• سه‌شنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403032214846
  • خبرنگار : 71553

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری تاکید کرد

اقداماتی برای مدیریت آب و خاک و مقابله با جنگل‌زدایی

اقداماتی برای مدیریت آب و خاک و مقابله با جنگل‌زدایی

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری گفت: اگر اقداماتی در زمینه مقابله با جنگل زدایی و مدیریت آب و خاک داشته باشیم می توانیم به کاهش گازهای گلخانه‌ای نیز کمک کنیم.

به گزارش ایسنا، عطاالله ابراهیمی در هفتمین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری با بیان اینکه امروزه مهمترین چالش جامعه بشری، تغییر اقلیم است، اظهار کرد: این پدیده به طور مستقیم و غیرمستقیم بر بخش کشاورزی و منابع طبیعی، حاصلخیزی خاک و بر کشاورزان اثر می گذارد. همچنین تجارت بین‌المللی، تجارت غذا، نیاز آبی گیاهان و وقوع آفات و بیماری‌های گیاهی نیز از جمله حوزه‌هایی است که تغییر اقلیم بر آنها اثر دارد.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به تولید گازهای گلخانه‌ای اشاره کرد و گفت: طبق مطالعات صورت گرفته در جهان نزدیک به ۱۳.۵ درصد گازهای گلخانه‌ای در بخش کشاورزی  و ۱۷ درصد نیز به دلیل جنگل‌زدایی و تغییر کاربری ایجاد می‌شود.

به گفته رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری اگر اقداماتی در زمینه جنگل زدایی و مدیریت آب و خاک داشته باشیم می‌توانیم به کاهش گازهای گلخانه ای نیز کمک کنیم.

ابراهیمی ضمن تاکید بر اهمیت سلامت حوزه های آبخیز گفت: تحقیقات نشان می‌دهد عملیات آبخیزداری و فعالیت‌های حفاظت خاک و حفظ منابع طبیعی تاثیر زیادی بر افزایش سازگاری و تاب‌آوری در برابر پدیده تغییرات اقلیمی دارند.

وی در ادامه به پرداخت ۱۶ هزار میلیارد تومان توسط  وزارت جهاد کشاورزی برای خسارت‌های مستقیم ناشی از پدیده خشکسالی ظرف یک سال و نیم گذشته اشاره کرد و گفت: نیاز است به جای پرداخت خسارت‌های مربوط به خشکسالی و تغییر اقلیم و انجام مدیریت بحران، مدیریت ریسک را جایگزین کنیم.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری اضافه کرد: اجرای طرح‌هایی در زمینه آگاهی‌بخشی، ظرفیت‌سازی، شبکه‌سازی، دسترسی به مدل‌های جدید توسعه یافته جهانی و منطقه‌ای کردن این مدل‌ها، ارزیابی و پایش ذخیره و ترسیب کربن، آموزش بهره‌برداران برای تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم ضروری است.‌ همچنین توسعه کشاورزی هوشمند به تغییر اقلیم، روش‌های کنترل آتش‌سوزی در جنگل‌ها، مراتع و مزارع، توسعه سیستم‌های هشدار زودهنگام سیل و خشکسالی و توسعه کشاورزی حفاظتی برای مقابله با تغییر اقلیم و کاهش اثرات آن در بخش کشاورزی موثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha