف شود.

آسوشیتدپرس به جنبه‌ها و نگرانی‌های دیگری برای جنگ اوکراین اشاره می‌کند. برای مثال، بازگشت احتمالی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا به کاخ سفید نگرانی خاصی را برای کی‌یف به دنبال خواهد داشت زیرا این نامزد حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا بارها صریحا اعلام کرده که اگر رئیس‌جمهور شود، کمک‌های ارسالی به اوکراین را متوقف خواهد کرد.

سرنوشت اوکراین در اجلاس آتی سران ناتو چه خواهد شد؟
«دونالد ترامپ» و دبیرکل ناتو

هم‌چنین دولت‌های فرانسه و آلمان در انتخابات امسال تضعیف شدند. علاوه بر این، ایتالیا توسط نخست‌وزیری اداره می‌شود که حزبش «ریشه‌های نئوفاشیستی» دارد، درحالیکه یک حزب ضدمهاجر ائتلاف متزلزلی را در هلند رهبری می‌کند و کابینه اسپانیا بر احزاب کوچکی جهت حکمرانی تکیه کرده است. در این میان، انگلیس هم رهبر جدیدی دارد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس تاکید می‌کند هر کسی که در راس قدرت باشد، واضح است که «ناتو کار زیادی از دستش برنمی‌آید.»

استولتنبرگ که در حال کناره‌گیری از سمت دبیرکلی ناتو است، می‌خواهد تا متحدان نسبت به دست‌کم ۴۰ میلیارد یورو در سال بابت کمک تسلیحاتی در قالب یک «برنامه چند ساله» موافقت کنند. البته این به معنای افزایش میزان کمک‌ها نیست و این عدد تقریبا برابر است با آنچه که از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه هر سال برای اوکراین خرج کرده‌اند.

آسوشیتدپرس به نقل از مقام وزارت خارجه آمریکا که نام خود را افشا نکرده است، گزارش می‌کند: «یکی از ابتکارات جدیدی که احتمالا رهبران ناتو از آن حمایت خواهند کرد، نوعی ماموریت جهت ارسال تجهیزات نظامی مناسب به اوکراین و کارآمد سازی آموزش برای نیروهای مسلح این کشور است.»

البته این مقام ناشناس آمریکایی درباره برنامه‌هایی گفت‌وگو کرده که هنوز نهایی‌ نشده‌اند.

سرنوشت اوکراین در اجلاس آتی سران ناتو چه خواهد شد؟
دیدار «جو بایدن» و «ولودیمیر زلنسکی» در کاخ سفید سپتامبر ۲۰۲۳

یک مقام ارشد دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید: «ایالات متحده اقدامات جدیدی را جهت تقویت ظرفیت‌های نظامی و دفاع هوایی اوکراین اعلام خواهد کرد.»

او که نام خود را افشا نکرده، از ارائه جزئیات درباره ظرفیت‌های دفاع هوایی مذکور خودداری کرده است؛ اما دولت آمریکا در ماه گذشته میلادی اعلام کرد این کشور «با هدایت محموله‌های برنامه‌ریزی‌شده به دیگر کشورهای متحد، روند ارسال سیستم موشکی پدافند هوایی به اوکراین را تسریع خواهد کرد.»

آسوشیتدپرس به نقل از همین مقام آمریکایی گزارش کرد: «اعضای شورای ناتو-اوکراین روز پنجشنبه با یکدیگر ملاقات و سپس بایدن و زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) رویدادی را با حضور دیگر رهبران برگزار خواهند کرد.»

در میان همه این مسائل، هنوز چشم‌اندازی برای عضویت اوکراین در ناتو وجود ندارد و بسیاری از متحدان با عضویت این کشور مخالفت می‌کنند زیرا نگرانند که چنین اقدامی جنگی گسترده‌تر با روسیه را در پی خواهد داشت.

خبرگزاری آسوشیتدپرس تاکید می‌کند: «عضویت اوکراین در ناتو، از این کشور در برابر روسیه محافظت خواهد کرد اما پیش از عضویت، کی‌یف باید نهادهای امنیتی خود را اصلاح کند، حکمرانی کشور را بهبود ببخشد و فساد را متوقف سازد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha