• جمعه / ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402031208048
  • خبرنگار : 71604

پرواز سرنشین‌دار کپسول «استارلاینر» برای بار سوم به تعویق افتاد

پرواز سرنشین‌دار کپسول «استارلاینر» برای بار سوم به تعویق افتاد

پرواز سرنشین‌دار کپسول استارلاینر شرکت بوئینگ که برای ۲۱ ژوئیه برنامه‌ریزی شده بود، باز هم به تعویق افتاد.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، شرکت بوئینگ (Boeing) و ناسا اعلام کرده‌اند که به خاطر کشف مشکلات بیشتری در مورد کپسول استارلاینر (Starliner)، اولین پرتاب سرنشین‌دار آن را مدت زمان بیشتری به تاخیر می‌اندازند.

ماموریت «آزمایش پرواز سرنشین‌دار» (CFT) استارلاینر برای ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیرماه) برنامه‌ریزی شده و قرار بود دو فضانورد ناسا را به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) ببرد، اما بوئینگ دو مشکل جدید را در مورد استارلاینر کشف کرد که یکی بر ایمنی سیستم‌های چتر نجات آن تأثیر می‌گذارد و دیگری مربوط به نوار خاصی است که مشخص شد قابلیت اشتعال دارد.

مارک ناپی، معاون شرکت بوئینگ و مدیر پروژه استارلاینر طی یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: تصمیم گرفته‌ایم که آماده‌سازی برای ماموریت آزمایش پرواز سرنشین‌دار را به تعویق بیندازیم تا این مشکلات را اصلاح کنیم.

وی خاطرنشان کرد که موضوع به تعویق انداختن پرتاب، به سطوح بالای بوئینگ انتقال یافت و با دیو کالهون، مدیرعامل شرکت مطرح شد.

این تاخیر، جدیدترین مورد از یک مجموعه اختلالات در اولین پرواز سرنشین‌دار استارلاینر است. جدول زمانی ژوئیه نیز یک تاخیر برای تاریخ مورد نظر قبلی در آوریل بود. ناسا و بوئینگ اعلام کردند که یک هدف پروازی جدید مد نظر است.

بوئینگ در حال توسعه کپسول استارلاینر خود تحت برنامه سرنشین‌دار تجاری ناسا بوده و یک قرارداد نزدیک به پنج میلیارد دلار را برای ساخت این کپسول برنده شده است. برنامه بوئینگ با شرکت اسپیس‌ایکس (SpaceX) متعلق به ایلان ماسک (Elon Musk) رقابت می‌کند که آماده است هر 6 ماموریت قراردادی اولیه خود با ناسا را قبل از اولین پرواز بوئینگ به پایان برساند.

بوئینگ زمانی در رقابت برای پرتاب فضانوردان ناسا، در سطح برابر با اسپیس‌ایکس قرار داشت، اما به دلیل مشکلات توسعه عقب افتاد. در نتیجه این تأخیرها و ماهیت ثابت قرارداد ناسا، بوئینگ ۸۳۳ میلیون دلار ضرر را در بیش از دو سال برای برنامه استارلاینر داشته است.

ناپی در کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که بوئینگ هنوز به پایان دادن کار روی کپسول و پرواز برای ناسا متعهد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha