به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به حج، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سیدعباس حسینی رییس سازمان حج و زیارت با استقبال نمایندگان وزارت حج عربستان، بعدازظهر جمعه ۲۸ اردیبهشت ماه وارد شهر مدینه شدند.
ورود حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سید عباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت به مدینه با استقبال نمایندگانی از وزارتخانه های حج و کشور عربستان، علیرضا عنایتی ـ سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور ـ، حسن زرنگار ـ سرکنسول سفارت ایران در جده ـ و معاونان حج و زیارت در فرودگاه مدینه همراه بود.
سرپرست حجاج ایرانی (امیرالحاج) با بدرقه رسمی آیتالله محسن قمی ـ معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری ـ جمعه ۲۸ اردیبهشت ماه، ایران را به مقصد عربستان ترک کرد.
نواب با حضور در شهرهای مدینه و مکه بر روند مطلوب اجرای عملیات حج تمتع ۱۴۰۳ در بخشهای مختلف فرهنگی، اجرایی و پزشکی نظارت خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ هنگام ورود به مدینه، با ابراز رضایت نسبت به عملیات حج آنچنان که تا امروز انجام شده است و با بیان این امیدواری که این روند تا پایان حج ادامه داشته باشد، با تاکید بر اینکه روند عملیات حج و سطح همکاریهای عربستان تا کنون مطلوب بوده است، به تجربه گذشته دو کشور از حضور زائران ایرانی در عربستان اشاره کرد و افزود: دولتمردان عربستان و مسئولان شئون حرمین شریفین، زائران ایرانی را به عنوان منظمترین گروه زائران این سرزمین یاد کردهاند، که به مقررات این کشور معمولا پایبند بوده و رعایت میکردند.
او اضافه کرد: ما تمام زائران را همانطور که وارد این سرزمین میکنیم کامل باز میگردانیم و به وضعیت سلامت جسمی و روحی آنها و اعمال و معنویت این زائران رسیدگی میشود و با کیفیت تمام کار را انجام میدهیم. امیدواریم امسال هم مانند سالهای قبل که برنامه زائران ایرانی به خوبی انجام میشد، با همکاری مسئولان سیاسی ایران در عربستان (سفیر و کنسول ایران در این کشور) و همینطور مسئولان اجرایی حج (سازمان حج و زیارت) و بخش پزشکی، به خوبی خدمتگذاری شود و خاطرات بسیار به یادماندنی برای زائران ثبت شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بیان کرد: هرچند زائرانی که امسال به حج مشرف میشوند اندوه و غمی در سینه دارند و به یاد گلهای پر پر سرزمینهای اسلامی اندوهگین هستند. امیدواریم با دعای خیر زائران، پیروزیهای روز افزونی را نصیب امت اسلام کند. این اندوه باعث شده است در جای جای جهان بهویژه در کشورهای غربی گروههای فرهیخته به صحنه آیند. امیدواریم علم پیروزی در این سرزمینها برافراشته شود.
نواب در ادامه، درباره برنامههای فرهنگی حج، تاکید کرد: این برنامهها تا پایان حج اجرا خواهد شد و نیمهکاره رها نمیشود و به نتیجه میرسد. امسال یکی از برنامههای حج که مورد تاکید در بیانات مقام معظم رهبری مورد بود، «درسهایی از حضرت ابراهیم (ع)» است که مود توجه قرار میگیرد.
همکاری عربستان با ایران در حج مطلوب است
عباس حسینی ـ رئیس سازمان حج و زیارت ـ که همراه با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت وارد مدینه شد، در جمع خبرنگاران ایرانی حاضر در شهر مدینه، شرحی از عملیات حج ۱۴۰۳ داد و اظهار کرد: امورات حج تا کنون خوب پیش رفته و همکاری کشور میزبان با عوامل اجرایی سازمان حج و زیارت مطلوب بوده است. حدود ۱۰ درصد زائران ایران، به میزان ۱۰ هزار نفر در مدینه حضور دارند و از شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه، زائرانی که پنج روز در مدینه اقامت داشتند با قطار سریع السیر به مکه مشرف می شوند.
او تاکید کرد: استفاده از این قطار برای سهولت اعزام زائران ایران و کوتاهتر شدن مسیر و کاهش خستگی و افزایش کیفیت انجام اعمال واجب حج، صورت گرفته است. تلاش شده است امسال تمام زائران ایران از طریق خطوط ریلی به مکه منتقل شوند.
حسینی همچنین گفت: در روند پروازهای حج تا کنون مشکلی وجود نداشته و سازمان هواپیمایی تمهیدات لازم را فراهم کرده است.
اعزام زائران ایرانی از ۲۴ اردیبهشتماه آغاز شده است و تا ۱۸ خردادماه پروازهای رفت حج ادامه دارد. بنا بر تقویم عربستان، مناسک حج از ۲۵ خردادماه آغاز خواهد شد.
این خبر بهروزرسانی شده است.
انتهای پیام
نظرات