حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در جهانبینی اسلامی، فرهنگ به معنای اخصّ آن مشتمل بر نظام اعتقادات، ارزشها، اخلاقیات و رفتارهاست و منبعث از وحی و جهتدهنده و محتوابخش نظامها و بخشهای جامعه است.
وی ادامه داد: باورها و اعتقادات و ارزشهای اسلامی، شاکله نهادها و سازمان جامعه اسلامی را ایجاد و در تار و پود اندیشه و تفکر و کردار و رفتار فردی و اجتماعی فرد مسلمان تنیده شده است. چنین یکپارچگی و درهم تنیدگی کل نمای اعتقادات و باورها، ارزشها و رفتارها، دین اسلام را به یک فرهنگ (فرهنگ اسلامی) مبدل ساخته است.
فرهنگی با بیان اینکه نقش هیأتهای مذهبی و جایگاه مردمی آن بر کسی پوشیده نیست، افزود: شاید بزرگترین پایگاه دینی ـ ملی در جامعه اسلامی ما هیأتها و محافل مذهبی باشد. هر چقدر قدر و ارزش یک هیأت در میان مردم شناختهشده و والا باشد، میزان تأثیرگذاری آن بر مردم نیز بیشتر خواهد بود.
معاون فرهنگی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: با توجه به این نقش ارزشمند، بسیاری از ضعفها و قوتهای فرهنگی را که در میان هیأتیها و جوانان علاقهمند و محب اهل بیت (ع) دیده میشود، به نوعی میتوان با هیأتهای مذهبی و برنامههای آن مرتبط دانست.
وی تأکید کرد: اگر عقیده ما بر این است که از ضروریتهای هیأت مذهبی فرهنگسازی است و این فرصت بیبدیل که محور اصلی آن مردم هستند، چرا هیأت ما در کلانشهر شیراز مکانهای ثابتی ندارند.
فرهنگی یادآوری کرد: مقام معظم رهبری تاکید بر جهاد تبیین کردند، جهاد تبیین در تمام عرصههاست چه سیاسی چه دینی و اعتقادی، اما اینها کجا باید پیریزی و شروع شود.
معاون فرهنگی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس بیان کرد: وقتی هیأتها از مساجد و بقاع بیرون شدند و بیرون رفتند، جوان ما سرگردان میشود. فاصله بین هیأت و مسجد میافتد و اگر این فاصله افتاد چه بسا در لباس دین انحراف هم شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه در شیراز چند هیأت خوب و فاخر وجود دارد که حقیقتاً در عرصههای فرهنگی فعال هستند، اما مکان ثابتی ندارند، گفت: با توجه به تاکید نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز در تقویت و اهمیت دادن به هیأتها، فرهنگسازی این مهم ضرورتا باید انجام شود.
فرهنگی اضافه کرد: سیل حضور چشمگیر جوانان در شبهای قدر در مساجد و اعتاب مقدسه بسیار مورد توجه بود، اما نبود جایگاه ثابت برای هیأتهای خاص صدمه خواهد بود و باید از صدمات فرهنگی و مذهبی جلوگیری شود. اینکه هیأتهای بزرگ شیراز که متکفل فرهنگسازی دینی هستند، جایگاه ثابتی ندارند، جای تأسف است و باید اماکنی مانند بقاع متبرکه و مساجد و حسینیهها و ... در اختیار چنین هیأتهایی قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات