به گزارش ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ آبستن اخبار جذابی بود که در این بسته خبری به مرور آنها میپردازیم.
اکتشافات محققان ایرانی در آبهای عمیق دریای عمان/افزایش قدرت چانهزنی ایران در مجامع بینالمللی
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با بیان اینکه در گذشته گشتهای تحقیقاتی خلیج فارس در قالب توافقنامه کنوانسیون راپمی انجام میشد، گفت: دادههای خام این گشتهای تحقیقاتی به ایران ارائه نمیشود، ضمن آنکه از سال ۲۰۰۶ هیچ گشت تحقیقاتی در این منطقه انجام نشد؛ از این رو این پژوهشگاه طی مطالعات تابستانه و زمستانه توانست اطلس این حوضه مشتمل بر بیش از ۱۶۰ نقشه و تصویر را در ۸۸ صفحه با ابعاد A۳ و به زبان انگلیسی منتشر کند و با دادههای به دست آمده قدرت چانهزنی ایران را در مجامع بینالمللی فراهم کند.
ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
فضاپیمای «سایکی» ناسا یک پیام را به زمین منتقل کرده که از فاصله ۱۴۰ میلیون مایل دورتر آمده است.
ضربانسازی که تا ۳۰۰ سال در بدن کار میکند!
محققان خازنی طراحی کردند که میتواند عمر ضربانسازها را تا ۳۰۰ سال برساند. این خازن نیاز به تعویض ضربانساز را به حداقل میرساند.
چرا نمیتوانیم همه زبالههایمان را داخل آتشفشانها بسوزانیم؟
درست است که گدازه آنقدر داغ است که میتواند مقادیری از زبالههای ما را بسوزاند، اما همه گدازهها دمای یکسانی ندارند و فارغ از دما، موارد دیگری همچون خطرناک بودن، اعتقادات و کمبود آتشفشان وجود دارد که اجازه انجام چنین کاری را نمیدهد.
«بمبهای شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمانهای بحرانی عنوان کرد.
یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد
دانشمندان خبر از کشف یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه انسان که «مغز کوچک» نیز نامیده میشود، دادهاند.
توسعه جنگلهای حرا؛ طرحی که کسی به آن روی خوش نشان نداد!
معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای خلیج فارس و دریای عمان برای بهرهبرداری در حوزههای مختلف، گفت: توسعه جنگلهای حرا یکی از این ظرفیتها است که هیچ سازمانی از توسعه این جنگلها استقبال نکرد و این در حالی است که کشوری مانند بنگلادش با توسعه این گونه گیاهی آبزی اقدام به کاهش ورود خاکهای حاصلخیز به دریا از طریق سیلابهای عظیم خود کرده است.
اولین پیوند عضو جنین به جنین در موشها انجام شد
جراحان ژاپنی بافت کلیه را از یک جنین موش به موش دیگر پیوند زدند، در حالی که گیرنده هنوز در رحم مادرش بود. تاکاشی یوکو(Takashi Yokoo)، نفرولوژیست در دانشکده پزشکی دانشگاه جیکی توکیو، سرپرست این مطالعه، میگوید این جراحی اولین قدم برای پیوند یک روزه کلیههای جنین خوک به جنینهای انسان است که بدون کلیههای کارآمد رشد کردهاند.
شکست تحریم با توسعه سامانه مغزهگیری در آبهای عمیق/چالشهای پسروی خزر برای شناورها
مجری طرح تهیه اطلس اقیانوسشناسی خلیجفارس و دریای عمان، گفت: ما برای انجام مطالعات در عمق ۲۱۲۳ متری نیاز به سامانهای داشتیم که در شرایط تحریم، محققان ما با ابتکاری که به خرج دادند، اقدام به توسعه آن در کشور کردند و توانستیم با نمونهگیریهایی که از طریق این سامانه داشتیم، دادههای باارزشی را کسب کنیم.
موشک استارشیپ آزمایش کلیدی سوختگیری فضایی را پشت سر گذاشت
فناوری سوختگیری فضایی موشک مورد انتظار استارشیپ ساخته شرکت اسپیسایکس نقش کلیدی در بازگرداندن انسانها به ماه برای اولین بار از سال ۱۹۷۲ ایفا خواهد کرد.
تولید کیتهای جداساز ویروسهای بیماریزا در کشور
یکی از شرکتهای فناور موفق به تولید کیتهای استخراج DNA و RNA با یک بیستم قیمت نمونههای اروپایی شد.
این کتابها میتوانند شما را بکُشند!
رنگهای سمی بهکاررفته در جلد کتابهای قرن نوزدهم میتوانند به مسمومیت شدید و حتی مرگ افرادی منجر شوند که به آنها دست میزنند.
قرارداد همکاری اوپنایآی با فایننشال تایمز برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی
بر اساس قرارداد میان شرکت توسعه هوش مصنوعی اوپنایآی(OpenAI) و نشریه فایننشال تایمز(Financial Times)، اوپنایآی مدلهای هوش مصنوعی خود را بر پایه محتواهای فایننشال تایمز آموزش خواهد داد.
درخشش سر یک اسب در تصویر جدید تلسکوپ «جیمز وب»
تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) تصاویر فوقالعاده واضحی از سحابی سر اسب که یکی از نمادینترین اجرام آسمانی زمین است، ثبت و منتشر کرده است.
انتهای پیام
نظرات