به گزارش ایسنا، اخبار حقوقی و قضایی هفته گذشته را در میخوانید:
امروز یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است، گفت: شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطهنظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشا است لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است، گفت: شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطهنظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشا است لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: یک قاضی علاوه بر اینکه مستمراً دانش خود را ارتقا میدهد، باید اهل مشورت نیز باشد و در فهم مسأله، تشخیص مصداق و تطبیق موضوع، با صاحبنظران مشورت کند.
در هفته گذشته همچنین حجت الاسلام اژهای در سیاُمین سفر استانی خود در رأس هیئت عالی قضایی، بدون پروتکلهای مرسوم تشریفاتی، وارد «بندرعباس» شد.
در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه توجه به امور فرهنگی از اولویتهای مهم است، گفت: در این زمینه نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند بلکه همه دستگاهها حتی شهرداریها و بخشداریها و وزارتخانههای مختلف باید به امور فرهنگی توجه کنند.
انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامهها
حجت الاسلام و المسلمین موحدی دادستان کل کشور گفت:برخی از جراید و روزنامهها عناوین و تیتر صفحه اول را عمداً به گونهای تنظیم میکنند که ضمن اینکه برای معاندین خوشایند میشود، موجب ناامنی و مخدوش شدن امنیت روانی جامعه نیز میشود.
سال گذشته ۳۶۰ هزار نفر آموزش پیشگیرانه قضایی دیدند
حجتالاسلام احمدرضا پورخاقان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: سال گذشته برای ۳۶۰ هزار نفر از ضابطین و غیرضابطین توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح دوره آموزشی برگزار شد.
نیاز امروز جامعه ما معنویت است
حجت الاسلام منتظری رییس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم برنامه ریزی در جهت تحقق شعار سال، بر تقویت ارتباط قضات دیوان عالی کشور با رؤسای کل دادگستری استانها و نظارت ویژه بر پروندههای اقتصادی تأکید کرد.
رسیدگی به ۳۰۰۰ پرونده موضوع ماده ۴۷۷
حجتالاسلام و المسلمین صادق رحیمی معاون قضایی قوه قضاییه گفت: در سال گذشته ۳۸۸۰ فقره پرونده وارده مربوط به اعمال ماده ۴۷۷ داشتهایم که به ۳ هزار و ۳۲۶ فقره رسیدگی شده است.
حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ «باغ ازگل» در دست تحقیقات/ چای دبش و یک اتفاق جدید
اصغر جهانگیر سخنگوی جدید قوه قضاییه در نشست خبری هفته گذشته در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه با توجه با اعلام بازگشت اموال بابک زنجانی به کشور، آیا تصمیم جدیدی در این باره گرفته شده است؟ گفت: رای این پرونده در سال ۹۵ از شعبه ۳۸ دیوان عالی صادر شد و پیش بینی شده بود که در صورت استرداد اموال و جبران خسارت وارده و اظهار ندامت و توبه محکوم علیه می تواند استحقاق برخورداری از تخفیف و عفو شود. با توجه به همکاری هایی که در طول زندان کرد و بیش از ۱۰ سال در حبس است، اموال این فرد در خارج کشور شناسایی شد و با اعزام کارشناسان مربوطه ارزیابی ها انجام شد و پس از بازگشت اموال به کشور و با گزارش مقامات ذی صلاح در خصوص استرداد اموال، درخواست عفو محکوم علیه بابک زنجانی توسط دادگستری مطرح و از ریاست قوه در اجرای دادنامه درخواست شد و با تایید ایشان و موافقت رهبری ایشان حکم اعدامش نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین درباره آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل گفت: در مورد حاج آقا صدیقی پس از گزارشی که ارائه دادند پرونده قضایی تشکیل شد و افرادی در ارتباط با این پرونده احضار شدند. تحقیقات مقدماتی انجام شده و استعلامات لازم از مراجع ذی ربط انجام شده از جمله از سازمان ثبت در خصوص نحوه واگذاری و از شهرداری استعلام شده است و اظهارات سردفتر ی که این انتقال را انجام داده اخذ شده است. از کسانی که اطراف پرونده بودند تحقیقات مقدماتی شده و پرونده در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی است و به محض تکمیل شدن اطلاعات دقیق ارائه می شود.
جهانگیر درخصوص آخرین وضعیت پرونده چای دبش گفت: از همان ابتدا پرونده قضایی تشکیل شد و بازپرس پرونده تحقیقات جامعی کرد و بعضی از افراد بازداشت شدند از جمله صاحب اصلی چای. برخی با قرارهای لازم آزاد شدند و پرونده پس از طی مراحل در حال صدور قرار نهایی بود که موضوع جدیدی کشف شد و آن این بود که تعدادی مهر مربوط به شرکتهای داخلی و خارجی در محلی کشف شده است و از آنجا که موضوع جدید بود لازم بود از متهمان تحقیقات شود و مجدد تحقیقات تکمیلی ارائه می شود. در صورت تکمیل تحقیقات اطلاع رسانی لازم می شود و و پس از آن پرونده به دادگاه ارسال می شود. دستگاه قضایی در مورد این پرونده تحت هیچ فشاری قرار ندارد و نداشته و رسیدگی به این پروندهها را در دستور کار دارد.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین گفت: در عین حال که صدور احکام ناظر بر انسداد کد ملی افراد نباید به عنوان یک حکم عمومی جاری و ساری شود، میتوان از این احکام در مواردی بسیار خاص و برای برخی از محکومان استفاده کرد.
بابک زنجانی امکان بهرهمندی از «آزادی مشروط» را دارد
رسول کوهپایه زاده وکیل مدافع بابک زنجانی با توجه به اعلام خبر نقض حکم اعدام موکلش و تبدیل آن به حبس گفت که بابک زنجانی در حال حاضر امکان بهرهمندی از آزادی مشروط را دارد.
قوه قضاییه همچنین اعلام کرد: استرداد کلیه اموال و بدهیهای بابک زنجانی، موجب استحقاق وی در استفاده از ارفاقات قانونی موضوع ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی و تبدیل مجازات او از اعدام به ۲۰ سال حبس شد.
در گزارش دیگری از سوی قوه قضاییه، مجموعا ارزش داراییهای وارد شده بابک زنجانی به کشور با احتساب اموال قبلی مصادره شده، از کل مبلغ بدهی وی و خسارات وارده بیشتر بود.
کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پروندهها تشکیل شود
علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران خواستار تشکیل کارگروهی مشترک بین سازمان بازرسی و مجموعه قضایی این استان به منظور پیگیری گزارشهای ارسالی و آسیب شناسی روند رسیدگی به آنها شد.
رئیس کل دادگستری استان تهران از خروج تمام وسایل نقلیه رسوبی در پارکینگهای استان تهران تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ و نیز برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات انجام شده بین فرزندان طلاق با والدین در مراکز مهر خانواده استان تهران خبر داد.
۳۵ محکوم مالی استان تهران با کمک خیرین آزاد شدند
علی صالحی دادستان تهران بیان کرد: ۳۵ تن از محکومان مالی استان تهران با برقراری جلسات صلح و سازش فی مابین طرفین دعوا و همچنین از طریق جذب کمکهای مالی خیرین، از زندان آزاد شدند.
دادستان تهران از صدور کیفرخواست پرونده کلاهبرداری در حوزه پیش فروش خودرو در دادسرای تهران خبر داد.
در هفته گذشته صالحی به همراه مدیران و معاونین سازمان صمت استان، تعزیرات حکومتی تهران و سازمان غذا و دارو با حضور در شرکتهای داروسازی «توفیق دارو» و «خوارزمی» از خطوط تولید و آزمایشگاههای مختلف این دو مجموعه بازدید کرد.
اعلام جرم دادستانی علیه برخی فعالان رسانهای درباره پرونده نیکا شاکرمی
به واسطه انتشار مطالب کذب، توهینآمیز و تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی پس از انتشار گزارش جعلی سایت انگلیسی BBC در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی، دادستانی تهران علیه تعدادی از خبرنگارها و فعالان رسانهای اعلام جرم کرد. دادستانی تهران در راستای وظیفه قانونی عدلیه برای مقابله با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه، ضمن اعلام جرم، برای این افراد پرونده قضایی تشکیل داد و جهت ارائه توضیحات به دادسرای تهران احضار شدند.
نامه غریبآبادی به کمیسرعالی حقوق بشر درباره «سرکوب جنبشهای دانشجویی در آمریکا»
کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در نامهای به کمیسر عالی حقوق بشر، از سرکوب خشونتآمیز تجمعات مسالمتآمیز دانشجویی در آمریکا به شدت انتقاد کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: برای اولین بار تصمیم گرفتیم وضعیت حقوق بشر را در داخل ایران به صورت مکتوب منتشر کنیم.
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیهای اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر را محکوم کرد.
سیاست دادسرای جنایی در پروندههای قصاص، اخذ رضایت از خانواده اولیای دم است
قاضی محمد شهریاری سرپرست دادسرای جنایی تهران گفت: سیاست ما در دادسرای جنایی در پروندههای قتل که مجازات قصاص دارد، اخذ رضایت از خانواده اولیای دم است.
تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: بر اساس آخرین اطلاعات واصله از ثبت اثربخشیهای سازمان بازرسی در سال گذشته، نتیجه اقدامات این سازمان در حوزههای مالی منجر به بیش از ۲۸۸ هزار میلیارد تومان وصول و استرداد وجوه؛ شناسایی، جلوگیری از فرار مالیاتی و همچنین اخذ مالیات به نفع دولت؛ تسریع در انتقال و جابجایی وجوه و جلوگیری از تضییع اموال و حقوق دولتی شده است.
۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
احمد رحمانیان قائممقام سازمان بازرسی کل کشور گفت: در پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند که به نسبت سال ۱۴۰۱ حدود ۵۷ درصد کاهش پیدا کرده است، ولی باز هم تعداد قابل توجهی همچنان در صف هستند. از جهت مبالغ نیز ۳۷ درصد رشد پرداخت در تسهیلات ازدواج داشتیم که در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵۷ همت پرداخت شده است که نسبت به سال قبل که ۱۳۲ همت بوده افزایش قابل توجهی را داشته است.
تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری میکند
عباس مسجدی رییس سازمان پزشکی قانونی گفت: با همکاری و هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امکان تبادل الکترونیک پروندههای بیماران فراهم شده است که این امکان از اطاله دادرسی در رسیدگیها جلوگیری میکند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: سال ۱۴۰۲ در ۴۵۰ مرکز پزشکی قانونی سطح کشور، بیش از دو میلیون و ۱۵۰ هزار پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت.
تهران بیشترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
عباس کشانی مدیر نمایندگی ستاد دیه استان تهران گفت: زندانهای سطح پایتخت با میزبانی از ۱۷۹۴ زندانی بدهکار مالی و محکوم به پرداخت دیات حوادث کارگاهی و سوانح رانندگی در صدر فهرست عددی زندانیان جرایم غیرعمد قرار دارد.
مدیر ستاد دیه استان تهران گفت: به مناسبت روز معلم، دانش آموزان مجتمع آموزشی «معلم» با اهدای ۳۱ میلیون تومان در پرداخت بدهی سه نفر زندانی سهیم شدند.
بسیاری از مراجعات مردم به محاکم به دلیل اعتبار دادن به اسناد عادی است
عاصف حمدالهی مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با اجرایی شدن قانون الزام به ثبت سند رسمی، بسیاری از مشکلات راجع به معاملات اموال غیرمنقول رفع خواهد شد زیرا بسیاری از مراجعات مردم به محاکم به دلیل اعتبار دادن به اسناد عادی است.
حکم قصاص قاتل وکیل شاهرودی در دیوان عالی کشور تایید شد
حجت الاسلام و المسلمین اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان گفت: شهریورماه سال گذشته آخرین مظنون به قتل وکیل شاهرودی در یکی از استانهای همجوار شناسایی و مظنون دستگیر شده به قتل مرحوم محمودرضا جعفر آقایی اعتراف و در جریان مراحل رسیدگی پرونده برای رسیدگی به اعتراض متهمان به دیوان عالی کشور ارسال شد. در نهایت دیوان عالی کشور با رد اعتراض و فرجام خواهی مباشر، آمر و معاونان در قتل، دادنامه صادره از شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان سمنان مستقر در شاهرود را عیناً تایید و ابرام کرد.
وی تصریح کرد: مباشر قتل به قصاص و معاونین به تحمل ۲۵ سال حبس محکوم شدند.
انتهای پیام
نظرات