• چهارشنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403033020154
  • خبرنگار : 50260

رئیس اداره راه و شهرسازی کاشان تاکید کرد

نجاتِ‌ خانه عبدالرزاق خان کاشان نیازمند مشارکت بخش خصوصی

نجاتِ‌ خانه عبدالرزاق خان کاشان نیازمند مشارکت بخش خصوصی

ایسنا/اصفهان رئیس اداره راه و شهرسازی کاشان گفت: خانه منسوب به عبدالرزاق خان، بخشی از تاریخ و تمدن کاشان است و حفظ آن از نابودی ضرورت دارد، اما رفع خطر و نجات‌بخشی آن نیازمند همکاری و مشارکت بخش خصوصی یا عمومی است.

مجتبی آراسته در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: عبدالرزاق خان در دوران زندیه تا اوایل قاجار حاکم کاشان بوده است و خانه منسوب به او در تملک وزارت راه و شهرسازی  است، اما اعتبارات دولتی به اندازه‌ای نیست که بتوان این اثر را بازسازی یا مرمت کنیم.

وی افزود: اداره راه و شهرسازی کاشان به عنوان متولی خانه عبدالرزاق خان آماده است که برای مرمت و بازسازی این اثر تاریخی با شهرداری یا بخش خصوصی در چارچوب ضوابط قانونی مشارکت کند تا از تخریب نجات پیدا کند.

رئیس اداره راه و شهرسازی کاشان گفت: عبدالرزاق خان یکی از چهره‌های کم‌نظیر تاریخ کاشان بوده که در دوران حاکمیت خود، به خصوص بعد از زلزله ۱۱۹۲ هجری قمری بناهای عام‌المنفعه را مرمت یا ساخته است و بازسازی این خانه تاریخی نقش مهمی در حفظ تاریخ کاشان دارد.

آراسته افزود: خانه منسوب به عبدالرزاق خان به وسعت ۳۶۰۰ مترمربع در دو طبقه در محله پامنار کاشان بنا شده و یکی از آثار شاخص این بخش از بافت تاریخی کاشان به شمار می‌رود که با شماره ۳۲۷۹۰ در سال ۱۳۹۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

نجاتِ‌ خانه عبدالرزاق خان کاشان نیازمند مشارکت بخش خصوصی

به گزارش ایسنا، خانه عبدالرزاق خان کاشی، به شیوه گودال‌باغچه طراحی شده و عناصری از معماری پیش از قاجار در آن دیده می‌شود. در بخش جنوبی خانه، ایوان و اتاق شاه‌نشین، اتاق‌های سه‌دری و بالاخانه قرار گرفته که در اتاق شاه‌نشین تزئینات گچ‌بری، کاربندی، قطار و مقرنس دیده می‌شود.

بخش شمالی خانه عبدالرزاق خان کاشی شامل اتاق اصلی و ایوان روباز است و اتاق‌هایی در دو طرف راهرو  قرار دارد. مثل بیشتر خانه‌های کویری در این خانه دو سرداب وجود دارد که سرداب جنوبی دارای یک بادگیر است.

محمد مشهدی نوش‌آبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان معتقد است که در صورت تأیید انتساب این خانه به عبدالرزاق خان که در دوره زندیه حکومت می‌کرد، این خانه را می‌توان قدیمی‌ترین الگوی خانه‌های تاریخی کاشان دانست، زیرا بیشتر بناهای تاریخی کاشان مربوط به دوران قاجار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha