• چهارشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403032315884
  • خبرنگار : 71402

سفیر آمریکا: با وجود مساله غزه، ترکیه پیوند عمیقی با غرب دارد

سفیر آمریکا: با وجود مساله غزه، ترکیه پیوند عمیقی با غرب دارد

سفیر آمریکا در آنکارا مدعی شد، ترکیه همچنان به شکلی «قوی» با غرب پیوند دارد و شراکتش با ایالات متحده «هرگز قوی‌تر از این نبوده است» حتی با وجود اختلاف‌نظر طرفین در مورد جنگ رژیم صهیونیستی در غزه.

به گزارش ایسنا، «جف فلیک» سفیر ایالات متحده در آنکارا که قرار است پاییز امسال سمت خود را ترک کند، گفت حمایت ترکیه از گسترش ناتو و قرارداد فروش اف-۱۶های آمریکایی نشان‌دهنده تمایل آنکارا به سمت غرب در سال جاری است و این زمینه را برای حرکت پایدار در تجارت و سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند.

فلیک ۶۱ ساله در این مصاحبه در محل اقامت خود در آنکارا گفت: شراکت استراتژیک هرگز قوی‌تر از این نبوده است و ما در موقعیت خوبی هستیم.

جف فلیک، سناتور جمهوری‌خواه سابق است که از سوی جو بایدن، رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا معرفی شد. او در اوایل سال ۲۰۲۲ مشغول به کار شد و فعالیتش تحت تأثیر پیامدهای حمله روسیه به اوکراین، که شش هفته پس از ورود او به ترکیه رخ داد، انجام شد.

واشنگتن آنکارا را تحت فشار قرار داده است تا هرگونه طفره رفتن از تحریم‌های خود علیه مسکو را متوقف کند و همچنین از گسترش ناتو که در ژانویه با پذیرش عضویت سوئد پس از ۲۰ ماه تاخیر حل شد، حمایت کند.

سفیر آمریکا گفت با وجود روابط قوی اقتصادی، تجاری و انرژی ترکیه با روسیه، جنگ در اوکراین تعهد این کشور به ناتو و غرب را برجسته کرد.

جف فلیک با اشاره به توقف ترانزیت کشتی‌های جنگی روسیه به دریای سیاه و ارسال پهپادهایش به کی‌یف، گفت: ترکیه در حمایت از تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین کاملا درست عمل کرده است.

او افزود که احساسات دو حزبی نسبت به ترکیه در کنگره آمریکا در سال جاری مثبت شده است و صرف‌نظر از نتیجه انتخابات آمریکا در نوامبر ادامه خواهد داشت. سفیر آمریکا مدعی شد: آنها به‌شکلی قوی و محکم با غرب مرتبط هستند.

موارد اختلاف

تنش‌های اصلی روابط ایالات متحده و ترکیه در سال‌های اخیر، اتحاد ایالات متحده با کردهای سوریه است که ترکیه آن‌ها را تروریست می‌داند و همچنین مساله خرید سامانه دفاعی اس-۴۰۰ روسیه است که موجب تحریم‌های آمریکا و حذف ترکیه از برنامه اف-۳۵ شد.

تازه‌ترین موضوع اختلافات در مورد جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه است که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه به شدت از جنایات جنگی صهیونیست‌ها و حمایت ایالات متحده از عملیات این رژیم علیه حماس، انتقاد کرده است.

سفیر ایالات متحده گفت در حالی که دیدار برنامه‌ریزی شده اردوغان با بایدن در کاخ سفید در ماه گذشته به دلیل مشکلات برنامه‌ریزی لغو شد، این اتفاق در زمانی رخ داد که وضعیت غزه یک «پس‌زمینه سخت سیاسی» ایجاد کرد. او گفت: «بدیهی است که با وضعیت غزه اختلافاتی وجود خواهد داشت، این یک مشکل سخت است.»

اما فلیک افزود که روابط نزدیک آنکارا با رهبران سیاسی حماس مجرای ارزشمندی را در جریان درگیری و مذاکرات آتش‌بس فراهم کرده است و واشنگتن گاهی از آن می‌خواهد که پیام‌هایی را به آنها برساند. او گفت که نشست سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در ماه آینده در واشنگتن فرصتی را برای دیدار بایدن و اردوغان، با توجه به اینکه «در هر دو طرف تمایلی وجود دارد» ارائه می‌دهد.

روابط روسیه-ترکیه

فلیک در دو سال و نیم اقامتش در ترکیه به دنبال استفاده از روابط خود با کنگره ایالات متحده برای غلبه بر نگرانی‌های برخی از اعضا در مورد تعهد ترکیه به غرب و سابقه اردوغان در مورد حقوق بشر بود.

جف فلیک گفت، فروش جت‌های جنگنده اف-۱۶ و کیت‌های مدرن‌سازی به ترکیه - درست پس از تایید پیشنهاد سوئد در ناتو - نشان‌دهنده اعتماد فزاینده بین طرف‌هاست و به «بازگشایی» همکاری در تولید و سایر سرمایه‌گذاری‌های مستقیم کمک کرد.

اظهارات فلیک پس از آن بیان می‌شود که آنکارا به‌تازگی اعلام کرد ممکن است به گروه کشورهای بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی و دیگر کشورها ملحق شود.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه به‌تازگی در روسیه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دیدار و در نشست بریکس شرکت کرد. به دنبال آن رسانه‌ها به نقل از فیدان گزارش دادند که او گفته روابط ترکیه و روسیه «واقعا به خوبی پیش می‌رود.»

همچنین پوتین سه‌شنبه گفت اردوغان در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در ماه ژوئیه شرکت خواهد کرد و امیدوار است که در آنجا با او دیدار کند.

جف فلیک گفت در حالی که امیدوار است ترکیه به بریکس نپیوندد، چنین اقدامی همسویی این کشور با غرب را تغییر نخواهد داد. او گفت: «فکر می‌کنم که آنها متوجه شده‌اند که اقتصاد روسیه در حال تبدیل شدن به اقتصاد دوران جنگ است. آینده چندانی در آنجا وجود ندارد، به‌ویژه با تحریم‌هایی که توسط غرب اعمال شده است. واشنگتن در حال کار با آنکارا برای کاهش اتکای انرژی آن به روسیه است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha