• سه‌شنبه / ۸ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403030805334
  • منبع : مطبوعات

شکست میدانی، انزوای بین‌المللی

شکست میدانی، انزوای بین‌المللی

هرچه بیشتر به انتخابات آمریکا نزدیک شویم شاهد خواهیم بود که حمایت‌های این کشور نیز از صهیونیست‌ها کاهش خواهد یافت. این وضعیت قدرت چانه‌زنی حماس را در مذاکرات بیشتر می‌کند و می‌توان گفت شکست‌های رژیم‌صهیونیستی در میدان هم بر انزوای سیاسی این رژیم در عرصه بین‌المللی تاثیر گذاشته است.

به گزارش ایسنا، محسن پاک‌آیین، تحلیلگر مسائل بین‌الملل در یادداشتی در جام جم نوشت: جنایات رژیم‌صهیونیستی علیه مردم غزه، بدون تردید مصداق نسل‌کشی است. شدت این جنایات به‌ویژه بعد از جلوگیری از رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه و استفاده صهیونیست‌ها از روش‌های غیرانسانی برای رسیدن به اهداف خود، باعث واقع‌بینی اروپایی‌ها شده و آنهارابه این جمع‌بندی رسانده که حمایت‌شان از رژیم اسرائیل در۷۵سال گذشته اشتباه بوده است و اکنون می‌خواهند حداقل برای حفظ آبروی خودشان هم که شده بخشی از این اشتباه را جبران کنند.آنها دنبال حفظ آبروی حقوق‌بشری خود و دفاع از آبروی لیبرال‌دموکراسی هستند و لذا می‌بینیم که به‌تدریج در حال همراه شدن با بقیه جامعه جهانی هستند و اقداماتی از سوی آنها مشاهده می‌کنیم که تا چندی قبل حتی تصور بروز چنین اقداماتی از سوی کشورهای غربی بعید بود.

جامعه جهانی و۱۴۳کشور عضو سازمان ملل چندی قبل در مجمع عمومی سازمان ملل، عضویت فلسطین را در این سازمان پذیرفتند و از شورای امنیت خواستند که به این عضویت رسمیت دهد. اکنون هم اگر این درخواست در شورای امنیت با مخالفت آمریکا و وتوی این کشور مواجه شود چیزی از ارزش‌های اقدام جامعه جهانی کم نمی‌کند و فلسطین می‌تواند به‌عنوان یک کشور در سازمان ملل عضو شود. کشورهای اروپایی مخصوصا کشورهایی چون نروژ اگرچه در سطح کلان از سیاست‌های آمریکا پیروی می‌کنند اما در حوزه دفاع از حقوق انسان‌ها بسیار ادعا دارند و برای حفظ آبروی خود مجبور به تغییر موضع در قبال اسرائیل هستند.برهمین اساس در هفته‌های گذشته برخی کشورهای اروپایی شروع به مخالفت با اسرائیل کردند و به‌رسمیت‌شناختن کشور مستقل فلسطین به‌عنوان یکی از اعضای سازمان ملل. البته اینها نشانه این واقعیت است که تلاش کشورهای غربی و اروپا در گذشته برای حفظ رژیم‌صهیونیستی اشتباه بوده است. آنها حمایت‌های خود از جنایتکاران اسرائیل را با توجیه‌هایی نظیر دفاع از حقوق یهودیان، موجه جلوه می‌دادند و این درحالی‌است که رژیم‌صهیونیستی هیچ بویی از تعالیم الهی حضور موسی علیه‌السلام و تورات نبرده‌ است. از سوی دیگر شاهد نتیجه‌دادن اقدام قاطع آفریقای‌جنوبی و چند کشور دیگر در دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل هستیم که رای دیوان علیه نتانیاهو و گالانت قرار است صادر شود.

همچنین اعلام اقدامات اسرائیل به‌عنوان مصداق نسل‌کشی و تاکید بر ضرورت خاتمه سریع جنگ و بازکردن راه‌ها برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه، رژیم‌صهیونیستی را در عرصه بین‌المللی بیش از قبل منزوی کرده است و کشورهای اروپایی در حال رسیدن به این جمع‌بندی هستند که اگر از احکام دیوان کیفری بین‌المللی حمایت نکنند عملا خودشان را زیر سؤال برده‌اند. اقدام اخیر نیروهای مقاومت در جبالیا که با تله‌گذاری در یکی از تونل‌ها تعدادی از نظامیان صهیونیست را به هلاکت رساندند و تعدادی را نیز اسیر کردند اتفاقی بسیار مهم بود که در طول تاریخ عمر مبارزات فلسطینی‌ها در مقابل اسرائیل و در طول جنگ اخیر نیز سابقه نداشت و به اعتقاد کارشناسان، اگر چنین اتفاقی در اوایل جنگ رخ داده بود تاکنون کار رژیم‌صهیونیستی یکسره می‌شد. اینها نشان می‌دهد که در عرصه میدان هم رژیم‌صهیونیستی یک بازنده است. حمایت‌های محور مقاومت در جبهه‌های مختلف از لبنان گرفته تا عراق و یمن، عرصه را در زمینه نظامی بر رژیم‌صهیونیستی تنگ کرده است و هرچه بیشتر به انتخابات آمریکا نزدیک شویم شاهد خواهیم بود که حمایت‌های این کشور نیز از صهیونیست‌ها کاهش خواهد یافت. این وضعیت قدرت چانه‌زنی حماس را در مذاکرات بیشتر می‌کند و می‌توان گفت شکست‌های رژیم‌صهیونیستی در میدان هم بر انزوای سیاسی این رژیم در عرصه بین‌المللی تاثیر گذاشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha