نادرقلی ابراهیمی، شنبه ۱۹ خرداد در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی با بیان اینکه انسجام خوبی در مجمع نمایندگان استان شکل گرفته اظهار کرد: با همکاری مدیران کل دستگاههای اجرایی امیدواریم فرصتها و ظرفیتهایی که در حوزه تقنینی و نظارتی انتظار میرود را در تعامل باهم به نتیجه برسانیم.
وی با بیان اینکه برنامههای سال ۱۴۰۳ به نوعی برنامههای سال اول برنامه هفتم توسعه است، گفت: با توجه به افق و اهدافی که پیشبینی شده، خیلی از فرصتهای از دست رفته استان باید در برنامه هفتم جبران شود.
وی با بیان اینکه مهمترین نکته برای تحقق شعار سال و مشارکت مردم مربوط به تامین مالی است گفت: ما قطعا نیاز به ورود سرمایه و سرمایه گذار به استان داریم. باید به دنبال روشهایی باشیم که توسعه تعاونیهای توسعه و عمران شهری را در شهرستانهای استان رقم بزنیم و بتوانیم ورود سرمایه گذار را نه به صورت انحصاری بلکه به صورت عام داشته باشیم.
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان تصریح کرد: بودجه ۷۶ همت از منابع عمومی و بودجه ۲۲۰ همت که در حوزه سرمایه گذاری بخش خصوصی لحاظ شده پاسخگوی نیازها و انتظارات استان نیست.
وی تاکید کرد: با استفاده از مشارکتهای مردمی و استفاده از سرمایههای خرد و کلان در اختیار مردم از جمله تعاونی های توسعه و عمران شهری میتوانیم پیشرفت استان را رقم بزنیم.
ابراهیمی با بیان اینکه بعضی از زنجیرههای مطرح استان در برنامههای استانی لحاظ نشدهاند، گفت: زنجیرههای تولید مواد پروتئینی و پروتئینهای حیوانی، زنجیره میوههای هستهدار و زنجیره گردشگری پزشکی از جمله زنجیرههای مطرح است.
وی با تاکید بر اینکه آب، ابرچالش امروز جهان، ایران و استان مرکزی است، تصریح کرد: تولیدات گلخانهای و تولید در محیطهای کنترل شده به عنوان یک زنجیره اصلی میتواند تلقی شود. با توجه به قدمت و سابقه فرش در اراک و استان، زنجیره فرش نیز میتواند در استان اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه یکی از مسائل و مشکلات اصلی استان بحث بزرگراه راهجرد- اراک-شازند-خرم آباد است، گفت: تنها قسمتی از کریدور شمال به جنوب کشور که مغفول مانده و باید تکمیل شود همین قسمت است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان افزود: بدنبال پیگیریهایی که داشتیم توانستیم مجوز ماده ۲۳ را بگیریم تا محور تکمیل شود ولی فعلا به صورت موردی، بحث بهسازی جاده در حال انجام است.
ابراهیمی با تاکید بر توسعه ناوگان حمل و نقل برقی در اراک گفت: یکی از مهمترین اولویتهای کاهش آلودگی هوای اراک این موضوع است.
وی با تاکید بر توسعه دانش بنیان و شرکتها و خانههای خلاق، تصریح کرد: ما قطعا فقط از مسیر نوآوری و فناوری به افزایش بهرهوری خواهیم رسید که این موضوع متاسفانه در برنامهها مغفول مانده است. خانههای خلاق باید به برنامهها اضافه شود چراکه مسیر ارتقا بهره وری همین خواهد بود.
ابراهیمی ادامه داد: در سالهای دور احداث نیروگاه خورشیدی در راهجرد پیشنهاد شده چراکه در کریدور اصلی مسیر باد استان است که متاسفانه اصلا در برنامهها نیست و باید قرار بگیرد. در توره نیز این فرصت استثنایی میتواند مورد بهره قرار بگیرد.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت آبهای برگشتی، اظهار کرد: خواهشم از مدیران حوزه آب استان این است که پروژههایی را در حوزه آبهای برگشتی و مدیریت منابع و مصارف به صورت مشخص، پیشنهاد دهند تا امسال اجرایی شود و بتوانیم قسمت اعظمی از نیاز بخش صنعت را از آبهای برگشتی تامین کنیم.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان اضافه کرد: ایجاد و توسعه میادین توزیع میوه و تره بار و محصولات پروتئینی یکی از ضرورتهای کلان شهر اراک است که متاسفانه اصلا در برنامهها نیامده است.
وی با تاکید بر ضرورت بحث در مباحث آمایشی در جلسات شورای برنامه ریزی استان گفت: اینکه کجا هستیم و قرار است کجا باشیم و در چه مناطقی چه موضوعاتی را میتوانیم برنامه ریزی کنیم باید مورد بحث قرار بگیرد. افق آینده ما باید سال ۱۴۰۴ و همچنین پایان برنامه هفتم توسعه باشد و بایستی به صورت برنامه محور، موضوع رشد و توسعه استان را رقم بزنیم.
وی با تاکید بر اینکه استان مرکزی در حوزه علم و فناوری نسبت به سایر استانها وضعیت خوبی ندارد، گفت: سال گذشته استاندار یک تفاهم نامه با معاونت علمی رئیسجمهور به امضا رساند که متاسفانه پیگیری جدی درخصوص این توافقنامه صورت نگرفته است.
ابراهیمی اضافه کرد: به استناد آن توافق نامه و ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان، نزدیک به سه همت اعتبار برای استان لحاظ شده که طبق آخرین آمار تنها ۱۴.۸ میلیارد تومان از این اعتبار استفاده شده است. برای بنده به عنوان یک شهروند اراکی که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خدمت میکردم خیلی سخت بود که ببینم استان ما در اقل اعتبارات مهم و ارزشمند ملی است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان افزود: در قانون جهش تولید دانش بنیان دو بند ب و ت وجود دارد که تا آخر این ماه برای سال ۱۴۰۳ فرصت دارد و از مدیران استانی خواهش میکنم از این فرصت استفاده کنید. اگر ما از فرصتهای ملی نتوانیم استفاده کنیم با ۷۹ همت و ۲۲۰ همت و این چنین مقادیر، استان به جایی نخواهد رسید.
انتهای پیام
نظرات