محمد صادق کوشکی، استاد دانشگاه در گفتوگو با ایسنا، درباره نقش دانشگاهیان در چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید در هنگام انتخابات ریاست جمهوری گروه های دانشگاهی همانند تشکل ها و اساتید نقش واسط را بازی کنند و به مردم اطلاعات وآگاهی دهند. برای نمونه دانشگاه اقتصاد، برنامه های اقتصادی نامزدهای انتخاباتی را مورد قیاس و ارزیابی قرار دهد و نتیجه آن را به صورتی که جامع و قابل فهم باشد، به افکار عمومی ارائه دهد. در این حالت می توان امیدوار باشیم که یک انتخابات معقول و عالمانه برگزار می شود.
وی با تاکید بر اینکه باید نتیجه بررسی برنامه ها توسط دانشگاهیان به جامعه اطلاع رسانی شود، گفت: با این روش مردم می توانند با اطمینان خاطربه دانشگاهیان تصمیم بگیرند که انتخاب کدام نامزد راهگشاست. در حال حاضر به شکل سازمان یافته در دانشگاه ها شاهد این اتفاق نیستیم و هر چقدر به سمت این روش حرکت کنیم انتخابات از وضعیت احساسی به انتخابات معقول و علمی تغییر می کند.
این استا دانشگاه ادامه داد: دانشگاهها می توانند بر اساس حوزههای تخصصی که دارند، با بررسی و قیاس برنامههای نامزدهای انتخاباتی در جایگاه مشاوره و امین مردم عمل کنند؛ زیرا مردم عادی تخصص، دانش و زمان ندارند که بخواهند برنامههای نامزدهای انتخاباتی را مورد بررسی قرار دهند و نقاط ضعف و قوت را بیابند.
کوشکی با بیان اینکه اجرای قانون مهمترین وظیفه رئیس جمهور و مطالبه مردم است، گفت: توجه به دانشگاه ها الزاما به بهبود بودجه و ارتقای کیفیت خوابگاه ها باز نمی گردد، این موارد اهمیت دارد؛ اما بزرگترین توجه به دانشگاه ها حفظ شان و جایگاه دانشگاهیان به عنوان بازوی تخصصی است. باید ساختار دولت پذیرا و شنونده ایده ها، طرح ها ونکاتی که دانشگاهیان ارائه می دهند، باشد. دانشگاهیان درک عالمانه ای از مسائل کشور دارند و دولت ها نباید خود را بی نیاز از نگرش ها آن ها بدانند.
انتهای پیام
نظرات