به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، این فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی به نام GaitKeeper توسط یک برنامه تلفن هوشمند هدایت میشود. آیدان بوران، محقق اصلی دانشگاه دوبلین، با همکاری مشاوران، فیزیوتراپها و بیماران در بیمارستان دانشگاه،این نرمافزار را توسعه داده است. بنا به گفته دکتر بوران، این نرمافزار از الگوریتمهای رایانهای هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل راه رفتن افراد استفاده میکند.
GaitKeeper سرعت راه رفتن را اندازه گیری میکند که اغلب توسط پزشکان به عنوان « ششمین علامت حیاتی » نامیده می شود. این نرمافزار نشان میدهد که آیا ممکن است فردی با علائم اولیه بیماری آلزایمر یا سایر اختلالاتی که بر مغز تأثیر میگذارد، به زندگی معمول خود ادامه دهد. برای بیماران مبتلا به بیماریهایی همچون پارکینسون یا آرتروز، سرعت راه رفتن به عنوان شاخصی از پیشرفت بیماری عمل میکند.
پزشکان معتقدند که ارزیابی منظم سرعت راه رفتن در تمرینات بالینی میتواند مراقبت از بیمار را به طور قابل توجهی افزایش دهد. پروفسور شان کنلی، مشاور سالمندان و مدیر موسسه حافظه و شناخت دربیمارستان دوبلین، محقق اصلی بالینی در پروژه GaitKeeper بود.
وی در مورد این دستاورد مهم، اینطور توضیح داد: « تاکنون آنالیز راه رفتن در محیطهای بالینی بسیار محدود بوده است، نه به دلیل مهم نبودن، بلکه به دلیل هزینهها، عدم دقت، سطح بالای آموزش مورد نیاز و فضایی که تجهیزات نیاز دارند. با این حال، این فناوری جدید همه چیز را تغییر میدهد. این اپلیکیشن با استفاده از هوش مصنوعی و واقعیت افزوده، بیش از ۲۰ نقطه از بدن افراد را، ۶۰ بار در ثانیه هنگام راه رفتن ثبت میکند. این برنامه نشان دهنده یک پیشرفت قابل توجه بوده و به این معنی است که ارزیابی راه رفتن میتواند توسط هر کسی، در هر مکان و در هر زمانی انجام شود. با این حساب، نیاز به تجهیزات تخصصی مانند حسگرها، تشک یا لباسهای خاص از بین رفته است. حالا دیگر میتوان ارزیابیها را در خانههای سالمندان، مطبهای عمومی، کلینیکهای سرپایی، در بخشهای بیمارستان و حتی در خانه انجام داد ».
انتهای پیام
نظرات