قادر آشنا به سمت دبیر «هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران» منصوب شد.
به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی کشور؛ طی حکمی از سوی محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، قادر آشنا به سمت دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران منصوب شد.
متن حکم محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی به این شرح است:
"جناب آقای دکتر قادر آشنا
با سلام
نظر به تعهد و تجارب ارزشمند جنابعالی به استناد ماده ۶ آئین نامه جایزه پژوهش به موجب این حکم به عنوان دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران منصوب میشوید.
اهتمام برای شناسایی ظرفیت های مغفول مانده سینمای ایران اسلامی، معرفی پژوهشهای برتر سینمایی، برنامهریزی و تمهیدات لازم برای مشارکت حداکثری محققین و پژوهشگران اندیشکدهای علمی کشور با عنایت ویژه به اسناد و قوانین بالادستی در این رویداد مهم علمی مورد انتظار است."
گفتنی است قادر آشنا دارای مدرک دکترای اندیشه سیاسی از دانشگاه علامه طباطبایی است و علاوه بر سوابق علمی و دانشگاهی به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای کهگیلویه و بویر احمد و البرز، رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر و مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، فعالیت داشته و در حال حاضر معاون مطالعات و فناوریهای نوین سازمان سینمایی است.
«مجنون آن لیلی» در سه روز اول به سانس فوقالعاده رسید
با استقبال مخاطبان از موسیقی-نمایش «مجنون آن لیلی» به کارگردانی و آهنگسازی پیمان خازنی در تالار حافظ، بلیت فروشی این اجرا به سانس فوق العاده رسید.
به گزارش روابط عمومی، موسیقی-نمایش «مجنون آن لیلی» به طراحی، کارگردانی و آهنگسازی پیمان خازنی و تهیهکنندگی ساسان سالور و حمیدرضا علینژاد از چهارشنبه پنجم اردیبهشت تا چهارم خرداد ۱۴۰۳، روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه ساعت ۱۹ به مدت ۹۰ دقیقه در تالار حافظ اجرا میشود.
با استقبال مخاطبان و اتمام بلیتهای سه روز اول اجرای این اثر، سانسهای فوقالعاده اعلام شد.
بر این اساس «مجنون آن لیلی» چهارشنبه تا جمعه، پنجم تا ششم اردیبهشت، علاوه بر ساعت ۱۹، ساعت ۲۱ نیز روی صحنه میرود.
«مجنون آن لیلی» نوشته محمود توسلیان است که عمار تفتی نقش مجنون و زهره فیروزی نقش لیلی را در آن ایفا خواهند کرد. همچنین راوی بخشهای مختلف این پروژه موسیقی-نمایش رشید کاکاوند است.
ملیکا شهاب نقش نجلا، سپیده موسوی نقش نورا، رز ایزدی نقش محیا، آتنا قرائی نقش سرنوشت، علی تیمورفامیان نقش ابن سلام و سیما نوروزیان نقش دایه را بازی میکنند؛ طراحی فرم حرکت برعهده نارینه گالستانیان است و حامی جدلی دستیاری وی را برعهده دارد.
در خلاصه داستان این نمایش آمده: «روزی روزگاری جایی توی این دیر مکافات، همای سعادت بالهاشو باز کرد و قصه عشق ساز کرد. به یه مکتب خونه رسید، نظر کرد. رو شونه لیلی نشست، مجنونو در به در کرد. اما...»
دیگر عوامل اجرای این نمایش عبارتند از: طراح لباس: مقدی شامیریان، دستیاران: تینا ساوجبلاغی و مبینا رمضانی، طراح گرافیک و تیزر: محمد صادق زرجویان، موشنگرافی: امیرحسین ستوده نسب (کت استودیو)، طراح صحنه: رها علینژاد، کارگردان تیزر و تصویربردار: مهرورزان، عکاس: پیمان گرزم، دستیاران کارگردان: سمانه حبیبپور، علی تیمورفامیان، تبلیغات فضای مجازی: امیر قالیچی، سرپرست گروه موسیقی و نوازنده سنتور: ملینا فرجی، خوانندگان: هادی فیضآبادی، زهره فیروزی، امید نصری، نوازندگان: آتنا قرایی، ملینا فرجی، آنیتا هراتی، حمید اسماعیلزاده، همخوان: سیما نوروزیان، امیر نوروزیان.
نمایش «سهخواهر» به کارگردانی نگین ضیایی تا ۲۰ اردیبهشت ماه در سالن اصلی تالار مولوی روی صحنه میرود.
همزمان با شروع اجراهای تازه نمایش «سهخواهر»، از آثار محمد چرمشیر که با کارگردانی نگین ضیایی، هر شب ساعت ۲۰:۳۰ در سالن اصلی تالار مولوی روی صحنه میرود، اولین عکسهایِ این اثر منتشر شد.
«سهخواهر» با دستمایه قرار دادن مسئله آرمانشهر و ناامیدی موجود در جامعه، روایتی تازه از زندگی خواهران پروزوروف را برای مخاطبان به نمایش میگذارد.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: اتاق پذیرایی خانه پروزوروفها. اتاقی بزرگ با مبلمانی مختصر. نیمروز است. در بیرون، آفتاب همه چیز را درخشان کرده است. خواهران پروزوروف اینجا هستند... .
سپیده ضیایی، شادی ضیایی، فاطمه کاظمی و مهشید کاظمی بازیگرانی هستند که در نمایش «سهخواهر» به ایفای نقش پرداختهاند.
از دیگر عوامل این اثر که تازهترین خلق گروه تئاتر واسومانی است، میتوان به: تهیهکننده: وحید لک، دستیاران کارگردان: فرنوش نادرپور، تینا حاجینصرالله، برنامهریز: امین موحدی پور، طراح صحنه: امیرحسین دوانی، طراح نور: امیرحسین سیر، محمدحسین کوزهگر، علیرضا کوزهگر، پوریا محسنی، ویدیوآرت و موشنگرافی: مجید نیرومند، طراح صدا و موسیقی: محمد اصغریاصل، طراح لباس: شادی ضیایی، طراح پوستر و بروشور: سجاد داغستانی، نقاشی و کلاژ: شادی ضیایی، ساخت دکور: مصطفا طباطبایی، دوخت لباس: مهری علییاری، مدیر تولید: حسین طاهربخش، مدیر هماهنگی و دستیار تولید: السا فتحی، ارتباطات و تشریفات: ماهرخ لک، روابط عمومی: امیر قالیچی (تئاتربازها)، عکاس: کیارش مسیبی، طراح تیزر و ساخت تیزر: مجید نیرومند، اشاره کرد.
مدت اجرای نمایش «سهخواهر» ۷۵ دقیقه است و تا ۲۰ اردیبهشت ماه، هرشب (به غیر از شنبهها) ساعت ۲۰:۳۰ پذیرای مخاطبان است. علاقمندان به تماشای این نمایش میتوانند، از سایت تیوال اقدام به خرید بلیت کنند.
فیلم کوتاه ایرانی راهی یونان شد
فیلم کوتاه «تخت دونفره« به نویسندگی و کارگردانی علی فرد به جشنواره فیلم یونان راه یافت.
جشنواره (۷th Photometria in motion film festival) از تاریخ ۲۵ تا ۲۹ سپتامبر برابر با چهارم تا هشتم مهر ۱۴۰۳ در Ioannina یونان برگزار می شود و بر فیلمهای تجربی تمرکز دارد.
محمدعلی حسینعلی پور و ساغر رادنژاد در این اثر به ایفای نقش میپردازند.
دیگر عوامل فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: علی فرد، تهیهکننده: علی ظروفچی، مجری طرح: حمیدرضا حسینیان، مدیر فیلمبرداری: علی غلامی، تدوین: سیاوش کردجان، صدابردار: مسیح سراج، صداگذار: رامین ابوالصدق، گریم: مرضیه میرزایی، طراح صحنه و لباس: علی موسیوند و علی فرد، مدیر تولید: علی بهرامی، عکاس: حسین نوری، پوستر: ساغر رادنژاد، پخش بینالملل: سلماز اعتماد، مدیر روابط عمومی: نگار امیری.
نمایش «جنگ و صلح» نوشته و کار محمد برومند برای حضور در ششمین جشنواره بینالمللی تئاتر «مونو دراما» راهی تونس میشود.
محمد برومند درباره حضور در این جشنواره گفت : حضور در جشنواره نمایشهای تک نفره ضمن جذابیت خاصی که دارد، به دلیل محدودیت در اجرا یکی از دشوارترین شکلهای نمایشی است که هر کارگردان و بازیگری جرات نمیکند به سراغ آن برود، مگر کارگردانها و بازیگرانی که دوست دارند خود را به چالش بکشند. من هم دوست داشتم در این چالش برای ایجاد خلاقیت و فرم های جدید روایت، تجربه کسب کنم .
او ادامه داد: با اینکه تا کنون در بیست و دو جشنواره بینالمللی حضور داشتهام اما برای نخستین بار است که در یک جشنواره «مونودرام» شرکت میکنم.از یک سو ویژگی های خاصی که این نوع از نمایشها باید داشته باشند و از دیگر سو حضور مخاطبینی از کشورهای مختلف که زبان گفتگو و فرهنگ دیداری آنها با ما متفاوت است، مرا به فکر و تلاش واداشت تا سعی کنم اثری متفاوت با تمام کارهایی که تاکنون نوشته و اجرا کردهام به صحنه بیاورم.
برومند درباره محتوای این نمایش توضیح داد : نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای جهان ، مردم دیگر تحمل یک جنگ جدید را ندارند. ما ایرانیها هم که زخم خورده جنگیم، لذا تلاش کردم در این نمایش که مضمونی ضد جنگ دارد مروج صلح و دوستی برای همه باشم . قصه نمایش حکایت متجاوزان شرقی ، شمالی ، جنوبی و غربی به خاک پاک میهن است که ارمغانشان غارت و چپاول و تجاوز بوده.
این کارگردان اضافه کرد: در نمایش «جنگ و صلح» با مشارکت مخاطب، پرده از چهره کریه جنگافروزان برمیداریم تا همه ببینند زنان و کودکان قربانیان اصلی جنگها هستند. البته همین زنان هستند که با آوای مهر تلاش میکنند که رسم جنگافروزی را خاموش و شعلههای عشق و ایثار و امید را برافروزند.
کارگردان نمایش «جنگ و صلح» درباره اجرای این نمایش در تونس گفت : طی گفتگو با آقای اکرام عزوز، دبیر ششمین جشنواره بین المللی تئاتر مونو درام تونس، قرار شد دو اجرا در جشنواره داشته باشیم؛ یک اجرا به زبان انگلیسی که توسط شهرزاد زمانی به صحنه خواهد رفت و اجرای دیگر با استفاده از زبان فارسی و عربی توسط سهیلا قیدی ارائه می شود. صدا پیشگان انگلیسی ما، ایلیا برومند و سارا صنعت نگار هستند و سید علی حسینی و عبیر معتوق به عنوان صداپیشگان عربی با این گروه همکاری میکنند .
دیگر اعضای گروه اجرایی این نمایش که جدیدترین کار کمپانی سیمرغ است، به شرح زیر هستند:
ساخت عروسک و ماسک منیره امیر یوسفی و انتخاب موسیقی ، توسط محمد برومند انجام شده است . میکس و صدا گذاری به عهده ایلیا برومند بوده و سعید بابایی ، طراح پوستر و بروشور نمایش جنگ و صلح است .
کمپانی سیمرغ بیش از این با نمایشهای «کاکلی» ، «آخرین برگ» و «رویای پروانهای» در سه جشنواره کودک نوجوان / عروسکی و نیابولیس تونس حضور داشته است. همچنین در کشورهای ترکیه ، هند ، نپال ، اوکراین ، بوسنی و هرزگوین و... تئاترهای مختلفی روی صحنه برده است.
ششمین جشنواره بین المللی تئاتر مونو دراما تونس از تاریخ ۲۷ آوریل تا دوم می (هشتم تا۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) در شهر نابل برگزار میشود.
برای صدور پروانه ساخت آثار غیر سینمایی با ساخت 4عنوان فیلم کوتاه داستانی غیرسینمایی موافقت شد.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، در جلسات اخیر شورای پروانه ساخت آثار غیرسینمایی، با ساخت فیلمهای کوتاه داستانی: «خاک» به تهیهکنندگی ایمان ایرانمنش و نویسندگی و کارگردانی فرهاد قربانپور ، «دستبند» به تهیهکنندگی ، نویسندگی و کارگردانی محمدعلی حسینیفر، «سمیه» به تهیهکنندگی، نویسندگی و کارگردانی عادل شکوری، «دو دوره گرد» به تهیهکنندگی اصغر صادقی، نویسندگی مصطفی رستگاری و کارگردانی اکبر صادقی موافقت شد.
انتهای پیام
نظرات