• شنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403022215674
  • منبع : مطبوعات

سه پیامد راهبردی عملیات وعده صادق

سه پیامد راهبردی عملیات وعده صادق

عملیات وعده صادق نه‌تنها غرور ملی مردم را ترمیم کرد و از تکرار شرارت‌های دشمن جلوگیری به عمل آورد، بلکه اعتبار جمهوری اسلامی ایران را در دفع تهدیدات و توان و شجاعت لازم در تصمیم‌گیری‌های راهبردی به نمایش گذاشت.

به گزارش ایسنا، «سه پیامد راهبردی عملیات وعده صادق» عنوان سرمقاله روزنامه «صبح نو» به قلم مهدی فضائلی، تحلیلگر سیاسی است که در ادامه می‌توانید بخوانید: تقریبا ۲۷ روز از عملیات غرورآفرین وعده صادق می‌گذرد (نیمه‌شب ۲۵فروردین انجام شد) ولی این عملیات آن‌قدر باعظمت و تأثیرگذار بود که همچنان می‌توان و باید درباره آن سخن گفت.

در این یادداشت به اختصار به سه پیامد راهبردی این عملیات اشاره می شود.

نخست،‌ ارائه نمونه و تجربه جدیدی برای زیر سوال بردن گزاره «فقط دیکته ننوشته غلط ندارد!»

گزاره‌ها نقش مهمی در جهت‌دهی به افکار و رفتار ما دارند؛ گزاره‌های درست، مقدمه نگرش، بینش و رفتار صحیح ما می‌شوند و گزاره‌های غلط نیز نگرش، بینش و رفتار ما را تحت تأثیر قرار می‌دهند و به بیراهه می‌برند.
یکی از گزاره‌های غلط این است که «فقط دیکته ننوشته غلط ندارد.» این گزاره توجیه‌کننده نوشتن دیکته‌های غلط است و اقدام‌کنندگان در عرصه‌های مختلف را وانمی‌دارد تلاش کنند اقدام بدون غلط یا حداقل با اشتباه قابل اغماض انجام دهند!
ولی عملیات وعده صادق نشان داد می‌شود دیکته نوشت، آن هم دیکته‌ای بسیار دشوار، پیچیده و با ریسک بالا؛ اما بدون غلط.
تغییر چنین گزاره‌هایی می‌تواند تأثیرات عمیق فرهنگی و اجتماعی به دنبال داشته باشد.

دومین نکته، پی‌آمد راهبردی معتبرسازی تهدیدات آتی جمهوری اسلامی ایران است. در معادلات جهانی، اعتبار یک کشور، نقش مهمی در تعیین جایگاه آن کشور دارد.
 یکی از وجوه این اعتبار، معتبر بودن تهدیدات کشورهاست. این اعتبار، در بزنگاه‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در بازدارندگی دارد، لذا عملیات وعده صادق موجب افزایش قابل توجه توان بازدارندگی ایران شد.
بخش سخت‌افزاری این اعتبار و استفاده از صدها پهپاد، موشک کروز و موشک بالستیک، برخورداری کشور از توان و تجهیزات نظامی لازم برای اجرای عملیات را شامل می‌شود و بخش نرم‌افزاری آن که از جهاتی از بخش سخت‌افزاری مهم‌تر است، شامل قدرت طراحی و برنامه‌ریزی و به‌ویژه اراده لازم برای اجرای عملیات بود. 
عملیاتی قوی و قاطع از داخل خاک ایران علیه اهداف نظامی در داخل خاک رژیم غاصب صهیونیستی.
 

نکته سوم، ترمیم غرور ملی بود.
شرارت رژیم صهیونیستی در حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، غرور ملی مردم ما را جریحه‌دار کرد و عدم ترمیم آن می‌توانست به احساس امنیت مردم آسیب وارد کند و زمینه‌ساز شکل‌گیری این گزاره شود که نظام در شرایط حساس، پاسخ مهنادار نخواهد داد.
خسارات جبران‌ناپذیر این گزاره کاملا روشن است و ادامه این گزاره می‌توانست به اشتباه محاسباتی دشمن منجر و موجب شرارت‌های بیشتر رژیم صهیونیستی شود.
عملیات وعده صادق نه‌تنها غرور ملی مردم را ترمیم کرد و از تکرار شرارت‌های دشمن جلوگیری به عمل آورد، بلکه اعتبار جمهوری اسلامی ایران را در دفع تهدیدات و توان و شجاعت لازم در تصمیم‌گیری‌های راهبردی به نمایش گذاشت.
عملیات وعده صادق جایگاه کشورمان را نزد استراتژیست‌های دنیا متحول کرد و قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین‌المللی را به آنها اثبات کرد؛ لذا عملیات «وعده صادق» نقطه عطف تحولات منطقه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha