• پنجشنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402110503639
  • خبرنگار : 71402

بایدن از کنگره خواست «بی‌معطلی» فروش اف-۱۶ به ترکیه را تایید کند

بایدن از کنگره خواست «بی‌معطلی» فروش اف-۱۶ به ترکیه را تایید کند

رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به رهبران کمیته‌های کلیدی کنگره، آنها را از قصد خود برای آغاز فرآیند اطلاع‌رسانی رسمی برای فروش نظامی لاکهید مارتین به ترکیه مطلع کردکه طبق آن، در صورت تکمیل فرآیند الحاق سوئد به ناتو از سوی آنکارا، گزینه فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه باز می‌شود.

به گزارش ایسنا، یک مقام آمریکایی گفت، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به اعضای ارشد جمهوری‌خواه و دموکرات کمیته‌های روابط خارجی سنا و امور خارجی مجلس نمایندگان، از کنگره خواست که این فروش نظامی را «بدون تاخیر» تأیید کند.

چهار منبع آگاه به خبرگزاری رویترز گفتند که کاخ سفید در اوایل روز چهارشنبه نامه‌ای به اعضای کنگره ارسال کرده و خواستار موافقت آنها با فروش ۲۰ میلیارد دلاری جنگنده‌های اف-۱۶ و کیت‌های نوسازی-نگهداری به ترکیه شد.

پارلمان ترکیه روز سه‌شنبه درخواست عضویت سوئد در ناتو را تصویب کرد و پس از ۲۰ ماه تاخیر، مانع بزرگی را بر سر راه گسترش ائتلاف نظامی غربی برطرف کرد. این منابع گفتند که این نامه روز چهارشنبه ارسال شده و دولت بایدن هنوز به طور رسمی کنگره را از برنامه‌های خود برای این فروش نظامی مطلع نکرده است.

تاخیر ترکیه در مسیر عضویت سوئد در ناتو، مانع بزرگی برای جلب موافقت کنگره برای قرارداد هواپیماهای جنگنده بود. قانونگذاران آمریکایی گفته بودند که منتظر تایید ترکیه برای عضویت سوئد در ناتو - از جمله امضای رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه - قبل از تصمیم‌گیری در مورد موافقت با فروش هستند.

کاخ سفید به درخواست برای اظهارنظر پاسخی نداد.

وزارت خارجه ایالات متحده همچنین چهارشنبه از آنکارا خواست تا به طور رسمی عضویت سوئد در ناتو را نهایی کند. برای انجام این کار، اردوغان باید این قانون را امضا کند و سپس خبر آن در روزنامه رسمی ترکیه منتشر خواهد شد. سند الحاق سوئد همچنین باید به واشنگتن ارسال شود.

در همین حال وزارت امور خارجه آمریکا از ارائه جدول زمانی دقیق در مورد روند اطلاع‌رسانی رسمی برای فروش جنگنده‌های اف-۱۶ خودداری کرد.

ودانت پاتل، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری با اشاره به سخنان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت: «بایدن و بلینکن کاملا صریح حمایت ما از نوسازی ناوگان اف-۱۶ ترکیه را که ما آن را سرمایه‌گذاری کلیدی در قابلیت همکاری ناتو می‌دانیم، اعلام کرده‌اند. با این حال پیشنهاد فروش یا نقل و انتقالات دفاعی، تا زمانی که به طور رسمی به کنگره اعلام نشود، از سوی ما تایید یا رد نمی‌شود.»

ترکیه در اکتبر ۲۰۲۱ خواستار خرید ۲۰ میلیارد دلار جنگنده اف-۱۶ لاکهید مارتین و نزدیک به ۸۰ کیت مدرنیزاسیون برای هواپیماهای جنگی موجود خود شد.

رهبران کمیته‌های روابط خارجی سنای ایالات متحده و امور خارجی مجلس نمایندگان باید فروش عمده تسلیحات خارجی را بررسی ‌کنند. آنها مرتبا سؤالاتی می‌پرسند یا نگرانی‌هایی را در مورد حقوق بشر یا مسائل دیپلماتیک مطرح می‌کنند که می‌تواند چنین معاملاتی را به تاخیر بیندازد یا متوقف کند. سناتور کریس ون هولن، یک دموکرات که در کمیته روابط خارجی سنا حضور دارد، در مورد تصویب سریع این فروش نظامی تردید ایجاد کرد و گفت که قانونگذاران ابتدا به تضمین دولت بایدن و ترکیه نیاز دارند.

سناتور ون هولن گفت: «در بسیاری از زمان‌هایی که رئیس‌جمهور اردوغان بر سر کار بوده، ترکیه یک متحد خیانتکار ناتو بوده است – بنابراین این خبر (تایید عضویت سوئد از سوی ترکیه) خوشایند است. با این اوصاف، من هنوز درباره حملات مداوم اردوغان علیه متحدان کرد سوری ما (قسد)، اقدامات تهاجمی او در شرق مدیترانه و نقشی که او در حمایت از حملات نظامی جمهوری آذربایجان علیه قره‌باغ ایفا کرد، سوال دارم.»

پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، سوئد و فنلاند برای ورود به ناتو درخواست دادند. در حالی که عضویت فنلاند در سال گذشته به امضا رسید، پیشنهاد سوئد توسط ترکیه و مجارستان متوقف شد. همه اعضای ناتو باید درخواست‌های کشورهایی را که به دنبال پیوستن به این اتحاد هستند، تایید کنند. زمانی که سوئد و فنلاند درخواست پیوستن به ناتو را مطرح کردند، ترکیه به حمایت این دو کشور منطقه نوردیک از گروه‌هایی که آنها را «تروریست» می‌داند، اعتراض کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha