• سه‌شنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۹:۱۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1403021108623
  • خبرنگار : 80001

۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره

حال مستأجران بهتر می‌شود؟

حال مستأجران بهتر می‌شود؟

قانون‌گذار با پیگیری طرح اجاره‌بهای املاک مسکونی اهدافی همچون ساماندهی مشاوران املاک، اشتراک‌گذاری اطلاعات زمین و املاک، کشف قیمت عادلانه اجاره املاک، تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش عرضه مسکن استیجاری را در دستور کار دارد که کارشناسان معتقدند می‌تواند اثر کاهشی بر بازار اجاره داشته باشد.

به گزارش ایسنا، طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی که در شش فصل و ۱۵ ماده تنظیم شده پس از رفت و برگشت‌هایی که بین مجلس و شورای نگهبان صورت گرفت هم‌اکنون مراحل نهایی خود را سپری می‌کند. به تازگی نمایندگان مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان ایرادات مواد ۸، ۱۱، بند «و» و تبصره ۲ ماده ۱۳ را رفع و این طرح را تصویب کردند. نمایندگان مجلس و برخی کارشناسان بر این باورند که این برنامه با طرح مکمل «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» می‌تواند به بهبود نسبی وضعیت بازار مسکن و اجاره منجر شود.

با توجه به نوسانات بازار اجاره و محدود بودن توان مستاجران، از ۲۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ نمایندگان مجلس با هدف ساماندهی وضعیت بازار اجاره طرح دوفوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی را در دستور کار قرار دادند.

به دلیل اثرپذیری بازار اجاره از متغیرهایی همچون قیمت مسکن، تعداد واحدهای موجود در بازار اجاره، نرخ تورم عمومی، بازارهای موازی، نرخ سود بانکی، میزان نقدینگی در گردش و ظرفیت طرف تقاضا، نمایندگان طرحی را به صورت جامع در دستور کار قرار دادند تا به نوعی اثر شوک‌های درونی و بیرونی را بر بازار اجاره کاهش دهند.

از جمله مهم‌ترین مفاد طرح اجاره بهای املاک مسکونی می‌توان به ساماندهی مشاوران املاک، اشتراک‌گذاری اطلاعات زمین و املاک و اطلاعات هویتی، کشف قیمت عادلانه اجاره املاک، تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش عرضه مسکن استیجاری اشاره کرد. برخی از این برنامه‌ها همچون پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن که هم‌اکنون به سقف ۲۰۰ میلیون تومان رسیده یا دریافت کد رهگیری رایگان در سامانه «خودنویس» هم‌اکنون در حال اجرا است.

بازار اجاره در سال‌های اخیر نوساناتی را سپری کرده است. پایان سال گذشته نرخ رشد اجاره بها در تهران ۴۴.۵ درصد و در کل کشور ۵۱.۶ درصد اعلام شد. این میزان افزایش در شرایطی رقم خورد که قیمت مسکن در تهران ۲۴.۸ درصد افزایش یافته بود. با این اوصاف نرخ افزایش اجاره بها حدود دو برابر رشد قیمت مسکن و ۷ تا ۸ درصد بیش از نرخ تورم عمومی بوده است. این در حالی است که مطابق دستورالعمل دولت در چهار سال گذشته مالکان نمی‌بایست در تهران بیش از ۲۵ درصد و در دیگر شهرها بیش از ۲۰ درصد اجاره بها را افزایش دهند.

بررسی ادواری بازار مسکن نشان می‌دهد در زمان توقف یا کاهش نرخ‌ها در بخش فروش، بازار اجاره با فاصله‌ی زمانی خوود را با قیمت مسکن همتراز می‌کند.

برخی کارشناسان معتقدند وزن اثرات بیرونی بر بازار اجاره به قدری است که قوانینی همچون اجاره بهای املاک مسکونی تاثیر چندانی در جلوگیری از تلاطمات این بازار نخواهد داشت. در سوی مقابل عده‌ای معتقدند مواردی همچون مداخله دولت برای تعیین سقف متعادل افزایش اجاره بها، ایجاد مشوق برای ثبت قرارداد در سامانه املاک و اسکان و محرومیت از خدمات دولتی در صورت استنکاف از این موضوع می‌تواند در کنترل بازار اجاره موثر باشد.

یکی دیگر از ویژگی‌های این طرح، تعیین عوارض برای خانه‌های خالی و زمین‌های رها شده است. با اجرای این برنامه‌ها می‌توان به افزایش عرضه و کنترل قیمت‌ها در بازار اجاره امیدوار بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۲ ۱۲:۵۳

چه فایده به هیچ بانکی ابلاغ نشده پرداخت کنن

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۲ ۱۳:۱۷

لطفا به. داد مستأجران سر تا سر ایران رسیدگی شود وقعا مردم زیر کرایه خونه بریدند به داد مردم برسید کرایهاپایین بیارید زمین رایگان به مردم بدهید همچین زیر نظ دارید بجز گرانی ومسکن مردم بریدند

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۲ ۱۵:۴۷

پیاز سیب زمینی گوشت همه گران شده

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۲ ۱۶:۵۴

هنوز دستور پرداخت وام ب هیچ بانکی ابلاغ نشده و متاسفانه فقط با روح و روان مستاجر های بیچیاره بازی میشه و گرانی اجاره مسکن مشکلات سنگینی درست کرده

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۲ ۱۶:۵۸

همش حرف میری بانک میگن بودجه نیست

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۲ ۲۳:۰۳

خداااایا بداد دل ما مستأجرا برس

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۳ ۰۲:۰۷

بخدا کمرمون خرد شده زیر با اجازه خونه و خرج خونه چقدر باید درآمد داشته باشی که آز پس اینا بربیایی کاش دولت فکری بحال مستأجران برمیداشت تاکی باید اسیر این صاحب خونه ها باشیم

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۳ ۱۷:۰۸

کجاست سالی یک میلیون مسکن به قشر ضعیف کو همش شعار

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۳ ۱۹:۲۳

سلام لطفا یکمی رسیدکی کنید ب این مسناحران مگ درامدمان چقدر هست ک ماهی 7الی 10ملی.ن حرایه بدیدم خرج زندگی بچه تازه و کل پول بنگاه کرایه ماشین کارگرک باید سرسال حداقل صد تومن رپی پولمون بزاربم من یک خانم و س فرزند و سرپرستم خواهشا ب فکر ماها هم باشید ن فقط صاحبخونه

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۳ ۱۹:۴۱

دولت وام ک نمیده ساخت وسازم ک صفره حداقل افغانها رو بیرون کنید بخدا خسته شدیم ازین همه تورم و اجاره خونه سنگین ی کم بفکر قشر مستاجرو کارگر باشید

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۴ ۰۹:۵۴

سال گذشته مالکان با افزایش ۱۰۰٪ برکرایه مسکن خون مستاجر رابه شیشه کردند این قشر نه ترس ازخدا دارند و نه از روزجزاع لااقل دولت ورودکند وجلو این قشر ازخدابی‌خبررابگیرند.خدا میداندامسال چه برسرمستاجر بیاورند.

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۴ ۱۰:۱۵

همه ی کشورها برای مسکن مقرراتی رووضع میکنن که مستاجر نه نگران اجاره بهاست نه نگران قیمت چند برابری ودیعه مسکن نیستن به جز اینجا که کسی به فکر مردم نیست چند ماه باید دوندگی کنی برای ودیعه مسکن اونم هنوز ندادن اجاره ها وودیعه چند برابرشده مگه یه کارگر چقدر حقوق میگیره اصلا مگه شغلی هم هست که درامدی باشه

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۴ ۱۱:۲۰

اجاره منواضاف نکرده ۲۵درصدکرده ۱۱۰درصدبریم ب کی بگیم...تازه زن سرپرست خانواده هم هستم...کمیته امدادیم هستم

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۴ ۱۶:۰۶

صاحبان ملکها خیلی اجاره ها رو بردن بالا و اصلا نمی شه زندگی کرد هرچی کار می کنی بیشترینش رو باید به صاحب خونه داد و هیچی برای مستاجر نمی مونه.

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۵ ۰۰:۲۵

خداوکیلی به فکرمامستاحراباشیدیه زن تنهاسرپرست خانواده همجورخرج وفشاربهمونه صاحبخونهاانصاف داشته باید،بانکاطبق معمول بودجه نیست یاهمچین بخشنامه ای نیومده ماحرفموبه کی بزنیم صداموبشنوه براکل مستاجرافکری کنید،من ازخوزستان هستم