• جمعه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۶:۴۳
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1403022014314
  • خبرنگار : 71584

وجود حدود ۱۸ میلیون « دختر» زیر۳۰ سال در کشور/ وضعیت «تجرد» زنان دهه ۵۰ و ۶۰

وجود حدود ۱۸ میلیون « دختر» زیر۳۰ سال در کشور/ وضعیت «تجرد» زنان دهه ۵۰ و ۶۰

یک جمعیت‌شناس با بیان اینکه جمعیت دختران زیر ۳۰ سال در ایران در سال ۱۳۹۵ از ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است، گفت: مطابق آمارهای سال ۱۳۹۵، تخمین زده می‌شود که حدود ۴۰ درصد گروه‌های سنی ۲۰ تا ۳۰ سال جمعیت دختران، شاغل و درصدی نیز بیکار و در جستجوی کار باشند.

شهلا کاظمی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پیش‌بینی‌های صورت گرفته در سال ۱۴۰۰ که براساس آمارهای سال ۱۳۹۵ تخمین زده شده است، اظهار کرد: براساس آمارهای سال ۱۴۰۰ ، تعداد کل دختران زیر ۱۵ سال در ایران ۹ میلیون و ۵۴۰ هزار نفر و تعداد دختران ۱۵ تا ۳۰ ساله نیز ۸ میلیون و ۵۲۰ هزار نفر است که در این میان، ۵ میلیون و ۷۷۰ هزار نفر از دختران بالای ۱۵ سال مجرد هستند.

وجود ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار دختر زیر ۳۰ سال در کشور 


وی یادآور شد: از میان جمعیت ۵ میلیون و ۷۷۰ هزار نفری دختران بالای ۱۵ سالِ مجرد، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آنها ۱۵ تا ۳۰ سال، ۶۴۰ هزار نفر از آنها ۳۰ تا ۳۴ سال و ۵۳۰ هزار نفر ۳۵ تا ۳۹ سال سن دارند.

وجود حدود ۱۸ میلیون « دختر» زیر۳۰ سال در کشور/ وضعیت «تجرد» زنان دهه ۵۰ و ۶۰

این جامعه‌شناس با بیان اینکه جمعیت دختران ۱۵ تا ۳۰ سال در سال ۱۳۹۰ از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ افزایش یافت، خاطرنشان کرد: روند جمعیتی و میزان موالید به گونه‌ای بوده است که تا اواخر دهه ۸۰ میزان جمعیت و به تبع آن جمعیت دختران زیر ۱۵ سال افزایش پیدا کرده که البته این روند به مرور در حال کاهش است، اما در مجموع جمعیت دختران زیر ۳۰ سال ایران در سال ۱۳۹۵، ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است که این رقم براساس برآوردها در سال ۱۴۰۰ معادل ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده است.
 

 افزایش «تجرد قطعی» زنان 

تجرد قطعی مردان دهه پنجاه ۲ درصد و زنان حدود ۵ درصد است

این جمعیت‌شناس با اشاره به تجرد قطعی دختران متولد دهه پنجاه نیز گفت: تابه حال آمار تجرد قطعی برای مردان ۲ درصد و برای زنان ۱.۸ درصد بوده، اما در بازه‌های اخیر تجرد قطعی زنان در حال افزایش بوده است. به طوریکه تجرد قطعی مردان دهه پنجاه ۲ درصد و تجرد قطعی زنان نزدیک به ۵ درصد است. در عین حال نیز این درصد تجرد قطعی برای زنان دائمی نیست و این آمار در زنان دهه ۷۰ از بین می‌رود.
 

وضعیت تجرد زنان و مردان دهه شصتی 

دلایل محدودیت در همسرگزینی زنان  دهه شصتی

کاظمی‌پور همچنین به وضعیت تجرد قطعی دختران دهه ۶۰ اشاره کرد و ادامه داد: در عین حال برآورد آمارهای موجود حاکی از آن است که در حال حاضر تعداد مردان مجرد دهه ۶۰ یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و تعداد زنان مجرد دهه ۶۰ حدود ۵۵۰ هزار نفر است. البته اکثر مردان دهه ۶۰ تا مرز ۵۰ سالگی ازدواج می‌کنند، چراکه آنها الزاما با خانم‌های دهه شصتی ازدواج نمی‌کنند و ممکن است با دهه‌های ۷۰ و حتی ۸۰ ازدواج کنند اما از آنجایی که معمولا ازدواج زنان با مردان بزرگتر از خودشان یک هنجار اجتماعی محسوب می‌شود، از همین رو دایره همسرگزینی برای خانم‌های دهه شصتی محدودتر است و آنها باید یا با مردان دهه شصتی یا مردان دهه ۵۰ ازدواج کنند، این درحالیست که اکثریت مردان دهه ۵۰ هم تا پیش از این ازدواج کرده‌اند.

پوشش تحصیلی دختران در سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و متوسطه

۳۰ درصد دختران دبیرستانی مدرسه نمی‌روند


این جمعیت‌شناس درخصوص وضعیت تحصیلی دختران اظهار کرد: به طور کلی پوشش تحصیلی در دختران زیر ۱۵ سال بالاست و این رقم حتی در مقایسه با پوشش تحصیلی جمعیت پسران بالاتر است، چراکه پسران از بعد از دوران ابتدایی یا راهنمایی ترک تحصیل کرده و یا به سرکار می‌روند و این درحالیست که پوشش تحصیلی دختران در مقطع ابتدایی ۹۵ درصد است؛ البته این نرخ برای پوشش تحصیلی دختران در مقطع راهنمایی به حدود ۸۲ درصد و در مقطع دبیرستان به حدود ۷۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

وجود حدود ۱۸ میلیون « دختر» زیر۳۰ سال در کشور/ وضعیت «تجرد» زنان دهه ۵۰ و ۶۰



کاظمی‌پور در ادامه علت کاهش پوشش تحصیلی دختران در مقطع راهنمایی و دبیرستان را نیز اینگونه توضیح داد: به عبارتی ۳۰ درصد دختران دبیرستانی در کشور به مدرسه نمی‌روند و از سوی دیگر نیز سالانه ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله ازدواج می‌کنند.

حدود ۴۰ درصد گروه‌های سنی ۲۰ تا ۳۰ سال جمعیت دختران، شاغل و درصدی نیز بیکار در جستجوی کارند

رشد شدید تحصیلات عالیه دختران



وی کاهش پوشش تحصیلی در دختران را به دلیل ازدواج، مسائل فرهنگی یا در دسترس نبودن مدارس دانست و گفت: دختران زیر دیپلم معمولا خود را خانه‌دار و دختران دارای مدرک تحصیلی بالای لیسانس خود را بیکار یا در جستجوی کار عنوان می‌کنند، در این میان آمارها نشان می‌دهد که بیش از ۴۰ درصد دختران تحصیل‌کرده در گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال قرار دارند. از همین رو مطابق آمارهای سال ۱۳۹۵، تخمین زده می‌شود که حدود ۴۰ درصد گروه‌های سنی ۲۰ تا ۳۰ سال جمعیت دختران، شاغل و درصدی نیز بیکار در جستجوی کار باشند.

کاظمی‌پور ادامه داد: برآوردها در مقایسه با آمارهای قبلی نشان‌دهنده رشد تحصیلی دختران نسبت به گذشته خود و حتی نسبت به جامعه پسران است. آمارهای آموزش عالی بیانگر این است که به طور کلی نسبت به اوایل انقلاب سهم زنان در آموزش عالی به شدت رشد داشته است، اگرچه ممکن است آمار اشتغال رسمی در زنان بالا نباشد، اما مشاهده می‌شود که با توسعه فضای مجازی و تکنولوژی‌های ارتباطی، زنان کارآفرین بیشتر و فعال‌تر شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۰۸:۱۹

اقتصاد و بیکاری بیداد میکنه بعدش میگید ای وا چرا مجرد موندن!

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۰۹:۴۵

با سلام،ای کاش در دانشگاه‌ها درکنار تحصیل، درس زندگی و انسان بودن هم آموزش داده می‌شد چون مهمترين شاخصه یک جامعه‌ انسانیت بودن هستش ،تورم وگرانی کمر شکن،وضعیت افتضاح مسکن.و...و..و

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۰۹:۵۷

اگر ازدواج نبود ما هم بدنیا نمیومدیم اینجوری خیلی بهتر می بود.

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۱۰:۱۸

سن ازدواج دختران بالای ۳۰ وپسران بالای ۴۰ سال میباشد اگر جرات ازدواج داشته باشند

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۱۱:۴۳

دهه ۶۰ همیشه قربانی هستند در هر مرحله زندگیشون علاوه بر شرایط خانوادگی و فردی شرایط اجتماعی سختی رو گذروندن فکر نمی کنید این آمار بالای دختران مجرد که در بوق و کرنا می شود همان دختران کوچک زمان جنگ هستند و پسران اون زمان که طبیعتا با چند سال اختلاف از دختران آن زمان در جنگ شهید شدن و ما آمار بالای از دخترانمان مجرد ماندن...

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۱۲:۴۵

زنان مجرد دهه شصت چقدر کمند. نسبت به تعدادی که بودن باز خوب ازدواج کردن.

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۱۳:۰۳

جوانان عزیز دوست داشته باشید وازدواج کنید عشق بزرگترین موهبت الهی است ایمان داشته باشید خدا هم روزی میده ولی باید ایمان داشته باشید خودتونو محروم نکنیداز عشق ودوست داشتن به سادگی میشه ازدواج کرد در کنار هم آرامش داشت باید طرز تفکرتونو تغییر بدید ...ومسئولین حتما بفکر دختران مجرد بالای ۴۰ سال باشند وحمایتشون کنند وبه امید اینکه مذکرهای ما شجاعت تشکیل خانواده داشته باشند....

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۱۶:۲۴

هزینه خرج خونه وکرایه ومشکلات ? باطلای گرمی ۴م وسکه ۵۰م کسی جرات نخواهد داشت ازدواج کنه

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۲۲:۴۸

مهریه رو بردارن همه چی حل میشه

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۱۳:۵۴

اگه فقط یکبار جدیدا از جلوی فروشگاه لوازم خانگی و جواهرات ردشده باشی فکر ازدواج بسرت نمیزنه با قیمتهای سرسام آور نمونه تلوزیون بالای ۳۰ت و...

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۱۴:۲۲

جوانان دوست دارند ازدواج کنند اما بیکاری مهمترین عامل است

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۱۵:۲۵

فقر وگرانی وبیکاری باعث شده جوانها دست ودل ازدواج نداشته باشند.از طرفی هم توقعات خانواده دختر ها برای مهریه وطلا وجشن عروسی وخونه مستقل وماشین و..... تا توقعات پایین نیاد اوضاع همین هست.

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۲ ۰۰:۵۲

واقعا به نظرت فقط مشکل همینه ؟ حتی اگر دو تا خانواده توافق کنن مراسم عروسی نگیرن بازم تهیه وسایل ابتدایی زندگی مثل یخچال فرش تلویزیون و...سخته

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۲۰:۲۷

تعداد زیادی بالای ۳۰ سال هم داریم.

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۱ ۲۳:۱۵

این آمار در پشت پرده خبری وحشت انگیز هستش همه ما از عواقب عدم ازدواج با خبریم که چه بلایی سر جامعه می آورد . به داد جوانان برسید

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۲ ۱۸:۲۵

فارغ از مسائل مالی و توقعات بالای دختران و پسران؛ مساله مهم تر آمار طلاق هست!! یعنی اونی هم که میتونسته ازدواج کنه ترس از طلاق داره... چون آدم ها باهم نمیسازن، تعهد به خانواده باید تقویت بشه... آموزش های لازم زندگی متاهلی هم حائز اهمیت بالایی هست.