به گزارش ایسنا، ایتالیا روز سهشنبه (۲۸ می ۲۰۲۴) حدود ۶۰۰ شیء تاریخی از جمله چند مجسمه برنزی باستانی، سکههای طلا، موزائیک و دستنوشتههایی به ارزش ۶۰ میلیون یورو (۶۵ میلیون دلار) را که سالها قبل غارت شده بودند و به موزهها، گالریها و مجموعهداران ایالات متحده آمریکا فروخته شده بودند را که در نتیجه تحقیقات جنایی بازیابی شدهاند از مقامهای ایالات متحده آمریکا تحویل گرفتند.
«گاردین» نوشت، «جک مارکل» ـ سفیر ایالات متحده آمریکا ـ، «متیو باگدانوس»، ـ رئیس واحد قاچاق آثار باستانی دادستانی ناحیهای نیویورک و اعضاء وزارت امنیت میهن ایالات متحده آمریکا ـ در کنار اعضاء وزارت فرهنگ ایتالیا در مراسم تحویل این مجموعه آثار تاریخی حضور داشتند.
این آخرین نمایش از نتیجه تلاش چندین دههای ایتالیا برای بازیابی آثار باستانی بود که توسط سارقان مقبره غارت شده یا از قلمرو این کشور دزدیده شده بودند و به دلالان عتیقه فروخته شدند. اغلب تاریخچه این آثار تاریخی را جعل میکردند تا آنها را به حراجیها و موزهها بفروشند.
مجسمه برنز یونان باستان که «جوانی پیروز» نام دارد و موضوع یک جنگ دادگاه چند دههای بین ایتالیا و موزه گتی واقع در مالیبو، کالیفرنیا بوده است، در این مجموعه آثار تاریخی استردادشده وجود نداشت.
این مجسمه ارزشمند اخیراً پس از اینکه دادگاه حقوق بشر اروپا قاطعانه از حق ایتالیا برای مصادره آن حمایت کرد و مجدداً تأیید کرد که به طور غیرقانونی از ایتالیا خارج شده است، دوباره خبرساز شد. مقامات امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا از اظهار نظر درباره اینکه آیا «جوانی پیروز» ممکن است بازگردانده شوند یا نه، خودداری کردند و گفتند این بخشی از تحقیقاتی است که در حال انجام است.
از جمله ارزشمندترین اشیائی که روز سهشنبه به نمایش گذاشته شد به یک سکه نقره قرن چهارمی میتوان اشاره کرد که پیش از سال ۲۰۱۳ از یک محوطه کاوش غیرقانونی در سیسیل غارت و به انگلستان قاچاق شده بود. به گفته مقامهای آمریکا، این سکه که به قیمت ۵۰۰ هزار دلار به فروش گذاشته شده بود، سال گذشته در نیویورک پیدا شده است. همچنین سایر اشیاء نیز موزه هنر متروپولیتن نیویورک بازگردانده شده است.
قدمت اشیاء استردادشده به قرن نهم پیش از میلاد تا قرن دوم میلادی بازمیگردد. این مجموعه یک مجسمه برنز در ابعاد انسان واقعی، چندین سردیس برنز و چند ظرف اتروسکی را نیز شامل میشود. از دیگر اشیاء استردادشده میتوان به نقاشیهای رنگ روغن قرن شانزدهمی و قرن نوزدهمی اشاره کرد که از موزهها، موسسههای مذهبی و خانههای شخصی به سرقت رفتهاند.
انتهای پیام
نظرات