• چهارشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۲۰:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403032316067
  • خبرنگار : 50548

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی:

چاره‌ای نداریم جز آنکه به سمت افزایش بهره‌وری برویم

چاره‌ای نداریم جز آنکه به سمت افزایش بهره‌وری برویم

ایسنا/خراسان رضوی رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: میزان آب قابل دسترس در بخش کشاورزی اجازه افزایش سطح زیر کشت کشاورزی را نمی‌دهد و چاره‌ای نداریم جز آنکه به سمت افزایش بهره‌وری با دانش بنیان‌ کردن بخش کشاورزی برویم.

مسعود نجف نجفی امروز ۲۳ خرداد در نشست خبری که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی و برگزاری رویداد ملی فن‌آب در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی منابع طبیعی و صنایع غذایی برگزار شد، اظهار کرد: نگاه ما به موضوع مهم و اساسی آب است که یکی از منابع پایه در بخش کشاورزی است. نگاه ما به مسئله آب باید یک نگاه ملی باشد، امروز مسئله آب در دنیا، یک مسئله کاملا جدی و مورد توجه دولتمردان است.  

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی یادآور شد: اکنون که مسئله آب به صورت یک معضل فراگیر در سطح جهان، منطقه و کشور گسترش دارد، یافتن راهکارهای موثر برای حل این بحران قبل از آنکه به فاجعه‌ای ملی بدل شود، نه تنها یک اولویت، بلکه یک ضرورت ملی است، تمامی بخش‌ها، به‌ویژه بخش کشاورزی باید نقشی مؤثر در راستای حل معضل بحران آب داشته باشند.

وی بیان کرد: علاوه بر آگاهی از مشکلات و چالش‌های حوزه آب، آنچه اهمیت دارد، راهکارهای برون رفت از این معضلات و مشکلات است. ما در بخش کشاورزی با سیاست کمک به دستگاه اجرایی استان، سازمان جهاد کشاورزی و بخش خصوصی به دنبال افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی استان هستیم و این اتفاق جز با ورود دانش به این عرصه و دانش بنیان‌ کردن بخش کشاورزی، میسر نمی‌شود.

نجفی یادآور شد: در ابتدای دهه ۶۰ میزان آب قابل دسترس در بخش کشاورزی استان، حدود ۸ میلیارد مترمکعب  بوده که با آن ۱.۵ میلیون تن محصول تولید ‌شده است، اما سال ۱۴۰۱ میزان آب قابل در دسترس بخش کشاورزی به نصف آن میزان، یعنی ۴ میلیارد مترمکعب رسیده، در حالی که میزان تولیدات بخش کشاورزی استان به حدود ۷.۵ میلیون تن رسیده است. افزایش تولیدات این حوزه نتیجه برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های مختلفی است که در حوزه آب از طرف  وزارت جهاد کشاورزی با همکاری بخش خصوصی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۲۰ در خراسان رضوی به حدود ۹.۵ میلیون تن محصول کشاورزی نیاز داریم، گفت: در سال ۱۴۲۰ میزان آب قابل دسترس بخش کشاورزی ۳ میلیارد مکعب خواهد بود. بنابراین چاره‌ای نداریم جز آنکه به سمت افزایش بهره‌وری برویم. محدودیت آب، خاک اجازه افزایش سطح زیر کشت کشاورزی را نمی‌دهد. راهبرد اساسی و مشخص حل بحران آب کشور، صرفه‌جویی در مصرف آب از طریق افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها است که در نتیجه درآمد بیشتر برای کشاورزان و رونق اقتصادی را در پی خواهد داشت.

نجفی یادآور شد: بخش کشاورزی بیشترین مصرف کننده آب است و در نتیجه بیشترین تاثیرپذیری از چالش را دارد. راهکارهای رفع بحران در این بخش امکان‌پذیرتر، اقتصادی‌تر وآسان‌تر است و با زمینه پذیرش بیشتر از سوی ذی نفعان روبه‌روست. هر گونه صرفه‌جویی آب در این بخش می‌تواند توسعه سایر بخش‌های اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha