در مرداد سال ۱۴۰۱ ذخیره سد اکباتان به کمترین میزان خود رسید بهگونهای که به گفته مدیران آبفای استان سداکباتان در مرداد ماه، تنها ۳۰ روز در مدار قرار داشت. قطع مکرر آب از ساعت ۲۳ تا ۵ صبح در همدان چند ماه ادامه یافت و قطعی بیش از ۸ ساعته آب در مناطق مختلف شهر همدان مردم را با مشکل روبرو کرده بود.
در آن دوره مسئولان استان با اجرای خط اضطراری آبرسانی و حفر چاه و بکارگیری چاههای کشاورزی شهرستان بهار برای تأمین آب مورد نیاز شهروندان همدانی تلاش بسیاری کردند و آبرسانی از طریق تانکرهای سیار در محلات مختلف شهر از اقدامات دیگر متولیان آب در همدان بود.
آبرسانی از تالوار به همدان پروژهایست که در سال ۱۳۸۶ آغاز شده اما عملیات اجرایی آن تنها تا سال ۹۹ چیزی حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و پس از ۱۸ سال غفلت و پشت گوش اندازی مسئولان وقت، مرداد ماه ۱۴۰۱ در سفر رئیس جمهور به همدان برای این پروژه ضرب الاجل تعیین شد و مقرر شد تا دو ماه پس از سفر به بهره برداری رسد.
پروژه آبرسانی از تالوار اگرچه برای تکمیل شدن به دو سال زمان نیاز داشت اما با حمایت جدی دولت سیزدهم و تلاش جهادی مسئولان، تکمیل آن در مدت زمانی کوتاه در دستور کار قرار گرفت و اقدامات ارزشمندی نیز تاکنون در این زمینه انجام شده است.
با تلاشهای شبانهروزی مسئولان استانی خط انتقال از تالوار به همدان کامل شده و در مهرماه ۱۴۰۱ آب از تالوار به همدان رسید و مشکل شهروندان همدانی رفته رفته حل شد به طوری که در ابتدا ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب به همدان انتقال مییافت اما امروز ۱۴۰۰ لیتر آب از تالوار وارد تصفیه خانه شیخی جان و سپس به شبکه آب همدان منتقل میشود.
در سال آبیجاری همدان شاهد بارشهای خوبی بود که نوید پر شدن سد اکباتان را برای مردم همدان به ارمغان آورد اما با این حال این سد هنوز به حجم قابل توجهی نرسیده و لزوم صرفهجویی در مصرف آب همچنان یکی از اساسیترین راهکارهای حفظ این مایه حیات بخش برای شهر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه نیاز آبی شهر همدان بدون احتساب حق آبه کشاورزی، تبخیر و تعرق ۵.۶ میلیون متر مکعب در ماه است، گفت: در صورتی که اگر همین امروز نیاز آبی شهر همدان از سد اکباتان تأمین شود این سد تنها ۴.۵ ماه قادر به تأمین آب شهر خواهد بود.
رضا اخلاصمند در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه حجم سد اکباتان ۳۴ میلیون متر مکعب است، اظهار کرد: در صورت تأمین آب با ظرفیت کامل، سد شش ماه قادر به تأمین نیاز شهر همدان است اما در حالت فعلی این سد فقط ۴.۵ ماه میتواند آب شهر همدان را تأمین کند.
وی با اشاره به طرح تأمین آب پایدار و بلندمدت همدان از طریق سد تالوار، تصریح کرد: حجم مخزن سدتالوار ۵۰۰ ملیون مترمکعب بوده که حجم فعلی آن ۱۳۰ میلیون متر مکعب است.
به گزارش ایسنا، طرح انتقال آب از سد تالوار به همدان با ظرفیت ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه از سال گذشته آغاز شده و درحال حاضر براساس نیاز این شهر ۱۴۰۰ لیتر در ثانیه آب تصفیه و وارد شبکه توزیع آب همدان میشود.
انتهای پیام
نظرات