حسین زینلی شامگاه شنبه (اول اردیبهشت) اظهار کرد: منابع طبیعی سهم بزرگی از اراضی را دارا است که این موضوع، نگاه ویژه مدیران را در این حوزه میطلبد که با حفظ منابع طبیعی و بدون آسیب به طبیعت گیاهان دارویی، کشت، حفاظت، حمایت و برداشت شوند.
وی افزود: اگر نتوانیم نیازهای بخش خصوصی را تأمین کنیم موفق نخواهیم شد و بر همین اساس رفع نیازهای بخش خصوصی از اولویتهای کاری ما است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی به بخش احیا در منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: هم در زراعت و هم در بخش منابع طبیعی باید جهت حفظ اکوسیستم و استفاده از پتانسیل مرتع، جنگل و زراعت، بخش خصوصی تقویت شود چرا که اگر بخش خصوصی موفق باشد کشور توانمندی خواهیم داشت.
زینلی خاطرنشان کرد: کردستان استانی با ظرفیت بالا، مردمانی پاک، صادق و تلاشگر است که از زمین روزی خود را تولید میکنند و بهرهوری خوبی را بهوجود آوردهاند.
وی ادامه داد: کردستان دومین استانی است که در توسعه باغات در اراضی شیبدار اعتبارات خوبی را به آن اختصاص دادهایم.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی افزود: ما بر اساس تجربیات مختلف، بر محصولاتی که مردم همان استان علاقه به کشت آن دارند برنامهریزی کرده و باید ویژه بر روی نیازهای آن کار کنیم.
زینلی تصریح کرد: کنگر، ریواس، موسیر گل محمدی و بسیاری از گیاهان مختلف دارویی محصولاتی هستند که پذیرش خوبی در سایر کشورها دارند و ما باید تمام تلاشمان بر اساس حفظ بازارهای خارجی باشد.
وی اضافه کرد: محصولی همچون زیره سیاه که در کشور کمتر کشت میشود نیازمند برنامهریزی کشت حتی در استان کردستان است چرا که هم بازار پسند بوده و هم کردستان استعداد کشت این محصول را دارد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی به محصول موسیر اشاره کرد و گفت: امروز در بازدید از موچش شاهد کشت این محصول در متراژهای چند هکتاری بودیم که خوشحالیم مردم استان کردستان تمایل به کشت این محصول نیز پیدا کردهاند.
زینلی گفت: تولید و ارزآوری هرکدام یک مبحث جدا و منفک از هم هستند، در استان کردستان بهرهوری و ارزش افزوده بالاترین عملکرد را دارد که میتواند صادرات را تقویت کند.
وی در ادامه ضمن اشاره به این مطلب که گیاهان دارویی فقط گیاهان خودرو نیست، افزود: حتی توت فرنگی، گردو، هلو و بسیاری از محصولات دیگر نیز میتواند در زمره گیاهان دارویی قرار گیرند؛ فرآوری این محصولات به صورت ویژه اشتغال دوچندان ایجاد خواهد کرد که میتوان با فرآوریهای جدید محصولات جدیدتری از این گیاهان تولید کرد.
زینلی اضافه کرد: ما فرهنگ گیاهان دارویی ایران را به دنیا صادر خواهیم کرد و اگر دانش بومی استان کردستان مورد توجه قرار گیرد تحول خوبی ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: دانش بومی در حوزه محصولات پیازی از جمله کنگر و محصولات اینگونه در استان کردستان دانش خوبی است و میتواند به صورت کشوری مورد استفاده قرار گیرد.
بیش از ۲۵۰۰ هکتار از اراضی کردستان تحت کشت گیاهان دارویی است
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: در استان کردستان با سطح زیر کشت بالغ بر ۲۵۰۰ هکتار، بیش از ۵۲۰۰ تن انواع گیاهان دارویی کشت میشود.
زاهد حاجیمیرزایی، در ادامه این جلسه، اظهار کرد: آب و هوای متنوع، اقلیم نیمه گرمسیری و اقلیم سردسیری، تنوع کشت در استان را ایجاد کرده و کمتر استانی همچون کردستان در کشور دارای دو نوع اقلیم آب و هوایی است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان سنندج بیشترین سطح زیر کشت باغات استان را دارد، افزود: از لحاظ سطح باغات دیم در ردیف بیست و یکم کشور هستیم.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: بالغ بر ۵۷۰۰۰ هکتار باغ در استان کردستان وجود دارد که سیب، انگور، توت فرنگی، هلو و گردو عمده محصولات استان است.
حاجیمیرزایی ادامه داد: توت فرنگی با تولید ۶۵ هزار تن، رتبه اول کشوری را برای کردستان به ارمغان آورده و انگور دیم نیز با ۹۸ هزار تن، رتبه دوم کشوری را در استان دارا است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۵۲۷ هکتار از اراضی استان تحت پوشش گیاهان دارویی است که گل محمدی، به صورت هدفمند و در قالب زنحیرهای کشت میشود و افزایش سطح کشت زعفران در استان نیز از دیگر برنامههای استان است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان به مزیت ترویج گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: کشت مخلوط گیاهان دارویی میتواند بهعنوان پایلوت در کردستان اجرا شود.
حاجی میرزایی گفت: گل محمدی، نسترن، زعفران، سیاه دانه، سنجد، سماق، بیدمشک، از عمده گیاهان دارویی تحت کشت در استان کردستان است.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰ واحد صنعتی و نیمه صنعتی فرآوری گیاهان دارویی با ظرفیت ۲۱۰ تن در استان کردستان وجود دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ابراز امیدواری کرد: مشکلات موجود در این صنعت مرتفع و جوانان بسیاری در این مسیر اقدام به تولید گیاهان دارویی کنند.
انتهای پیام
نظرات