• چهارشنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403012916938
  • خبرنگار : 71415

گاردین: اسرائیل شهرکسازی را از هفتم اکتبر به بعد تسریع کرده است

گاردین: اسرائیل شهرکسازی را از هفتم اکتبر به بعد تسریع کرده است

اسنادی که به دست روزنامه گاردین رسیده نشان می‌دهند رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر تاکنون شهرک‌سازی‌های خود در قدس شرقی را تسریع کرده‌ است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین اسناد برنامه‌ریزی‌ها نشان می‌دهند کابیه رژیم صهیونیستی از زمان شروع جنگ اخیرش از بعد از عملیات هفتم اکتبر طوفان الاقصی علیه نوار غزه شهرک‌سازی‌های خود را در سراسر قدس شرقی تسریع کرده و از شش ماه پیش تاکنون بیش از ۲۰ پروژه مرتبط با شهرکسازی در این منطقه را که مجموعا شامل هزاران واحد مسکونی می‌شوند، تصویب کرده یا به پیش برده است.

بر اساس این گزارش وزارتخانه‌ها و دفاتر متعلق به کابینه رژیم صهیونیستی با شراکت گروه‌های راست افراطی که سابقه اخراج فلسطینی‌ها از خانه‌هایشان در بخش‌هایی از این شهر را دارند، متصدی بزرگترین و مناقشه‌برانگیزترین پروژه‌های شهرکسازی در قدس شرقی هستند.

روزنامه گاردین تحلیل کرد، تصویب و ساخت سریع این شهرک‌ها که ضد قوانین بین‌المللی انجام شده‌اند احتمالا آسیب بیشتری به روابط کابینه رژیم صهیونیستی با دولت جو بایدن وارد خواهند کرد.

«ساری کرونیش»، یک عضو سازمان حقوق بشری اسرائیلی موسوم به «بیمکوم» گفت: «تسریع این برنامه‌ها در ۶ ماه گذشته بی سابقه بوده است. هر چند بعد از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ خیلی از نهادهای تعطیل یا فعالیتشان محدود شد مقام‌های برنامه‌ریزی کننده به پیشبرد این پروژه‌ها با سرعتی بی‌سابقه ادامه داده‌اند.»

شهرکهای جدید قرار است در بخش‌هایی از شهر قدس که در سال ۱۹۸۰ به صورت یکجانبه توسط رژیم صهیونیستی منضم شدند برای اکثریت یهودی در سرزمین‌های اشغالی ساخته شود و احتمالا برای هر گونه طرحی به منظور تشکیل یک کشور فلسطینی با پایتختی قدس شرقی مانع ایجاد خواهد کرد.

این در حالی است که از بعد از جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه بار دیگر به اصطلاح «راه‌حل دو دولتی» مورد توجه برخی کشورهای غربی و حامیان آنها قرار گرفت.

چندی پیش آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس تحریم‌هایی را علیه شهرک نشین‌های اسیرائیلی ساکن کرانه باختری در واکنش به تشدید خشونت از سوی این شهرک ‌نشین‌ها اعمال کردند.

در گزارش گاردین تصریح شد، مقام‌های برنامه‌ریزی کننده در تل‌آویو ساخت دو شهرک را در قدس شرقی از زمان بروز جنگ اخیر غزه تصویب کرده‌اند؛ اینها اولین شهرک‌هایی هستند که این رژیم بعد از گذشت بیش از یک دهه برای ناحیه قدس شرقی تصویب کرده است.

کابینه رژیم صهیونیستی طبق این اسناد در آستانه اجرای پروژه یک شهرک جنجالی مجهز به دیوارها و دروازه‌های امنیتی موسوم به «کیدمات زیون» واقع در قلب محله فلسطینی راس العمود در شرق این شهر قرار دارد.

رژیم صهیونیستی ساخت شهرک کیدمات زیون را ۴۸ ساعت بعد از حمله هفتم اکتبر حماس به سرزمین‌های اشغالی تصویب کرد. کابینه این رژیم رسما شروع به مشارکت در این پروژه با برگزاری یک جلسه برنامه‌ریزی در یک ماه قبل از عملیات طوفان الاقصی کرده بود.

سازمان ملل اخیرا در گزارشی اعلام کرد سیاست‌های کابینه کنونی رژیم صهیونیستی که به عنوان راستگراترین کابینه تاریخ این رژیم قلمداد شده و شامل راستگراهای افراطی دارای روابط نزدیک با شهرک‌نشین‌ها است در سطحی بی سابقه همراستا با جنبش شهرک‌نشینی در سرزمین‌های اشغالی بوده است.

در این گزارش سازمان ملل آمده است، شهرک‌های اسرائیلی ساخته شده در اراضی اشغالی فلسطین چنان بی‌سابقه گسترش یافته‌اند که احتمال تشکیل کشور فلسطین را با خطر نابودی مواجه کنند.

به نوشته گاردین ۴۰ درصد از جمعیت حدودا یک میلیون نفری شهر شهر قدس را فلسطینی‌ها تشکیل می‌دهند. کابینه‌های متوالی رژیم صهیونیستی حفظ اکثریت یهودی در این شهر را به عنوان هدف خود تعیین کرده‌اند.

رژیم صهیونیستی قسمت شرقی شهر قدس را در جریان جنگ ۶ روزه ۱۹۶۷ تصرف کرد و سپس در اقدامی که از سوی اکثریت جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته نشد به سرزمین‌های اشغالی ملحق کرد. طبق قوانین بین‌المللی اسکان دائمی در مناطقی که به طور نظامی اشغال شده‌اند، غیرقانونی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha