• جمعه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۸:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403031811687
  • خبرنگار : 50107

وزیر آموزش و پرورش:

تعداد کلاس‌های ۴۰ نفره و بیشتر، در کشور به ۲ درصد نمی‌رسد

تعداد کلاس‌های ۴۰ نفره و بیشتر، در کشور به ۲ درصد نمی‌رسد

ایسنا/خراسان رضوی وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز در کشور، تراکم کلاس‌ها به‌طور میانگین ۲۵ نفره است و در مناطق بسیار محدودی، تراکم ۴۰ نفره و در موارد بسیار محدودتری بیش از ۴۰ نفره است که این موارد، به دو درصد هم نمی‌رسد.

رضا مرادصحرایی امروز (۱۸ خرداد ماه) در مراسم بهره‌برداری از ۲۱ مدرسه با قالب ۱۳۰ کلاس درس و چهار پروژه ورزش دانش‌آموزی در قالب برنامه «یادگار ابراهیم» اظهار کرد: در دولت شهید رئیسی در همه حوزه‌ها نسبت‌های تازه‌ای ثبت شد. آنچه تا پایان دولت تحویل دانش‌آموزان و نظام تعلیم و تربیت خواهد شد، ۸۰۰۰ فضای آموزشی، فرهنگی و ورزشی است که در این ۳۵ ماه ساخته شده است، یعنی به‌طور متوسط در هر روز کاری، بیش از هشت مدرسه.

وی بیان کرد: تعداد کل مدارسی که در این دوره تکمیل، تجهیز و ساخته شد دو برابر تعداد کل مدارس برخی کشورهاست. در این بین، فضاها و فعالیت‌های ورزشی بیش از پیش مورد توجه بود. در طرح شهید سلیمانی ۲۶۴۵ فضای ورزشی ساخته شد و تعداد فضاهای ورزشی درون‌مدرسه‌ای از ۵۸۰۰ به ۸۴۰۰ فضای ورزشی رسید که حدود ۱۰۰ درصد افزایش داشت. در مجموع ۳۳ درصد به فضای ورزشی درون‌مدرسه‌ای کشور افزوده شد.

مرادصحرایی گفت: اکنون ۱۷۵۰ پروژه ورزشی در کشور در حال ساخت است. در این دوره ۳۵ استخر بزرگ تحویل شده است و تا پایان این دولت ۱۵ استخر دیگر تحویل داده خواهد شد. ۱۹ هزار کانون ورزشی که در دوره کرونا به مراکز واکسیناسیون یا کاربری‌های دیگر تغییر وضعیت داده شده بودند، بازگشتند و ۲۵ درصد به این فضاها افزوده شد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ردیف بودجه ورزش مدرسه‌ای که حذف شده بود، در سال ۱۴۰۳ بازگشت و ۱۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد. از نظر برنامه‌های ورزشی طرح «هر دانش‌آموز یک مهارت» را پس از یک دهه توقف از سر گرفتیم و امروز بیش از ۳۰۰ هزار دانش‌آموز پایه ششم در حال یادگیری شنا هستند. مسابقات ورزشی که از رونق افتاده بود، به دستور کار بازگشته است.

وی بیان کرد: فدراسیون ورزشی دانش‌آموزی بیش از هر زمان دیگر فعال شده و اعزام به مسابقات جهانی در دستور کار قرار گرفته است. پس از ۱۳ سال، فعالیت‌های ورزشی فرهنگیان احیا شد. امروز طرح غربال سراسری دانش‌آموزان از نظر سلامت جسمی در دستور کار قرار دارد.

مرادصحرایی با بیان اینکه ما برای ساختن آینده ایران و برداشتن استوار گام دوم انقلاب اسلامی باید به مدرسه برگردیم و بستر شکوفایی آینده کشور در نظام تعلیم و تربیت را فراهم کنیم، اظهار کرد: رئیس جمهور فقید با این نگاه می‌گفت که آموزش و پرورش نه یک اولویت که اولین اولویت دولت است. تنگناها و کاستی‌ها مانع این نگاه نشدند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از خلاقیت‌ها که استان در آن زمینه الگو شد، فعال کردن ظرفیت‌های ناشی از مولدسازی و ساخت ۵۰۰۰ کلاس درس بود. نتیجه این اقدامات در وهله اول تحقق عدالت است. هیچ کاری در دولت شهید جمهور آغاز نشد، مگر آنکه نقطه پایانی آن نزدیک شدن به عدالت بود. سرانه فضای آموزشی در استان از متوسط کشور پایین‌تر بوده و تمرکز بر این استان هم از این جهت است.

وی اضافه کرد: ما با این سه‌شنبه‌های افتتاحیه در مشهد مدرسه سه - چهار نوبته نداریم و حرکت ما به سمت حذف مدارس دو نوبته شتابان است. تعداد مدارس و کلاس‌های دو نوبته کمتر از ۱۰ درصد کل مدارس کشور است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: از محل مولدسازی، اداره کل جدید آموزش و پرورش استان خراسان رضوی، اداره کل جدید سازمان نوسازی استان و ۵۰۰۰ کلاس درس ساخته خواهد شد و برنامه‌ریزی شده که هر دو اداره کل تا پایان سال ۱۴۰۴ ساخته شوند.

رضا مرادصحرایی امروز ۱۸ خرداد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مصوبات هیات دولت برای مولدسازی، بسته رونق اقتصادی استان خراسان رضوی بود که به یک بسته الگو تبدیل شد.

وی افزود: در این بسته املاک آموزش و پرورش استان هم‌ مولد شدند و هم در فرایند تهاتر قرار گرفتند و ساخت ۵۰۰۰ کلاس‌ درس با مشارکت خیرین است. ۲۵۰۰ کلاس درس برای هفت ناحیه آموزشی مشهد و تبادکان و ۲۵۰۰ کلاس درس دیگر برای باقی شهرهای استان خراسان رضوی ساخته می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: مرکز رفاهی امام علی(ع) ویژه فرهنگیان است که از حدود سال ۱۳۸۸ شروع شده و بالغ بر ۶۰۰ اتاق دارد. متاسفانه این پروژه سال‌ها متوقف مانده بود، اختلاف حقوقی وجود داشت که برطرف شده است.

وی اضافه کرد: استاندار نیز با مولد کردن چند پلاک در همان مجموعه کمک کردند تا پیمانکار بتواند در هفته‌های اخیر کار را از سر بگیرد. این مجتمع نیز که بزرگترین مجتمع رفاهی ما در کشور بوده، تا پایان سال ۱۴۰۴ به جامعه فرهنگیان تحویل داده می‌شود.

مرادصحرایی خاطرنشان کرد: آنچه در این زمینه مهم بوده، استفاده از ظرفیت‌های موجود درون استان است. این پروژه‌های عظیم بدون اتکا به بودجه عمومی دولت و از محل مولدسازی و کمک خیرین در حال ساخت هستند که این ارزش کار را دوصد چندان می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: مولدسازی و بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها از ابتکارات رئیس‌جمهور شهید ما بود و امروز یکی از مجتمع‌هایی که در همین فضا ساخته می‌شود، مجتمع ۵۰ کلاسه و بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی کشور است که به نام رئیس‌جمهور شهید نامگذاری خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۹ ۰۷:۴۸

کاش مدارس دو شیفت بودند