• یکشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403021611033
  • خبرنگار : 71604

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

فضاپیمای «استارلاینر» برای اولین پرواز سرنشین‌دار در روز ششم مه، به سکوی پرتاب انتقال یافت.

به گزارش ایسنا، پرواز سرنشین‌داری که مدت‌هاست انتظار پرتاب آن را می‌کشیم و با تاخیر زیادی همراه بوده، در آستانه پرتاب است.

به نقل از اسپیس، یک موشک «اطلس ۵»(Atlas V) روز شنبه چهارم مه به سکوی پرتاب خود در «پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال» انتقال یافت تا برای اولین ماموریت تاریخ‌ساز خود آماده شود. بر فراز تقویت‌کننده شرکت «ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی»(ULA)، فضاپیمای «استارلاینر»(Starliner) شرکت «بوئینگ»(Boeing) قرار داشت که اولین پرواز سرنشین‌دار خود را پس از پرتاب روز دوشنبه ششم مه انجام خواهد داد.

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

این ماموریت که «آزمایش پرواز خدمه»(CFT) نام دارد، دو فضانورد کهنه‌کار ناسا و خلبانان سابق نیروی دریایی آمریکا را با خود خواهد برد. «بری بوچ ویلمور»(Barry Butch Wilmore) فرماندهی مأموریت را بر عهده خواهد داشت و «سونی ویلیامز»(Suni Williams) خلبان ماموریت خواهد بود. این دو نفر اکنون در «مرکز فضایی کندی» قرنطینه شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

فضانوردان فضاپیمای "استارلاینر" مشخص شدند

حضور استارلاینر به عنوان اولین فضاپیمایی که از زمان ماموریت «آپولو ۷»(Apollo 7) در ۱۱ اکتبر ۱۹۶۸ فضانوردان را از کیپ کاناورال به فضا می‌برد، بی‌نظیر است. همچنین، از زمان ماموریت «مرکوری-اطلس ۹»(Mercury-Atlas 9) در ۱۵ می ۱۹۶۳، هیچ انسانی بر موشک اطلس سوار نشده است.

اگر ماموریت آزمایش پرواز خدمه طبق برنامه پیش برود، بوئینگ به زودی به شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) خواهد پیوست و فضانوردان را به مدت شش ماه به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد فرستاد. هر دو شرکت در سال ۲۰۱۴ قراردادهای پرواز تجاری سرنشین‌دار را از ناسا دریافت کردند که ارزش بوئینگ در آن زمان ۴.۲ میلیارد دلار و ارزش اسپیس‌ایکس ۲.۶ میلیارد دلار بود.

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

انتظار می‌رفت که ماموریت آزمایش پرواز خدمه زودتر و در سال ۲۰۲۳ پرتاب شود اما مشکلات مهمی که سال گذشته پیدا شدند، این امر را به تعویق انداختند. مقامات بوئینگ از آن زمان به دنبال رفع مشکلات مربوط به بارهای روی چترهای اصلی کپسول و همچنین سیم‌کشی پوشیده‌ شده با نوار قابل اشتعال بودند.

ناسا و بوئینگ همه جزئیات را با دقت پیش از این پرواز بررسی کردند و در نشست مطبوعاتی روز جمعه سوم مه اعلام کردند که همه چیز از نظر ایمنی آماده است. آب‌وهوا نیز برای پرتاب روز دوشنبه تا ۹۵ درصد مناسب است. بررسی‌ها پیرامون آمادگی فنی و شرایط آب‌وهوایی تا لحظه پرتاب ادامه خواهند داشت.

پنجره پرتاب در ساعت ۱۰:۳۴ شب به وقت منطقه زمانی شرقی باز می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند این مأموریت تاریخ‌ساز به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی را به صورت زنده در وب‌سایت اسپیس یا تلویزیون ناسا تماشا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha