به گزارش ایسنا، سرویس علم و فناوری امروز ۱۳ اردیبهشت میزبان اخبار گوناگونی از ایران و جهان بوده است که خواندن آنها خالی از لطف نیست. در اینجا نگاهی داریم به گزیده مختصری از این اخبار که برای مطالعه نسخه کامل آنها میتوانید روی تیتر خبر کلیک کنید.
دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند
یک زن ۴۰ ساله ۷۵ هزار سال قبل در غاری دفن شده بود. دست چپش زیر سرش حلقه شده و سنگی زیر سرش گذاشته شده بود که احتمالا به عنوان بالشتک در آن جا قرار داشته است. دانشمندانی که بقایای او را مطالعه میکردند با قرار دادن استخوانهای جمجمه موفق به بازسازی چهره این زن شدند.
استفاده از ChatGPT برای ارزیابی مشکل قلبی عاقلانه نیست!
پژوهشگران «دانشگاه ایالتی واشنگتن» در یک آزمایش جدید دریافتند که ChatGPT نمیتواند عملکرد خوبی را در ارزیابی مشکل قلبی داشته باشد.
مغز انسان به شکلی بینظیر شبیهسازی شد
دانشمندان هلند و کره جنوبی به تازگی دستگاهی به نام «ممریستور یونترونیک(مقاومت حافظه)» یا به عبارت دیگر سیناپس مصنوعی ساختهاند. این دستگاه که کمی قطورتر از موی انسان است، بخشی از مغز را شبیهسازی میکند که به ما در فکر کردن و یادگیری کمک میکند. این اولین باری نیست که دانشمندان تلاش میکنند دستگاهی ایجاد کنند که میتواند شبیه مغز انسان فکر کند، اما این دستگاه خاص است، زیرا مانند دیگر دستگاهها ساخته نشده بلکه مانند مغز ما ساخته شده است.
بومیسازی دوربینهای ضد انفجار و پایههای پایدارساز برای کاربرد در صنعت دریایی
یکی از شرکتهای دانشبنیان با ساخت و توسعه دوربینهای ضد انفجار، پایههای پایدارساز و شبیهساز نوسانات دریایی، اقدام به بومیسازی تجهیزات صنعت دریایی کرد.
خودروهای برقی به سرنشینان دیگر خودروها آسیب میرسانند
یک استاد «دانشگاه میشیگان» هشدار داد که خودروهای برقی به دلیل وزن زیاد خود، هنگام برخورد با خودروهای معمولی ممکن است به خودرو و سرنشینان آن آسیب برسانند.
شرکت سونی به تازگی از ریون پاکت ۵(Reon Pocket ۵) خود رونمایی کرده است که یک دستگاه پوشیدنی است که نوید امکان تنظیم دمای شخصی بدن را مانند یک تهویه مطبوع قابل حمل میدهد.
کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهرهگیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
در حالی که استفاده از روشهای ازنزنی برای تصفیه آب کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن میشوند، استفاده از سامانههای نانو حباب، کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد و عدم نیاز به خطوط انتقال ازن را در پی دارد.
اعطای جایزه شیخ مفید به ۱۰۰ استاد شاگردپرور
اعطای جایزه شیخ مفید اقدام جدید معاونت علمی است که قرار است به اساتید برتر شاگردپرور که بیشترین زمان خود را صرف رسیدگی به امور دانشجویی از جمله در حوزههای آموزشی، هدایت شغلی، رفع مشکلات آنها میکنند. این جایزه با حضور معاون علمی رییس جمهور به ۱۰۰ استاد برتر شاگردپروری اعطا شد.
۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
یکی از فعالان حوزه کارآفرینی "علوم کشاورزی"، "زیست فناوری"، "نانو" و "علوم زیست پزشکی" را از جمله حوزه های مستعد برای توسعه نوآوری و مقوله کارآفرینی و دانش بنیانی در کشور میداند که میتوان در قالب پایان نامههای دانشگاهی اقدام به کارآفرینی در قشر دانشجویان کرد.
انتهای پیام
نظرات