• چهارشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403020503724
  • خبرنگار : 50037

از روستاهای موقوفه رزن چه خبر؟

از روستاهای موقوفه رزن چه خبر؟

ایسنا/همدان رزن یکی از شهرستان‌هایی است که تعداد ۱۱ روستای آن موقوفه بوده و به تبع آن این مشکل، اهالی را در انجام بسیاری از امور نظیر گرفتن سند زمین و ساخت‌وسازهای مسکن با معضل جدی مواجه کرده است.

این مشکل به حدی جدی است که در نخستین شورای اداری امسال این شهرستان، فرماندار رزن بر حل‌وفصل مشکل روستاهای اوقافی این شهرستان توسط دستگاه‌های ذیربط تأکید کرد و خواستار حل مشکل این روستاها در اسرع‌وقت شد.

اما اینکه چه راهکاری برای حل این مشکل در روستاهای شهرستان رزن در نظر گرفته شده، سوالی است که در باید از مسئول اوقاف شهرستان جویا شویم.

روستاهایی که بالای یک دانگ تا پنج دانگ دارای املاک مشاعی هستند، براساس برنامه و سیاست اوقاف کشور می‌توانند زمین خود را افراز کنند، به این ترتیب که در هر یک از این روستاها مقداری زمین به اوقاف بدهند و سهمشان هم جدا شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان رزن در گفت‌وگو با ایسنا، از وجود ۱۱ روستای اوقافی در شهرستان رزن خبر داد و اظهارکرد: از این تعداد روستا، روستای غینرجه به صورت شش دانگ و مابقی روستاها به صورت مشاعی موقوفه هستند.

مسیب جوزی با بیان اینکه برنامه داریم مشکل روستاهایی که به صورت مشاعی موقوفه به شمار می‌روند را حل کنیم، افزود: برای حل این مشکل روستاهایی که زیر یک دانگ املاک مشاعی با آنها داریم، برنامه تبدیل به احسن برای آنها خواهیم داشت و با این برنامه کشاورزان برای حل مشکل می‌توانند سهم موقوفه را خریداری کرده و زمینشان به این ترتیب از حالت وقفی خارج می‌شود.

وی ادامه داد: روستاهایی که بالای یک دانگ تا پنج دانگ دارای املاک مشاعی هستند، براساس برنامه و سیاست اوقاف کشور می‌توانند زمین خود را افراز کنند، به این ترتیب که در هر یک از این روستاها مقداری زمین به اوقاف بدهند و سهمشان هم جدا شود.

جوزی خاطرنشان کرد: تاکنون در روستاهای مورد نظر در رابطه با این طرح و برنامه با دهیاران، شوراها و ریش‌سفیدان روستاها از جمله روستاهای هریان و اورته‌قمیش چندین جلسه برگزار کرده‌ایم و این موضوع با آنها مطرح شده است و حتی اعلام کردیم برای حل این مشکل حاضر هستیم مقداری از قیمت کارشناسی را هم بنا بر نیاز مصلحت موقوفه تخفیف دهیم.

خروج ۳ روستا از حالت وقفی

وی با بیان اینکه این طرح و برنامه تاحدودی پیش رفته اما اهالی تاکنون اقدام جدی انجام نداده‌اند، تصریح کرد: تاکنون تنها در سه روستا شامل هریان، آب‌باریک و آرپادره موفق شدیم عرصه‌های مسکونی را افراز و از حالت وقفی خارج کنیم.

تاکنون تنها در سه روستا شامل هریان، آب‌باریک و آرپادره موفق شدیم عرصه‌های مسکونی را افراز و از حالت وقفی خارج کنیم.

جوزی ادامه داد: در حال حاضر سهم موقوفه این سه روستا افراز شده و حتی در روستای آب‌باریک با وجود اینکه هنوز زمینی به ما تحویل نداده‌اند، اعلام کردیم اخذ سند عرصه مسکونی برای آنها بلامانع است.

وی با بیان اینکه این سه روستا بخشی از سهم موقوفه خود را پرداخت کرده‌اند و قرار است مابقی آن را نیز پرداخت کنند، گفت: در این سه روستا بحث عرصه مسکونی مرتفع شده است.

موقوفه بودن ۶ دانگ روستای غینرجه

رئیس اداره اوقاف شهرستان رزن با اشاره به موقوفه بودن شش دانگ روستای غینرجه رزن اضافه کرد: با توجه به موقوفه بودن شش دانگ این روستا برنامه فوق برای این روستا امکان‌پذیر نیست.

وی اظهار کرد: برای حل مشکل و اجرای این برنامه نیاز به مشارکت اهالی روستاهای اوقافی بوده و آگاهی‌سازی لازم در این رابطه انجام گرفته است ضمن اینکه در روستاهای اوقافی که بالای یک دانگ تا پنج دانگ با آنها دارای املاک مشاعی هستیم، از طریق افراز کمتر از یک ماه مشکل این روستاها قابل مرتفع شدن خواهد بود.

جوزی در ادامه گفت: طی سال گذشته در شهرستان‌های رزن و درگزین دو مورد وقف جدید شامل ۲۰ هکتار زمین آبی برای امور خیریه در شهرستان درگزین و یک زمین ۳۰۰۰ متری در شهرستان رزن برای دانش‌آموزان محروم داشته‌ایم. امسال نیز تاکنون یک یا دو مورد وقف جدید داریم که هنوز نهایی نشده‌اند.

وی تعداد امامزادگان شهرستان‌های رزن و درگزین را ۲۲ امامزاده برشمرد و تصریح کرد: از بین این امامزاده‌ها، پنج امامزاده به علت تعداد بسیار زائران شاخص هستند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در ۲۵ تیرماه سال گذشته بود که در جلسه تعیین تکلیف زمین‌های اوقافی شهرستان رزن اظهار کرد: یک‌بار برای همیشه باید مشکل اوقافی بودن اراضی این روستاها حل شود.

حجت‌الاسلام رضا حاجی‌زین‌العابدینی تصریح کرد: در این رابطه قرار است اتفاقات خوبی در سطح استان همدان بیفتد و اگر امکان داشته باشد به دنبال آن هستیم با مجوزهای لازم و نیز با رایزنی دهیاران این روستاها با اهالی، مشکل اوقافی بودن اراضی این روستاها با راهکاری مناسب تعیین تکلیف و مرتفع شود.

وی افزود: برای حل و مرتفع شدن مشکلات این روستاها ابتدای امر باید طرح شمیم این روستاها آماده شود تا از این طریق بدانیم سهم موقوفه هر روستا چه میزان است؟ ضمن اینکه حقوق زارعان به جای خود خواهد بود.

حاجی‌زین‌العابدینی ادامه داد: بعد از مشخص شدن سهم موقوفه اوقاف دو راهکار برای حل اوقافی بودن این روستاها براساس مجوزهای داده شده به اوقاف وجود دارد؛ یکی از راهکارها این است که دهیار به عنوان نماینده مردم پس از رایزنی و دریافت موافقت اهالی، سهم موقوفه را قیمت گذاری و به حساب اوقاف واریز کند تا اوقاف طی نامه ای به اداره ثبت اعلام کند نسبت به پلاک‌های مورد نظر هیچ‌گونه ادعایی ندارد و با این اقدام اوقاف سهم خود را یک‌جا به فروش می‌رساند.

وی خاطرنشان کرد: راهکار دیگر این است که به میزان سهم موقوفه زمین به اوقاف داده شود اما لازمه آن این است که زمین را خریداری کنند و خواسته مردم را در این رابطه دهیاران پیگیر باشند و با موافقت اهالی یکی از این راهکارها انتخاب شود و تا فرصت و مجوز هست یک‌بار برای همیشه پلاک این روستاهای اوقافی برای همیشه تعیین تکلیف شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان همچنین در این جلسه یادآور شد: پیگیری دهیاران، معتمدین و شوراهای اسلامی این روستاها برای حل این مشکل از نقش مهمی برخوردار خواهد بود.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر برای حل مشکل روستاهای اوقافی شهرستان رزن نیاز به مشارکت و پای کار آمدن اهالی این روستاها بوده تا با اجرای طرح «تبدیل به احسن و یا افراز اراضی وقفی» ضمن دفاع از حقوق موقوفه، از مشکلات مردم در این رابطه گره‌گشایی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha