به گزارش ایسنا، مجید درگی در نشست خبری روز یکشنبه دوم اردیبهشت که به مناسبت هفته زمین پاک با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» برگزار شد، اظهار کرد: تجربه ثابت کرده مشارکت مردم نقش به سزایی در حل معضلات کشور به ویژه مشکلات زیست محیطی دارد و تا زمانی که مردم در مواجهه با امور مختلف پای کار نیایند و مشارکت نداشته باشند، خروجی آن طور که باید و شاید رضایت بخش نیست.
وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته تلاش کردیم مردم را با مسائل زیست محیطی بیش از پیش درگیر کنیم، توضیح داد: در همین راستا طرح پرچمداری با هدف استفاده از ظرفیت نیروهای انقلابی در عرصه محیط زیست اجرایی شد.
وی توضیح داد: بدون شک تا زمانی که مردم به خوبی نسبت به مشکلات و معضلات زیست محیطی استان آگاه نشوند و اطلاعات کافی در این مورد نداشته باشند، نمیتوانند سهم خود را در مشارکت برای بهبود شرایط فعلی ایفا کنند.
این مسئول اضافه کرد: طی دو سال گذشته بیش از سه هزار مورد پایش در عرصههای مختلف هوا، آب، خاک، پسماندهای بیمارستانی و ... در استان انجام شده است.
درگی اظهار کرد: تا پایان آذرماه سال گذشته در بازدیدهای انجام شده ۱۸۰ واحد تولیدی و صنعتی آلاینده در استان شناسایی شده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.
وی توضیح داد: پایش واحدهای صنعتی استان هر سه ماه یکبار انجام میشود و واحدهایی که به اخطارها توجه نمیکنند بین نیم تا ۱.۵ درصد از درآمد خود را باید به عنوان عوارض آلایندگی و در قالب مالیات سبز پرداخت کنند.
مدیرکل محیط زیست البرز با بیان اینکه این نهاد هیچ تعارضی با توسعه، اشتغالزایی و ... استان ندارد ولی معتقد است این فرایند باید در چهارچوب قانونی، متناسب با زیرساختهای اکولوژیکی و ملاحظات زیست محیطی انجام شود، گفت: هر چند تاکید زیادی بر اشتغالزایی، جهش تولید و ... میشود ولی نباید فراموش کنیم که شهرهایی چون کرج و فردیس ۲۲.۵ برابر توان اکولوژیکی خود بارگذاری جمعیت دارند به همین دلیل باید در پیگیری اهداف توسعهای استان با حساسیت بیشتری پیش برویم.
وی دربخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به جزئیات تلف شدن پلنگ واریان افزود: این پلنگ جزو پیرترین پلنگهای شناسایی شده در کشور بود و با توجه به قلمرو طلب بودن این گونه، جنگی بین این حیوان و پلنگ دیگری رخ داده بود که منجر به جراحت زیادی بر بدن این پلنگ پیر شده بود.
درگی اظهار کرد: پلنگ حیوانی نیست که در صورت سلامت اجازه دهد که انسان نزدیکش شود و وقتی نیروهای محیط زیست این حیوان را پیدا کردند توانش به شدت از دست رفته بود و بر اثر شدت جراحت، عفونت همه بدنش را گرفته بود.
وی اضافه کرد: متاسفانه علی رغم تلاش همکاران، این پلنگ تلف و بعد از آن برای تاکسیدرمی به تهران منتقل شد.
مدیرکل محیط زیست البرز تاکید کرد: تیمار حیات وحش آسیب دیده یکی از مشکلاتی است که محیط زیست کشور با آن درگیر است چون طبق آمار گونهای که آسیب دیده به ندرت بهبود پیدا میکند و به دامان طبیعت باز میگردد.
وی با اشاره به اینکه طبق میانگین کشوری از هر ۱۰ گونهای که برای تیمار به محیط زیست ارجاع داده میشود تنها یک مورد شانس زنده ماندن دارد، افزود: البته از هشت سال پیش اولین مرکز تیمار و بازپروی حیات وحش در البرز فعالیت دارد که طی این مدت ۸۰۰ گونه به آن منتقل شده که ۴۰۰ مورد از آنها زنده مانده و ۳۰۰ مورد از آنها به طبیعت بازگردانده شدهاند.
وی با اشاره به اینکه هیچ اغماضی در خصوص خرید و فروش گونههای حیات وحش نداریم، توضیح داد: این گونهها جزو انفال عمومی هستند و خرید و فروش آنها غیرقانونی است و در صورت مشاهده به شدت برخورد میشود.
درگی همچنین به برداشت وسیع و بیش از حد مجاز گیاهان کوهی به ویژه در فصل بهار اشاره کرد و گفت: این برداشت غالبا از سوی اتباع غیر مجاز انجام میشود که امیدواریم با اجرای طرح ساماندهی، کاهش یابد.
وی افزود: متاسفانه جریمهای برای برداشت بی رویه گیاهان کوهی در قانون وجود ندارد و این مساله محدود به شکار گونههای جانوری است.
انتهای پیام
نظرات