علی دارابی، یازدهم تیرماه در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک و تشکیل شورای راهبردی حفاظت، مرمت و احیای بازار تاریخی اراک اظهار کرد: بیش از ۳۰ درصد مفاخر و مشاهیر ایران مربوط به استان مرکزی هستند .
وی افزود: اهتمام و همدلی بالای استاندار، فرماندار، شهردار، مدیرکلهای اوقاف و میراث فرهنگی و به ویژه هیات امنا و خیرین بازار تاریخی اراک را امروز مشاهده میکنیم.
دارابی با بیان اینکه در حوزه میراث ملموس جزو 10 کشور نخست دنیا هستیم، گفت: 20 سال به دلیل انقلاب و جنگ، آمار میراث ملموس را در یونسکو ثبت نکردیم و سفیر یونسکو میگفت که اگر در آن ۲۰ سال ثبت میکردیم الان اولین کشور دنیا بودیم.
وی افزود: در حوزه میراث ناملموس مثل تعزیه و فرش و آداب و رسوم در دولت سیزدهم از رتبه هفتم به رتبه پنجم دنیا رسیدیم و امسال یک رتبه دیگر صعود خواهیم کرد. امروز شب یلدا و افطاری ماه رمضان دیگر متعلق به ایران نیست بلکه متعلق به سراسر جهان است.
دارابی با اشاره به بازار تاریخی اراک تصریح کرد: این بازار علاوه بر دارا بودن ویژگیهایی مثل زندگی، اشتغال و برقراری هم زیستی مسالمت آمیز، دارای معماری قابل توجه است و وظیفه ماست که آن را مرمت کنیم.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی اضافه کرد: اگر تمام بودجه دولت را کنار بگذاریم هم نمیتوانیم تمام آثار کشور را مرمت کنیم و راهی جز مردمی کردن و حضور خیرین ارجمند در این مسیر نداریم. در ایتالیا پنج هزار انجمن و سمن در حوزه میراث فرهنگی وجود دارند که باید در کشور نیز این موضوع را پیگیری کنیم.
دارابی تاکید کرد: این کار بزرگی که هیات امنای بازار و خیرین و نهادهای مختلف استان برای بازار تاریخی اراک انجام میدهند را باید در تمام کشور نهادینه کنیم.
وی در رابطه با انتخابات نیز تصریح کرد: روز جمعه باید تکلیف و وظیفه حقوق شهروندی خود را با مشارکت فعالانه در انتخابات ادا کنیم.
به گزارش ایسنا، در پایان این آیین، تفاهم نامه همکاری مشترکی بین استانداری مرکزی، فرمانداری اراک، شهرداری و شورای شهر اراک، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی و هیات امنا و خیرین بازار تاریخی اراک در راستای حفاظت، مرمت و احیا بازار اراک امضا و دفتر انجمن خیرین میراث فرهنگی استان مرکزی افتتاح شد.
انتهای پیام
نظرات