علی بهاری در گفتوگو با ایسنا درخصوص بیماری کبد چرب اظهار کرد: بیماری کبد چرب یکی از شایعترین بیماریهای کبدی در دنیا است. علل اصلی بیماری کبد چرب اضافه وزن یا چاقی، دیابت یا بیماری قندخون، چربی خون و افزایش فشار خون است که به مجموع اینها سندروم متابولیک میگوییم.
این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: علاوهبر همه این موارد، مصرف الکل و برخی داروها میتواند باعث ایجاد کبدچرب شود. این بیماری به عادات غذایی و سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است، کمتحرکی افراد و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، منجر به اضافه وزن و در پی آن ایجاد کبدچرب میشود.
وی درخصوص علائم بالینی کبدچرب تشریح کرد: بیماری کبدچرب متاسفانه ابتدا هیچ علامت بالینی خاصی ندارد و به مرور زمان منجر به آسیب میشود. در ابتدا بهترین راه تشخیص این بیماری، سونوگرافی کبد است و همچنین آزمایش خون که آنزیمهای کبدی چک شود. آزمایشهای دیگر برای بررسی چربی و قند خون هم برای بیماری کبد چرب موثر است.
بهاری در خصوص عللی که سبب ایجاد بیماری کبد چرب میشوند، گفت: اکنون ثابت شده که آلودگی هوا نیز باعث ایجاد بیماری کبد چرب میشود. همچنین فلور میکروبی روده با ایجاد کبد چرب ارتباط دارد، بنابراین میبینیم حتی عللی که به چشم نمیآید، میتواند منجر به بیماری شود.
فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با راههای پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: یک زندگی سالم از لحاظ تغذیه بسیار کمککننده است زیرا اضافه وزن، چربی خون، قند خون و فشار خون از علل اصلی این بیماری است. بنابراین اگر شخصی اضافه وزن دارد بهتر است با روندی متعادل و همراه با ورزش وزن خود را کم کند، اگر مبتلا به دیابت است باید مرض قند خود را کنترل کند، اگر کسی چربی خون داشته باشد، رژیم و دارو بسیار موثر است. لذا تغذیه سالم، اجتناب از مواد قندی و چربی اضافه است که میتواند کمککننده باشد.
وی گفت: بیماران بجای اینکه به دنبال مصرف دارو برای کبدچرب باشند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند و حتما روزی نیم ساعت ورزش داشته باشند.
بهاری در ارتباط با درمان دارویی کبدچرب اظهار کرد: درمان دارویی این بیماری، مرتبط به عوامل زمینهساز آن است. به طور مثال درمان دیابت، درمان چاقی و چربی است و اگر دارویی میدهیم در همین راستا میباشد. اینکه مستقیم ما به کبد دارو دهیم، تقریبا دارویی وجود ندارد لذا از همه عوامل مهمتر تغذیه سالم و ورزش است.
انتهای پیام
نظرات