• یکشنبه / ۳ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: پرورش
  • کد خبر: 1403040301576
  • خبرنگار : 71980

نقش خانواده در انتخابات

نقش خانواده در انتخابات

به همان اندازه که مشارکت بانوان در انتخابات گسترده‌تر باشد، همانقدر مشکلات و دغدغه‌های ایشان مطرح می‌شود و در گزینش فردی اصلح که دغدغه این بخش مهم از جامعه را در برنامه پیشنهادی خود لحاظ و در صورت انتخاب، مرتفع کند بسیار بیشتر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، جامعه انسان متمدن جامعه تعامل است. در دنیای امروز، جوامعی که مردم در آن نقش اصلی و اساسی را ایفا می‌کنند، شاهد شرایطی رو به رشد هستیم. اما این جامعه در نمایی نزدیک‌تر به خانواده می‌رسد. اولین جایی که در آن انتخاب و انتخابات شکل می‌گیرد. 

با این وجود که بسیاری از کشورهای امروزی طی یک قرن اخیر با مقوله مشارکت سیاسی توده مردم کنار آمده‌اند اما دین مبین اسلام از ابتدا بر مشارکت، نظرسنجی، انتخاب و تعامل تاکید داشته است. آموزه‌های دینی ما مسلمانان حتی این انتخاب را به درون خانواده معطوف می‌دارد.

اسلام، بسیاری از امور خانه و تصمیمات را به نظرخواهی اعضای خانواده ملزوم می‌داند. در خانواده علاوه بر پدر و مادر، فرزندان نیز بسته به سن و شرایط و دنیا و خواسته‌هایشان حق مشارکت دارند و همین تربیت، باعث نهادینه شدن وظایف اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شده است.

زن در خانواده اسلامی نیز از جایگاه والایی برخوردار است. در طول تاریخ اسلام در مقاطع مختلف همیشه شاهد نقش جدی و حساس بانوان بوده‌ایم، مادامیکه حضرت زهرا(س) الگوی تمام و کمال مشارکت اجتماعی و تاثیرگذاری بوده است. پیامبر اسلام و ائمه معصوم به ما آموخته‌اند که تمام امور اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مشمول مشارکت مردم می‌شود.

زمانیکه در خانواده فضای مشارکت و نظرخواهی و تعیین و تایید اولویت‌ها وجود داشته باشد این مساله در مقیاسی گسترده باعث استقرار حکومتی می‌شود که در برابر همان خانواده‌ها، همان مردم پاسخگو باشد و این امر مصداقی از مردم‌سالاری دینی ما است.

ازاینرو اهمیت انتخاب برای خانواده برجسته می‌شود. اینجا قرار است همین واحدهای کوچک اجتماعی، سرنوشت واحد بزرگ‌تری را با گزینش خود رقم بزنند. 

بانوان در این عرصه و در این دوران شرایط بسیار ویژه‌ای دارند. امروزه تبلیغات دشمن به حدی روی بانوان متمرکز شده که باعث شده بخشی از نسل جدید اصلا مشارکتی در انتخابات و تعیین سرنوشت خود نداشته باشند. 

قطع به یقین، به همان اندازه که مشارکت بانوان در انتخابات گسترده‌تر باشد، همانقدر مشکلات و دغدغه‌های ایشان مطرح می‌شود و در گزینش فردی اصلح که دغدغه این بخش مهم از جامعه را در برنامه پیشنهادی خود لحاظ و در صورت انتخاب، مرتفع کند بسیار بیشتر خواهد شد.

امروزه در بحث توسعه، شرکت در انتخابات نوعی حقوق شهروندی محسوب می‌شود و برخی خود را از این حق محروم می‌کنند اما تبعات این عدم مشارکت تنها برای آن افراد نیست و می‌تواند، خانواده و به تبع آن، کل جامعه را متاثر سازد.

رهبر معظم انقلاب در خصوص جایگاه و نقش‌آفرینی بانوان در جامعه می‌فرمایند:  به تعبیر امام بزرگوار، دخالت در سیاست و مقدرات اساسی کشور حق و تکلیف زنان است ضمن اینکه بر اساس روایات، پرداختن به امور جامعه از جمله اهتمام به امور مسلمین مانند مسئله امروز غزه، وظیفه همگان است، بنابراین در احساس وظیفه و مسئولیت عمومی، تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha