• جمعه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403013117729
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

انتقاد رئیس کانون وکلای اصفهان از نبود مشاور در فیلم‌ و سریال‌های حقوقی

انتقاد رئیس کانون وکلای اصفهان از نبود مشاور در فیلم‌ و سریال‌های حقوقی

ایسنا/اصفهان رئیس کانون وکلای اصفهان، با بیان‌ اینکه موارد حقوقی که به‌صورت فیلم یا سریال مطرح می‌شود در بسیاری از اوقات با بیانیه‌ی منتقدانه وکلا روبه‌رو می‌شود، مدعی شد: ظاهراً در فیلم و سریال‌ها از مشاوران حقوقی کمک گرفته‌ نمی‌شود.

حسین ادیب، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مواردی که در فیلم‌ها و سریال‌های حقوقی مطرح می‌شود، تصریح کرد: موارد حقوقی که به‌صورت فیلم یا سریال مطرح می‌شود در بسیاری از اوقات بیانیه وکلا را به همراه دارد؛ چراکه گاهی تخریب‌ها و گاهی تعدیل‌هایی نسبت به وکالت منتقل می‌شود. ظاهراً در فیلم و سریال‌ها از مشاوران حقوقی و وکلا کمک گرفته‌نمی‌شود.

وی توضیح داد: مثلاً هنوز که هنوز است در فیلم‌ها می‌شنویم که می‌گویند من تو را از ارث محروم می‌کنم شاید بارها و بارها شنیدیم که یک پدر به دخترش یا پسرش این را می‌گوید در صورتی‌که از نظر قانونی هرگز چنین چیزی نداریم از نظر قانونی کسی که می‌خواهد وصیت کند، فقط نسبت به یک‌سوم اموالش می‌تواند وصیت کند و مابقی طبق قانون ارث و مقررات شرعی تقسیم می‌شود، بله اگر شما در زمان حیاتت همه اموالت را به نام کسی کردی دیگر در واقع چیزی نداری، موقع فوت که بماند که بخواهد تقسیم شود.

رئیس کانون وکلای اصفهان، اضافه کرد: اما می‌بینیم حتی مسائلی که واضح و عیان است و صددرصد مخالف قوانین امروز کشور ما است باز هم در سریال‌ها و فیلم‌ها می‌آید، این نشان‌دهنده این خواهد بود که یا می‌خواهند سریال و فیلمشان جذاب‌تر شود یا اینکه واقعاً مشاور حقوقی درستی ندارند و یا سوءاستفاده از عدم آگاهی مردم، می‌کنند.

ادیب در ادامه این گفت‌وگو با اعلام اینکه شاهد بیکاری وکلا هستیم، اظهار کرد: باتوجه‌ به قوانین این عرصه، بیکاری از دانشجویان لیسانس حقوق، به سطح وکلا منتقل می‌شود و ما از دستگاه قضایی و از مجلس خواستیم که وکالت در پرونده‌ها اجباری شود، چراکه بسیاری از پرونده‌های مردم به علت عدم بودن وکیل در هنگام طرح دعوی، دادخواست اشتباه طرح می‌کنند و علتش این است که وکیل ندارند.

رئیس کانون وکلای اصفهان، با بیان‌ اینکه با بیکاری وکلا روبه‌رو شده‌ایم، گفت: اکنون کمتر از ۳۰ درصد پرونده‌های دارای وکیل هستند و در بسیاری از پرونده‌ها دادخواست اشتباه طرح می‌شود و علتش این است که وکیل ندارند.

وی با بیان اینکه بسیاری از قضات معتقدند وکیل کمک‌حال آنها در پرونده‌ها است، افزود: در واقع زوایای ریز پرونده‌ها را وکیل درمی‌آورد و به قوانینی که باید بدان استناد کند آگاه است و راه را برای مردم باز می‌کند. همچنین وکیل قوانینی را که قاضی باید به آن استناد کند و رأی بدهد را جمع‌آوری می‌کند و در واقع آن پرونده‌هایی که وکیل حضور دارد زحمت قضات هم در دادگستری کم‌تر می‌شود.

رئیس کانون وکلای اصفهان، با اعلام اینکه اکنون کمتر از ۳۰ درصد پرونده‌ها دارای وکیل هستند، گفت: به همین دلیل هم اطاله دادرسی به‌خاطر طرح دعاوی نادرست توسط مردم صورت می‌گیرد، علاوه بر اطاله دادرسی هزینه‌هایی که مردم بابت طرح دعوا و دادخواست‌هایی که می‌دهند از جیبشان می‌رود.

وی بر این باور است که قانون‌گذار با اجباری شدن وکالت می‌تواند علاوه بر اینکه کمک شایانی به مردم می‌کند می‌تواند بحران بیکاری وکلا را رفع کند، البته با این طرح دعاوی مردم نظام‌مند خواهد شد و خروجی دادگستری نیز بهتر می‌شود.  

وی معتقد است ما هر روز با مسائل جدیدی در جامعه خودمان مواجهه می‌شویم که این‌ها نشان‌دهنده این است که نه‌تنها سیستم ما مسائل حقوقی را درست تجزیه‌وتحلیل نمی‌کند؛ بلکه کارشناسان و مشاوران درستی در این زمینه فعالیت ندارند.

ادیب، مقصر اصلی اشتباهات مردم را خودشان دانست و گفت: البته خود مردم هم نمی‌روند بپرسند، هر فردی باید بداند وقتی یک گوشی ۱۰۰ میلیون تومان است اگر گفتند ۲۰ میلیون تومان یک مشکلی در کار است؛ من نمی‌دانم چگونه مردم، با وجود این فشارهای اقتصادی حاضر هستند ماشین خود را بفروشد تا برای سرمایه‌گذاری ۱۰۰ تا گوشی بخرد، متأسفانه آن چیزی که جای نگرانی دارد این است که گاهی فردی که مدرک و صلاحیت و اعتبارش را ندارد به مردم مشورت می‌دهد و آن وکیلی که زحمت کشیده و پروانه گرفته الان نمی‌تواند کار بکند.

وی افزود: بسیاری از وکلا می‌آیند که پروانه خود را بگیرند؛ اما در طول سال ۲ تا پرونده ندارند، گاهی دو وکیل با هم یک دفتر را اجاره کرده‌اند تا بتوانند اجاره دفتر را دربیاورند. اینکه امروزه به‌وفور پروانه وکالت صادر می‌شود، پرونده نیست از آن طرف وکلای بیکار می‌شوند.

رئیس کانون وکلای اصفهان، در پایان بیان کرد: در حال حاضر بسیاری از وکلا برای تمدید پروانه‌شان مراجعه نمی‌کنند به‌خاطر اینکه کار ندارند و پرونده نیست که بخواهند وکالت انجام بدهند و از ناحیه آن درآمدی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha