• سه‌شنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: پرورش
  • کد خبر: 1403012815555
  • خبرنگار : 71958

موفقیت چیست و چه کسانی موفق می‌شوند؟

موفقیت چیست و چه کسانی موفق می‌شوند؟

اگر به راحتی تحت تاثیر نظر دیگران هستید و هرگز تصمیم و انتخاب‌های‌تان با خودتان نیست نمی‌توانید موفق شوید. اگر ذهنی باز و پذیرا ندارید نمی‌توانید موفق شوید.

به گزارش ایسنا، وقتی به موفقیت فکر می‌کنیم این پرسش در ذهنمان شکل می‌گیرد که موفقیت چیست؟ به طور مثال آیا موفقیت، گذراندن مدارج تحصیلی و دریافت مدرک علمی است یا رسیدن به مقام و ثروت؟ آیا موفقیت به‌دست آوردن شغل و همسر مناسب و محیط خانوادگی آرام و فرزندان شایسته است؟ آیا انجام وظایف دینی و انسانی و قرار گرفتن در جاده مستقیم و راه هدایت موفقیت است؟ نوع درک و برداشت از موفقیت، ذهن را برای فهم بیشتر و بهتر این واژه آماده می‌سازد.
برای پاسخ به این پرسش‌ها که به نظر خیلی شاید جواب روشنی نداشته باشد نخست جستجو می‌کنیم. موفقیت در لغت؛ چه معنی دارد تعریفی که در لغت نامه درباره موفقیت آمده است به معنای توفیق، کامیابی، کامروایی، دست‌یابی به آرزو یا انجام دادن کاری است.

بیشتر نویسندگان و اندیشمندان تلاش کرده‌اند تعریف جامعی از موفقیت ارایه دهند، اما اگر دقت در تعاریف آنان شود، هرکدام به جلوه‌ای از موفقیت اشاره کرده‌اند. از جمله این‌که گفته‌اند: «آرامش و امنیت، بهترین نوع موفقیت است. خوشبخت‌ترین مردم دنیا افرادی هستند که به کارشان عشق می‌ورزند؛ بدون توجه به این‌که از این ‏راه، ثروت، شهوت، قدرت و موقعیت‌های اجتماعی بالا به‌دست می‌آورند یا خیر. خشنودترین مردم افرادی هستند که از کارشان لذت می‌برند. هر کاری که می‌خواهد باشد؛ تلاش می‌کنند تا آن‌را خوب انجام دهند».

در فرهنگ وبستر(Webster)  موفقیت به مفهوم «نیل رضایت‌بخش به هدف» تعریف شده است. شهید مطهری در تعریف سعادت و موفقیت، می‌گوید: «سعادت [و موفقیت]، عبارت است از: لذت همه ‌جانبه و نیل همه‌ جانبه به همه کمالات، به‌طوری ‏که حداکثر کمالات و حظوظ فطری و طبیعی استیفا گردد».

از نگاه بیشتر مردم؛ موفق کسی است که به آرزوهای خود برسد، در درون خویش، احساس رضایت کند و از این‌که با تلاش و کوشش پیوسته، در زندگی به این رضایت‌مندی رسیده، خشنود باشد.
در آموزه‌های اسلامی؛ مفهوم موفقیت به مفهوم سعادت و خوشبختی نزدیک است و اگرچه این دو واژه تفاوت‌هایی دارند، اما مصداق موفقیت مطلق و خوشبختی مطلق، یکی هستند؛ خوشبخت و موفق واقعی کسی است که در مسیر بندگی خدای متعال باشد، با انجام وظایف دینی و انسانی به خداوند نزدیک شود و بتواند به هدف نهایی خلقت دست ‏یابد.

البته روشن است که رسیدن به چنین هدف و موفقیتی، منافاتی با خُرسندی از زندگی و لذت‌جویی حلال دنیا ندارد. انسان می‌تواند به تمام کارهایش رنگ‌وبوی خدایی بدهد و به قصد رضایت حضرت حق بخوابد، بخورد، کار و تفریح کند و... . آنچه مهم است، فرمانبری از خداوند و اجرای دستورات او است.

قرآن کریم می‌فرماید: «هر کسی از جهنم رهایی یابد و به بهشت وارد شود، رستگار و موفق است »و «هرکس از خدا و پیامبرش اطاعت کند، به موفقیت و رستگاری بزرگی نایل شده است.
پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌فرماید: «هرکس تقوا و پرهیزکاری پیشه کند و گوش به فرمان دستورهای خداوند باشد، به رستگاری و موفقیت بزرگی رسیده است. به ‌درستی که تقوا باعث کنترل انسان از غضب و باعث نگهداری انسان از عذاب‏ و نگهدارنده انسان از خشم الهی است. به‌درستی که تقوا باعث سفیدرویی و رضایت پروردگار و باعث ارتقای درجه و مقامات معنوی انسان می‌گردد».
امام علی(ع) نیز درباره راه‌های موفقیت و خوشبختی می‌فرماید: «هرکسی از خدا و رسول خدا اطاعت و پیروی کند، به رستگاری بزرگی می‌رسد و به ثواب ارزشمندی نایل می‌شود و هرکسی نسبت به خداوند و رسولش، نافرمانی و گردن‌کشی کند، به خسران و زیان بزرگ و آشکاری گرفتار می‌شود و سزاوار عذاب دردناک می‌گردد».
گفتنی است؛ موفقیت سطح پایین‌تری نیز دارد و آن، کامروایی در رسیدن به نتیجه و هدف در هر کار و به فعلیت رساندن استعدادهای بالقوّه است که به دنبال آن خرسندی و خشنودی نیز به‌دست می‌آید.

افراد موفق تصویر روشنی از هدف خود دارند

آیا واقعا می‌دانید چه می‌خواهید؟ بیشتر افراد نمی‌دانند! بیشتر انسان‌ها اصلا ایده‌ای از اینکه موفقیت چه شکلی است ندارند و نمی‌دانند از زندگی چه می‌خواهند. اگر ندانید چه می‌خواهید چگونه می‌خواهید تلاش بکنید؟ خیلی از افراد می‌خواهند کسب و کار خود را شروع کنند و ترجیح می‌دهند به جای اینکه برای یک نفر دیگر کار کنند، رئیس خودشان باشند، اما موفق نمی‌شوند.

علتش این است که نه می‌دانند دقیقا چه می‌خواهند و نه می‌دانند چه باید بکنند؛ بنابراین هرگز کاری را شروع نمی‌کنند.
اگر شما مسیر را بلد نباشید و خوب ندانید کجا قرار است بروید، در نهایت به جایی خواهید رسید که واقعا نمی‌خواستید آنجا باشید. شما نه تنها باید در ذهن خود، مسیر درست را ترسیم کنید بلکه باید هر بار که هدف‌تان را تجسم می‌کنید، انگیزه‌تان تقویت شود.

پس به چیزهایی فکر کنید که واقعا می‌خواهید در زندگی‌تان به آن‌ها برسید. خودتان را یک سال بعد چگونه می‌بینید؟ چه چیزی را می‌خواهید در خودتان تغییر دهید؟ در زندگی فعلی‌تان چه تغییری می‌خواهید ایجاد کنید؟ چه قرار است بکنید تا به تصویر ایده آلی که در ذهن‌تان دارید نزدیک‌تر شوید؟

چرا بعضی از آدم‌ها هرگز موفق نمی‌شوند؟

همه دوست دارند موفق شوند، اما متاسفانه این اتفاق برای همه نمی‌افتد. خیلی از افراد به دلایل خاصی انگار هرگز نمی‌توانند موفق شوند: اگر نتوانید اهمیت زمان را بفهمید، نمی‌توانید موفق شوید. افراد موفق می‌دانند که وقت چقدر ارزشمندتر از پول است و این نکته را هرگز دست کم نمی‌گیرند. اگر از اینکه یک آدم معمولی باشید راضی هستید نمی‌توانید موفق شوید.

افراد موفق به دنبال بهتر بودن هستند و فرقی نمی‌کند در چه شرایطی باشند. اگر اهمیت برنامه ریزی داشتن و طبق برنامه پیش رفتن را ندانید نمی‌توانید موفق شوید. آن‌هایی که عادت به برنامه ریزی ندارند، در واقع برنامه ریزی کرده‌اند که شکست بخورند. اگر اهل بهانه تراشی هستید نمی‌توانید موفق شوید. افراد موفق بابت کاری که نمی‌توانند انجامش دهند بهانه نمی‌آورند. اگر کاری را که امروز می‌توانید انجام دهید به فردا موکول می‌کنید نمی‌توانید موفق شوید.

اگر می‌خواهید موفق باشید، باید کاری را که مربوط به امروز است، همین امروز انجام دهید، چون هیچکس نمی‌داند فردا چه خواهد شد.. اگر با کوچک‌ترین اتفاق، دست از تلاش می‌کشید و تسلیم می‌شوید نمی‌توانید موفق شوید. افراد موفق خوب می‌دانند که چالش‌ها و سختی‌ها فقط زمانی بزرگ می‌شوند که آن‌ها را بزرگ ببینند. اگرنمی‌توانید به تنهایی تصمیم بگیرید نمی‌توانید موفق شوید.

اگر به راحتی تحت تاثیر نظر دیگران هستید و هرگز تصمیم و انتخاب‌های‌تان با خودتان نیست نمی‌توانید موفق شوید. اگر ذهنی باز و پذیرا ندارید نمی‌توانید موفق شوید. افراد موفق توقع ندارند همه‌ آدم‌ها از زاویه دید آن‌ها دنیا را ببینند. اگر فکر می‌کنید خلاقیت به این معناست که سرتان را با هر کاری شلوغ کنید نمی‌توانید موفق شوید.

اینکه هر روزتان پُر از مشغله‌های زیاد است دلیل نمی‌شود موفق بشوید. سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که واقعا با چه چیزی سرگرم هستید؟ آیا وقت‌تان را با کارهای باارزش پُر کرده‌اید یا صرفا وقت تلف می‌کنید؟ آدم‌های پُرمشغله لزوما موفق نیستند. اگر خودتان را محدود کنید نمی‌توانید موفق شوید. افراد موفق هرگز توانایی‌های خود را محدود نمی‌کنند و باور دارند اگر بخواهند کاری را انجام دهند پس حتما می‌توانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha