علی مبارکی در حاشیه مانور بزرگ مبارزه با آفت سن غلات در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه مانور سراسری مبارزه با آفت سن غلات، همزمان با سایر شهرستانهای استان با حضور بیش از ۱۸ دستگاه خودرو و همراهی کارشناسان انجام شد، اظهار کرد: پارسال شهرستان نیشابور به لحاظ سن زدگی، رتبه اول مبارزه و درصد پایین سن زدگی را در استان داشت.
وی عنوان کرد: شهرستان نیشابور با انجام مانور کنترل و مبارزه با سن غلات که یک اقدام نمادین است، مبارزه با این نوع آفت را به تمامی کشاورزان تاکید کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور خاطرنشان کرد: شهرستان نیشابور با سطح ۱۳ هزار و ۶۰۰ هکتار گندم آبی و دیم و ۱۰ هزار و ۸۸۰ هکتار جو آبی و دیم در سال زراعی جدید از شهرستانهای پیشتاز در امر مبارزه با آفت سن است.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۳۰۰۰ هکتار از اراضی غلات کشاورزان نیشابور علیه سن مادری مبارزه شده است، اذعان کرد: آفت سن غلات یکی از مهمترین آفات گندم و جو است که خسارات جبرانناپذیری را هم به لحاظ کمی و هم کیفی به محصول کشاورزان وارد میکند.
مبارکی در همین خصوص از کشاورزان خواست: برای مبارزه به موقع با عوامل خسارت زا در مزارع گندم و جو با استفاده از سموم میکرو کپسول اقدام جدی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه سن گندم یکی از عوامل خسارت زا بوده و موجب کاهش عملکرد میشود، گفت: سن غلات در دو مرحله سن مادر و پوره خسارت ایجاد میکند، لذا کارشناسان شبکه مراقبت با رصد و کنترل مستمر مزارع و اطلاعرسانی به موقع به کشاورزان و در نتیجه مبارزه در زمان مناسب سهم بسزایی در تولید و تحویل گندم پاک و عاری از سن زدگی دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور یادآور شد: کاروان تخصصی مبارزه با آفت سن غلات پس از حرکت در مسیر خیابانهای شهرستان و پس از تقسیم بندی اکیپها، به مراکز روستاها جهت اطلاعرسانی و بازید اعزام شدند.
وی نقش پرندگان را در کنترل آفات از جمله سن غلات بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: با توجه به اینکه پرندگان به صورت بیولوژیک از سن غلات استفاده میکنند، اداره محیطزیست بایستی موضوع کنترل شکار پرندگان را توسط شکارچیان جدیتر ببیند تا این آفت در سطح اراضی کنترل شود.
مانور بزرگ مبارزه با آفت سن غلات معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور با مشارکت ادارات تولیدات گیاهی، آموزش و ترویج، واحد حفظ نباتات، فرمانداری، مراکز جهاد کشاورزی، اداره تعاون روستایی، سپاه پاسداران و بسیج، شرکتهای تعاونی روستایی و تولید، کارشناسان مروج مسئول پهنه و کانون بسیج مهندسین کشاورزی همزمان با سایر شهرستانهای استان خراسان رضوی برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات