اکنون این رسانه روز سه شنبه چهارم اردیبهشت وارد ۸۴ سالگی می شود. به همین دلیل شبکه های مختلف هم برای این روز برنامه تهیه و روانه آنتن می کنند که در ذیل میخوانید.
روزی به نام رادیو
به گزارش ایسنا به نقل از معاونت صدا، رادیو ایران به مناسبت روز رادیو ویژه برنامه «تنها صداست که می ماند» را پخش می کند. این برنامه ای مراسم اختتامیه جشنواره پژواک هم پوشش می دهد.
صدای مردم
رادیو نمایش در روز ملی رادیو ویژه برنامه «صدای مردم» را به روی آنتن می برد. این برنامه به نویسندگی سهیلا خدادادی، تهیه کنندگی محسن جواهری، گویندگی حمید یزدانی ابیانه، نازنین مهیمنی و گزارشگری آتنا سادات محمدپناه، ساعت ۷:۳۰ از رادیو نمایش پخش می شود.
مهربان باشیم
برنامه «مهربان باشیم» رادیو معارف به موضوع روز ملی رادیو میپردازد. در این برنامه از مخاطبان درخواست میشود به این پرسش که چه معیاری برای انتخاب ایستگاه رادیویی دارند را بگویند. این برنامه هر روز به جز جمعه ها از ساعت ۶ تا ۷:۱۵ پخش خواهد شد.
گفتوگو با پیشکسوتان
«شهر آفتاب» کاری از گروه فرهنگ و جامعه رادیو تهران که هر روز از ساعت ۶:۳۰ پخش میشود. این برنامه به مناسبت ۸۴ سالگی رادیو، یادی از بزرگان درگذشته رادیو می کند. گروه تاریخ و معارف رادیو تهران در این روز گفتوگو با پیشکسوتان رادیو و مرور خاطرات را از برنامه «سعادت آباد» ساعت ۱۴:۴۶ پخش می کند.
برنامه «تهران من» با مرور برنامههای نوستالژیک رادیو از گروه ورزش و تفریحات پخش میشود. مخاطبان میتوانند این برنامه را از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۷ روی موج رادیو تهران بشنوند.
چه خبر از «کافه رادیو»
برنامه «کافه رادیو» از رادیو جوان به مناسبت سالگرد رادیو از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در گفتوگو با نامزدهای سومین دوره از جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک و مدیران پخش میشود.
ماجرا در رادیو
«ماجرا» عنوان یکی از برنامههای رادیو صباست که در قالب مستند گزارشی با شعار هر نامآوری ماجرایی دارد، سه شنبه ساعت ۱۱ به بررسی دلایل شهرت افراد و ماجراهای معروف میپردازد.
مستند ماجرا در قالب گفتگوی مستند با مهدی فوادیان از پیشکسوتان رادیو راهی آنتن صبا می شود. فوادیان از گزارشگران رادیو در دوران جنگ است که اجرای و گویندگی برنامه های ورزشی، مدیریت در رادیو پیام، آوا و رادیو ایران را در کارنامه کاری خود دارد. مستند ماجرا به تهیه کنندگی و گویندگی الهام حاجی نژاد پخش می شود.
از روزیِ نو تا گذر بازار
برنامه «روزیِ نو» با تاکید بر اهمیت رادیو در صنعت رسانه آغاز میشود. بخشهایی از برنامه به مرور تاریخچه رادیو اختصاص دارد. بررسی ویژگی برنامههای رادیویی و تفاوتهای آن با دیگر رسانهها از دیگر محورهای گفتگوهای کارشناسانه در این برنامه خواهد بود. «روزیِ نو» از ۶:۳۰ روی آنتن رادیو اقتصاد میرود.
برنامه عصرگاهی «گذر بازار» در این روز با حضور پیشکسوتان گویندگی و با موضوع شغل گویندگی در رادیو از ساعت ۱۶ پخش میشود. گفتگو درباره جذابیت های شغل گویندگی، تحلیل بازار کار این شغل، بازار کلاس های آموزش فن بیان و گویندگی از محورهای این برنامه است. همچنین تاثیر فن بیان و خوب صحبت کردن برای پیشرفت در سایر مشاغل به عنوان مهارت فردی مورد بررسی قرار می گیرد. پیشکسوتان گویندگی در رادیو مهمانان این برنامه خواهند بود که لیلا یگانه تهیه کنندگی را به عهده دارد.
صدای اردیبهشت
نشاط و شادی در یک روز زیبای بهاری را در روز رادیو از ساعت ۱۰ با ویژه برنامه «صدای اردیبهشت» از رادیو سلامت تجربه کنید.
این برنامه دارای بخشهای متنوع و مختلفی همچون از «دیروز تا امروز» که به سیر تحولی رادیو، برنامهها و شبکههای رادیویی اختصاص دارد. در بخش «جعبه خیال» مروری بر برنامههای قصه محور در رادیو میشود. «یاد باد» بازگویی خاطرات رادیو از زبان مردم است.
از دیگر بخش های ویژه برنامه صدای اردیبهشت می توان به «بوی اردیبهشت» اشاره کرد که بستههای حسی کوتاه درباره رادیوست. «رسانه امروز» به نقش رادیو سلامت به عنوان رسانه ای تاثیر گذار در حوزه سلامت و «سلامت در نگاه مردم» هم نقش رادیو سلامت در زندگی مردم را بررسی می کند. این برنامه به تهیه کنندگی سارا شریفی پخش می شود.
بازگویی خاطرات
برنامه «سرزمین من» کاری از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ است که در این روز از ساعت ۱۳ به بازگویی خاطرات پیشکسوتان رادیو، حسن خجسته از معاونان سابق رادیو و همچنین برنامه سازان قدیمی همچون رضا خضرایی ، مریم نشیبا و... اختصاص یافته است.
در برنامه «صبح به وقت فرهنگ» ساعت۶:۳۰ از گروه کتاب و جامعه رادیو فرهنگ بخشی به معرفی پیشکسوتان صدا می پردازد. در «هفت کوچه» با هنرمندی منوچهر آذری و عباس محبی از ساعت ۹ درباره برنامه های قدیمی رادیو صحبت می شود. همچنین گروه ادب وهنر ویژه برنامه«ققنوس» را ساعت ۱۵ به روز رادیو اختصاص داده و در بخشی به شاعرانی که با رادیو همکاری داشتند می پردازد. برنامه «هفت اقلیم» نیز با موضوع هنر و رادیو، از ساعت ۱۶ روانه آنتن رادیو فرهنگ می شود.
زبان آدمیزاد کتاب گویا شد
ایرانصدا همزمان با روز رادیو کتاب صوتی مستند رادیویی «به زبان آدمیزاد» که راهنمای عملیاتی صفر تا صد تهیه گزارش و مصاحبه برای تولید مستند رادیویی را تهیه و منتشر کرد. این کتاب گویا به نگارش، تحقیق و ترجمه مهدی آذری و زهرا صفائیان و ویرایش فاطمه رحیمی منتشر شده است. این کتاب به پرسشهایی مانند «روایت چیست؟» موضوع مستندم را از کجا پیدا کنم؟ «گونه شناسی انواع مستند رادیویی» و ... پاسخ میدهد.
کتاب گویای مستند رادیویی به زبان آدمیزاد به گویندگی آرمان ضیایی مهر بر روی پایگاه کتاب گویای ایران صدا به نشانی book.iranseda.ir قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات