عبدالرحیم تحصیلی امروز (۲۹ اردیبهشت ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، اظهار کرد: امسال ۳۲ مرکز خرید تضمینی گندم در استان پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: فصل برداشت گندم در این استان پهناور بسته به شرایط آبوهوایی متفاوت است و معمولاً فرآیند برداشت گندم در استان، از دو شهرستان غربی گرمسار و آرادان آغاز میشود و در مناطق شرقی استان در شهرستانهای شاهرود و میامی به پایان میرسد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان میزان خرید تضمینی گندم استان در سال گذشته را ۷۶ هزار و ۱۳ تن اعلام و بیان کرد: این میزان گندم خریدهشده در قالب ۱۵ هزار و ۷۳۰ محموله به ارزش ۱۱۴۳ میلیارد تومان بود.
وی با بیان اینکه زمینهسازی برای خرید تضمینی این محصول استراتژیک از دی ماه در استان آغاز شده است، افزود: امسال برآورد شده است که میزان خرید گندم در استان از ۷۶ هزار تن سال قبل فراتر برود و از ۸۵ هزار تن عبور کند.
اعلام قیمت خرید تضمینی امسال
وی با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی گندم در سال گذشته ۱۵ هزار تومان بود، اظهار کرد: امسال این قیمت به ازای هر کیلوگرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
تحصیلی بیان کرد: قیمت پایه خرید تضمینی گندم در مراکز خرید این استان به ازای هر یک کیلوگرم گندم بر مبنای چهار درصد اُفت مفید و یک درصد اُفت غیرمفید، ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است که این رقم به ازای هر درصد افزایش یا کاهش در تغییر افت، ۵۲ تومان به قیمت گندم افزوده یا کسر میشود. ضمن اینکه در بحث هر درصد تغییر در پارامتر کاهش یا افزایش غیرمفید محصول نیز قیمت به ازای هر درصد ۲۱۶ تومان تغییر میکند.
وی ادامه داد: در گذشته گندمهای با افت بیش از چهار درصد خریده نمیشد، اما امسال اجازه خرید گندمهای با بیش از چهار درصد داده میشود و بسته به درصد افت مفید یا غیرمفید، قیمت تغییر مییابد. بهعنوان مثال، در خرید گندم با افت پنج درصد به ازای هر کیلوگرم ۳۵۰ تومان از بهای محصول خریدهشده کسر میشود.
پیشبینی ۳۲ مرکز خرید تضمینی گندم در استان
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان از پیشبینی ۳۲ مرکز خرید تضمینی گندم در شهرستانهای هشتگانه این استان خبر داد و گفت: فرآیند خرید تضمینی گندم در این مراکز در خرداد و تیر ماه انجام خواهد شد.
وی با اشاره به زودرستر بودن گندم در غرب استان، ادامه داد: هر سال خرید تضمینی، از شهرستان گرمسار در غرب استان آغاز میشود و با توجه به سردسیر بودن کالپوش و برخی مناطق شهرستان شاهرود، فرآیند خرید در این مناطق به پایان میرسد.
تحصیلی با بیان اینکه تلاش میشود گندم با حداکثر پاکی به مراکز خرید عرضه شود، افزود: فعالیتهای ترویجی و آموزشی به گندمکاران و کمبایندارها، مبارزه بهموقع با آفت سن و ... در کیفیت گندم و متعاقب آن، آرد تولیدی موثر است.
وی با بیان اینکه پیش از این در قالب یک فراخوان از مراکز خرید برای همکاری با اداره کل غله استان دعوت به همکاری شد، گفت: تعاون روستایی استان بهعنوان مهمترین بازوی اجرایی اداره کل غله در خرید گندم، ۲۴ مرکز عرضه خرید تضمینی و کارخانههای آرد استان نیز چهار مرکز عرضه خرید تضمینی برای خرید محصول گندمکاران استان اعلام آمادگی کردند. همچنین چهار مرکز دولتی خرید تضمینی گندم در استان فعالیت خواهند کرد.
وی از تجهیز همه این مراکز خرید تضمینی به زیرساختهای لازم خبر داد و اظهار کرد: ۶۴ نفر بهعنوان عامل تشخیص و ذیحساب به این ۳۲ مرکز معرفی شدند که فرآیند خرید و پرداخت بهای گندم بهموقع انجام شود.
تحصیلی از تشکیل بهموقع کارگروه خرید تضمینی گندم استان به ریاست استاندار سمنان خبر داد و بیان کرد: همه ظرفیتهای لازم برای خرید حداکثری گندم برداشتی در استان بهکار گرفته شده است.
ظرفیت ذخیرهسازی ۲۸۰ هزار تنی گندم در استان
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان ظرفیت ذخیرهسازی گندم در این استان را افزون بر ۲۸۰ هزار تن برآورد کرد و گفت: ۱۵۰ هزار تن از این ظرفیت ذخیرهسازی مربوط به بخش خصوصی و بخصوص کارخانههای آرد پنجگانه استان بوده است و بخش دولتی نیز پتانسیل ۱۳۰ هزار تن ذخیرهسازی گندم را دارد.
دبیر کارگروه خرید تضمینی گندم و دانههای روغنی استان یادآوری کرد: عمده ظرفیت ذخیرهسازی بخش دولتی استان در دو شهرستان سمنان و شاهرود است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره آخرین وضعیت سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار که از آن بهعنوان سیلوی شرق تهران یاد میشود، اظهار کرد: با افتتاح این سیلوی بزرگ ۱۰۰ هزار تن به ظرفیت ذخیرهسازی استان افزوده میشود.
تحصیلی با اشاره به بازدید وزیر جهادکشاورزی از این پروژه در سفر ماه گذشته اعضای هیأت دولت به استان سمنان، بیان کرد: این سیلو بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در سفر فروردین ماه رئیس جمهوری به استان، اعتبار لازم برای تکمیل آن پیشبینی شد و قرار است با تکمیل آن در ماههای آینده، در هفته دولت به بهرهبرداری نهایی برسد.
وی با اشاره به برنامهریزیها برای خرید تضمینی دانههای روغنی در استان، گفت: امسال این کار در راستای عمل به شعار سال، به بخش خصوصی واگذار میشود.
واگذاری خرید تضمینی دانههای روغنی به بخش خصوصی
تحصیلی با بیان اینکه عمده دانههای روغنی استان شامل کلزاست، اظهار کرد: امسال دانه روغنی کاملینا نیز به محصولات استان در این بخش افزوده شده است. برآورد میشود در سال زراعی پیش رو ۷۰۰ تن کلزا به مراکز خرید تضمینی در استان تحویل شود. البته میزان محصول برداشتی پیشبینیشده در این بخش ۹۰۰ تن است. همچنین پیشبینی میشود امسال ۱۶۰۰ تن دانه روغنی کاملینا نیز از مزارع استان برداشت شود.
ذدخیرهسازی کالاهای اساسی در استان
مدیرکل غله و بازرگانی استان همچنین دخیرهسازی کالاهای اساسی در استان را مطلوب دانست و با اشاره به توزیع و ذخیرهسازی کالاهای اساسی با هدف تنظیم بازار در استان، بیان کرد: با هدف تنظیم بازار کالاهای اساسی در استان، براساس مجوزهای صادرشده کالاهای متعددی از جمله برنج، شکر و ... توزیع شده است.
وی از تامین و ذخیرهسازی ۵۷۰۰ تن برنج بهعنوان موجودی فعلی این اداره کل خبر داد و گفت: عمده این برنج موجودی در انبارهای استان از نوع برنج هندی موسوم به ۱۱۲۱ و برنج تایلندی است.
او موجودی شکر اداره کل غله و خدمات بازرگانی این استان را ۱۷۰۰ تن اعلام و اضافه کرد: قرار است بهزودی از محل شکر خام وارداتی دولت، سهمی به استان تخصیص یابد. ضمن اینکه استحصال شکر از چغندرهای استان در کارخانه شکر شاهرود در دو ماه آینده آغاز خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات