• شنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403012512783
  • خبرنگار : 71342

انتخاب با شماست؛ می‌خواهید هیتلر باشید یا ماندلا

انتخاب با شماست؛ می‌خواهید هیتلر باشید یا ماندلا

حمید ملاحسینی که این روزها با بازی در سرود نمایش «عطر آدم» روی صحنه است، با ابراز خرسندی از بازخورد این اثر میان تماشاگران گفت: این نمایش می‌تواند سبب شود که مخاطب به هیتلر یا ماندلای زمانه خود تبدیل شود و این انتخاب، به تماشاگر، بستگی دارد.

سرود نمایش «عطر آدم» به نویسندگی و کارگردانی مهدی فرشیدی سپهر، از جمله آثاری است که این روزها سومین دور اجرای خود را سپری می‌کند.

در این اثر هنری که به عنوان تئاتر تعاملی روی صحنه است، جمع بزرگی از افراد با حرفه‌های گوناگون به عنوان بازیگر حضور دارند و روی صحنه، چندین سرود را که برای این کار سروده شده، اجرا می‌کنند. در این بین تنها چند بازیگر حرفه‌ای هم روی صحنه می‌روند که حمید ملاحسینی، یکی از آنان است.

این بازیگر در گفتگو با ایسنا از تجربه حضور خود در چنین نمایشی سخن گفت و توضیح داد: من بعد از مرحله بازبینی به گروه اجرایی این نمایش پیوستم. وقتی در بازبینی نمایش را دیدم، متوجه شدم که اجرایی متفکرانه به سبک و سیاق کارهای مهدی فرشیدی سپهر است. پیش از این هم این سبک مشارکتی تئاتر را در ارتباط با تماشاگر داشته‌ایم ولی شیوه اجرای «عطر آدم» مختص سپهر است و می‌دانستم از سال‌ها قبل در پی اجرای چنین نمایشی بود.

او اضافه کرد: بعد از دیدن بازبینی، خود را در دل این اجرا دیدم و بعد از دور اول اجراها که مرا به بازی در اجرای این اثر دعوت کردند، به گروه پیوستم.

ملاحسینی، یکی از ویژگی‌های این سرود تئاتر را توجه به موضوع روانشناسی دانست و افزود: تاثیر این روانکاوی هم بر اعضای گروه است و هم تماشاگران. در طول اجرا بارها دیده‌ایم که تماشاگری گفته این کار برای من جنبه تراپی داشته است. البته من نمی‌گویم که «عطر آدم»، تراپی است ولی معتقدم این کار می‌تواند یک تماشاگر را به هیتلر یا نلسون ماندلای زمانه خود تبدیل کند و این وابسته به انتخاب آن تماشاگر است.

او که در کنار تئاتر بزرگسال در زمینه تئاتر کودک و نوجوان هم صاحب تجربه است، درباره حضور افراد غیر بازیگر از مشاغل گوناگون در اجرای این اثر نمایشی توضیح داد: نمایش از ساده‌زیستی می‌گوید و سپهر به درستی افراد را بابت نگاه‌شان به زندگی انتخاب کرده است. در این نمایش افرادی از حرفه‌های گوناگون حضور دارند؛ از صافکار، جوشکار، خانه‌دار و ... که ویژگی همه آنها، نگاه ساده آنان به امر زیستن است و همین نگاه، به تماشاگر هم منتقل می‌شود. اگر همه افراد حاضر در این اثر، بازیگر بودند، برقراری ارتباط‌ با تماشاگر به سادگی انجام نمی‌شد. بنابراین انتخاب افراد، بر این اساس بوده است.

انتخاب با شماست؛ می‌خواهید هیتلر باشید یا ماندلا

او در پاسخ به اینکه بازی در این سرود نمایش برای خود او چگونه تجربه‌ای بوده، گفت: خیلی سال بود که خود من نتوانسته بودم گریه کنم و روز بازبینی نمایش، ناخودآگاه بغض کردم و اشک ریختم. همین حال را در اجرای کار هم گرفتم. به دلیل ارتباطی که میان حاضران، برقرار می‌شود، هر لحظه، تاثیر این آرامش را در خودم و دیگران می‌بینم. بنابراین با جان و دل پذیرفتم که در این کار حضور داشته باشم. همه ما درگیر مشغله‌های گوناگون هستیم ولی حالا می‌بینم با حضور در این کار، هر روز حالم بهتر می‌شود.

ملاحسینی اضافه کرد: هر شب احساس می‌کنم زندگی و نگاه‌مان به دنیا عوض شده و این تغییر و حال خوب در همه بازیگران کار، قابل مشاهده است. به همین دلیل هر شب که به پایان اجرا نزدیک می‌شویم، حالم دگرگون می‌شود و از فکر اینکه اجرای نمایش به بالاخره پایان می‌رسد، غمگین می‌شوم.

او با اشاره به تغییر اعضای این گروه ادامه داد: بعضی از بازیگران به دلیل مشغولیت‌های دیگری که داشتند، در میانه کار از گروه جدا شدند ولی دوباره به کار برمی‌گردند. یعنی این رفت و آمد میان اعضای گروه وجود دارد. ما یک گروه ۳۰ نفره‌ایم و بزرگترین حُسن این کار برای ما، انتقال احساسات و عواطفی است که از تماشاگر دریافت می‌کنیم.

ملاحسینی با ابراز تاسف از رواج برخی از آثار نمایشی کم تفکر در تئاتر کشورمان افزود: در این وانفسای تئاتر هجو، اجرای این چنین کارهایی که پشت‌شان اندیشه و تفکر وجود دارد، مایه خوشحالی است. حال آدمی بد می‌شود وقتی که می‌بیند ۹۰ درصد کارهای نمایشی به سمت هجو رفته‌اند و بخش دانایی و اندیشه‌ورز تئاتر در حال نابودی است. امیدوارم از نظر تبلیغاتی بتوانیم تمهیداتی بیندیشیم تا تماشاگران بیشتری به تماشای کارهایی مانند «عطر آدم» بیایند.

سرود نمایش «عطر آدم» هر شب ساعت ۱۹ و پانزده دقیقه در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است.

انتهای پیام

   

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha