به گزارش ایسنا، سرویس علم و فناوری امروز ۱۷ اردیبهشت دربرگیرنده اخباری از فناوریهای داخلی و خارجی از تولیدات طب سنتی گرفته تا فناوریهای رباتیک بود که مرور آنها خالی از لطف نیست.
برای مطالعه کامل هر یک از اخبار میتوانید روی تیتر آنها کلیک کنید.
کنترل اشیاء با ذهن بدون نیاز به کاشت تراشه در مغز
با رابطهای مغز و رایانه غیرتهاجمی، ممکن است نیازی به کاشت تراشه در مغز نباشد و افراد بتوانند بهترین استفاده از این فناوری را بکنند و هوشمندتر به نظر برسند. پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون(CMU) به تازگی نشان دادهاند که یک رابط مغز و رایانه غیرتهاجمی با هوش مصنوعی(BCI) میتواند به فرد اجازه دهد یک شیء متحرک را روی صفحه نمایش تنها با فکر کردن به آن ردیابی کند.
رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد.
دکمه جادویی موتورسیکلت جدید «بیامو»
شرکت بیامو آلمان کار جالبی برای موتورسیکلت جدید خود انجام داده و آن ابداع یک فناوری تعویض خودکار میان حالتهای تعویض خودکار و دستی دنده و تعبیه یک دکمه برای آن روی فرمان است.
ساخت زیردریایی هدایتپذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف
متخصصان یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید «زیردریایی هدایتپذیر از راه دور» (زهپاد) شدند.
چرا برخی افراد سریعتر از دیگران میدوند؟
دلایل متعددی وجود دارد که چرا برخی افراد میتوانند بسیار سریع بدوند، در حالی که برخی دیگر آهستهتر میدوند. ژنتیک و ویژگیهایی که از والدین خود به ارث میبرید، جزء عواملی است که در سرعت نقش دارد، اما انتخابها و تجربیات شما نیز نقش ایفا میکند.
فاصله ۱۵ درصدی اعتبارات تا بهرهبرداری از «آزمایشگاه پیشرفته زلزله» /عدم تزریق ۳ ساله بودجهها
با توجه به لرزهخیزی کشور، از سال ۹۱ ساخت آزمایشگاه پیشرفته زلزله آغاز شد، ولی به گفته رئیس پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، در حالی که ۸۵ درصد از اعتبارات این آزمایشگاه پرداخت شده، ۳ سال است که هیچ اعتباری به آن اختصاص داده نشده است و فاصله ۱۵ درصدی اعتبار تا بهرهبرداری کامل از این آزمایشگاه وجود دارد.
مرکز ملی نوآوری مغز راهاندازی میشود
به منظور توسعه کمی و کیفی پژوهشهای بینرشتهای بالینی، گسترش خدمات و فناوریهای نوین و توانمندسازی نیروی انسانی در زمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث مرکز ملی نوآوری مغز در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران در حال اجرا است.
چین با بذرهای فضایی کشاورزی میکند!
بذرهایی که از ایستگاه فضایی چین به زمین آورده شدهاند، در آزمایشهای روی زمین مورد استفاده قرار میگیرند.
کمک انویدیا به سگهای رباتیک برای حفظ تعادل حتی روی توپ بادی
شرکت انویدیا با ابزاری موسوم به «یوریکا» (Eureka) به سگهای رباتیک کمک میکند تا تعادل خود را حتی روی یک توپ یوگا به خوبی حفظ کنند.
انفجاری به اندازه یک سیاره، تاج خورشید را به لرزه درآورد
نمایی نزدیک که از ستاره ما در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۳ توسط مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا(ESA) ثبت شد، منطقه انتقال آشفته بین فامسپهر خورشید و تاج که دو لایه بیرونی جو خورشید هستند را نشان میدهد. به گفته آژانس فضایی اروپا، مناطق روشنتر تصویر دمای ۱.۸ میلیون درجه فارنهایت(یک میلیون درجه سانتیگراد) را نشان میدهند و مناطق خنکتر با جذب تشعشعات نسبتا تاریک به نظر میرسند.
تولید سلنیوم آلی و رقیقکننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
یک شرکت دانشبنیان برای نخستین بار موفق به بومیسازی سلنیوم آلی شده که میتواند در توده سلولی مخمر رشد یافته در محیط کشت حاوی سلنیوم معدنی تجمع پیدا کند.
هماهنگی بنیاد ملی نخبگان و وزارت بهداشت درباره جذب نخبگان حرکتی با خروجی مفید است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هماهنگیهای بنیاد ملی نخبگان و وزارت بهداشت در خصوص جذب نخبگان بدون فراخوان در دانشگاه علوم پزشکی کشور با هدف ایجاد انگیزش و ماندگاری نخبگان در کشور را حرکتی با خروجی مفید توصیف کرد.
انتهای پیام
نظرات