سالها است که کشور ما با بحران کم آبی و خشکسالی مواجه شده و این به دلیل کمبود بارش باران، این نعمت بزرگ الهی و قرار گرفتن ایران در پهنه خشک کره زمین است. برای همین هر قطره از باران برای ما حکم آبادانی و سرسبزی را دارد که با جان و دل از آن استقبال می کنیم. اما ممکن است همین باران به دلیل شدت بالا و عدم مهار شدن، خسارات جبران ناپذیری را به مناطق مختلف زمین، کشاورزان و شهرنشینها وارد کند.
در شهرستان شهریار که در غرب استان تهران واقع شده است باغات فراوان و حاصلخیزی وجود دارد که بارشهای چند روز اخیر خاک آن ها را سیراب کرده و نوید سال پرباری را به مردم این شهرستان می دهد.
به همین منظور به سراغ رئیس اداره جهاد کشاورزی این شهرستان رفتیم تا در خصوص بارشهای اخیر و تاثیرات آن بر روی مزارع و باغات آن اطلاعاتی کسب کنیم.
به گزارش ایسنا، حسن دالوند رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان شهریار در این خصوص اظهار کرد: میزان بارندگیها نسبت به بازه ۱۰ ساله کاهش داشته ولی نسبت به سال زراعی قبل ۱۲ میلی متر افزایش پیدا کرده است. این بارندگی ها به صورت کل مفید بوده ولی با توجه به اینکه پاییز و زمستان گرمی داشتیم و پس از آن بارش برف در دهه اول اسفند ماه به سراغ کشور آمد، این امر باعث بروز خسارت در مزارع کشت گندم شد.
همچنین بارندگیها در فروردین ماه باعث عدم گرده افشانی در بعضی از ارقام درختان میوه و کاهش عملکرد باغات میوه شده است. اما در مقابل این بارش ها برای باغاتی که به آب فراوانی برای محصولاتشان نیاز دارند بسیار ارزشمند و نجات بخش بوده و سالی پر بار را برای آن ها به ارمغان خواهد آورد.
وی با اشاره به انواع بارش ها افزود: بارندگیهای سیل آسا توام با باد شدید که باعث ورس و خوابیدگی مزارع غلات می شوند و همچنین بارندگیهای بیموقع و بارش تگرگ جزو مواردی هستند که برای مزارع و باغات خسارت زا میباشند.
دالوند با تشریح وضعیت کلی مزارع و باغات شهرستان شهریار گفت: تولیدات اصلی شهرستان در زمینه زراعت ۸۵۹ هکتار گندم، ۴۲۶ هکتار جو و ۱۲۰۰ هکتار ذرت و در زمینه باغات، ۱۶۵۰ هکتار گوجه سبز، ۱۶۰۰ هکتار زرد آلو، ۲۹۰۰ هکتار هلو و شلیل است که با توجه به عوامل قهری سال زراعی جاری و طی پیگیری ها و پایش های انجام شده توسط کارکنان، وضعیت کلی مزارع و باغات نسبتا خوب ارزیابی شده است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان شهریار در خصوص خدمات این اداره به کشاورزان خاطر نشان کرد: توزیع کود شیمیایی، بازدید میدانی از مزارع و باغات و راهنمایی کشاورزان، برگزاری کلاس های آموزشی در سطح روستاهای منطقه، افزایش راندمان آبیاری با اجرای آبیاری تحت فشار، توزیع سوخت واحد های تولیدی کشاورزی و...از جمله خدماتی است که اراده جهاد کشاورزی این شهرستان به کشاورزان منطقه ارائه می دهد.
حسن دالوند در مصاحبهای در بهمن ماه سال گذشته عنوان کرده است که کشاورزان و باغداران شهریاری میتوانند برای استفاده از تسهیلات ۸۵ درصدی کمکهای بلاعوض دولتی به منظور تجهیز سامانه های آبیاری نوین بهرهمند شوند.
طبق گفته این مقام مسئول شهرستان شهریار باغ های متنوعی دارد که با تولید تقریبی ۳۷ هزار تن گوجه سبز، ۵۸ هزار تن زردآلود و ۵۷ هزار تن هلو و شلیل رتبه نخست تولید این محصولات را دراستان تهران از آن خود کرده است.
همچنین رتبه دوم تولید قارچ استان تهران را نیز به خود اختصاص داده است و با تولید ۵۰۶ تن محصول کشاورزی، یک هزار و ۱۲۰ تن شیر، یک هزار و ۷۸۸ تن گوشت مرغ، ۸۲۰ تن تخم مرغ و ۲۰۰ تن عسل نقش بسزایی در تأمین زنجیره غذایی کشور بر عهده دارد.
باید بدانیم بارش باران حکم نفس راحتی را دارد که مرهمی بر خس خسهای سینه خاک است تا جرعه ای از نوشدارویش را بر رگهای خشک و بی آب زمین جاری کند.
فکر می کنم که باغات و مزارع شهرستان شهریار از این بارشها بی بهره نمانده اند و به زودی ثمره ی باران، این نوشداروی ارزشمند را به کشاورزان هدیه خواهند داد.
انتهای پیام
نظرات