• شنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403022215404
  • منبع : مطبوعات

سه پیام در یک عکس

سه پیام در یک عکس

قاب عکس کتابخانه شخصی رهبر انقلاب را مقایسه کنید با تصاویری که از دیگر رهبران دنیا منتشر می‌شود. پیام این تصویر چیست؟ همنشینی ساده و بی‌آلایش و به دور از تجملات اضافه با کتاب‌ها، اولین پیامی است که از این عکس مخابره می‌شود.

به گزارش ایسنا، دانیال معمار در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: 

یکم - عکس یک (شماره) امروز را ببینید. این کتابخانه شخصی رهبر ما و بلکه پیشوای میلیون‌ها مسلمان جهان است. این قاب را مقایسه کنید با تصاویری که از دیگر رهبران دنیا منتشر می‌شود. پیام این تصویر چیست؟ همنشینی ساده و بی‌آلایش و به دور از تجملات اضافه با کتاب‌ها، اولین پیامی است که از این عکس مخابره می‌شود. کتابخانه‌ای که در آن هم می‌توان از علامه طباطبایی و آیت‌الله جوادی آملی و شهید مطهری، کتاب پیدا کرد و هم از کی‌یر کیگارد و برتراند راسل و کارل پوپر. ایشان رهبری است که کتابخوانی را جزو کارهای اصلی زندگی می‌دانند، هر سال از نمایشگاه کتاب بازدید می‌کنند و دیدار با شاعران و نویسندگان، از دیدارهای روتین سالانه‌شان است. اما از این پیام‌های ابتدایی این عکس بگذرید. این عکس‌، پیام‌های مستتر و مهم دیگری هم دارد.

دوم- «شما احتیاج دارید بخوانید، احتیاج دارید بدانید. شما نهضت کتابخوانی باید راه بیندازید...» اینها جزو توصیه های همیشگی رهبر انقلاب در دیدار با جوانان است. خب کشورهایی که می‌خواهند پیشرفت کنند و داعیه توسعه دارند، برنامه‌های خاصی برای حوزه فرهنگ خودشان کنار می‌گذارند. بخشی از برنامه‌های فرهنگی هم، هدفش رشد درصد کتابخوانی مردم است، چرا که این درصد، نشان‌دهنده سطح فرهنگ هر جامعه‌ای است. طبیعی است که هر کشوری، دوست داشته باشد سطح فرهنگش بالا باشد و میان کشورهای دیگر، به این بالا بودن سطح افتخار کند. اما با این طبیعی بودن‌ها، کار درست نمی‌شود. به قول معروف، «به عمل کار برآید، به سخندانی نیست.» و ایضاً، به طبیعی بودن و دوست داشتن و اینها هم نیست.

رهبر انقلاب در سخنرانی‌های مختلف بارها به سه تکلیف مهم در حوزه کتاب اشاره کرده‌اند:

اول اینکه خودمان کتاب بخوانیم، دوم اینکه این فرهنگ را ترویج کنیم و سوم هم معرفی کتاب‌های خوب به دیگران. خود ایشان هم در همه این سال‌ها هم توصیه به کتابخوانی کرده‌اند، هم با سبک‌زندگی و عملکردشان این فرهنگ را ترویج و هم با نوشتن تقریظ‌ها، کتاب‌های خوب را به مردم معرفی کرده‌اند. این دقیقا تکالیف سه‌گانه حوزه کتاب است که رهبری، آن را از مردم و دستگاه‌های مختلف مطالبه و خودشان نیز به آن عمل کرده‌اند.

سوم- یک بار دیگر عکس یک امروز را ببینید. تکالیف سه‌گانه، همان سه پیام مستتر و مهم در این عکس است. بعد از انتشار این تصویر، بسیاری از کتاب‌های خوب این کتابخانه ساده، در فضای مجازی معرفی شد. این تصویر هم خود کتابخوانی را نشان می‌دهد، هم ترویج این فرهنگ است و هم کتاب‌های خوب را معرفی می‌کند.  یادمان باشد کتاب خوب، دنیای ما را بزرگ‌تر از قبل می‌کند و آدمی که بزرگ‌تر از قبل باشد، دیگر آدم قبلی نخواهدبود. وقتی که آدم‌ها، کتاب‌های خوب بخوانند، چند گام به پیش خواهند گذاشت. یعنی که رشد کرده‌اند و جلو آمده‌اند و وقتی که آدم‌های یک جامعه جلو بیایند و رشد کنند، یعنی که آن جامعه جلو آمده و رشد کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha